14 χρόνια αυτάρκειας (βίντεο)

… η Στέφανι και ο Τζόελ μοιράζονται το 14χρονο ταξίδι τους για το πώς επέλεξαν τη ζωή στη φύση κάνοντας τα περισσότερα πράγματα μόνοι τους.
Έφτιαξαν το σπίτι τους από ανακυκλωμένα υλικά χρησιμοποιώντας ό,τι δωρεάν υλικό μπορούσαν να βρουν. Στην αρχή δεν είχαν ρεύμα, μόνο κεριά. Αργότερα πήραν 5 ηλιακά πάνελ των 320 watt και τέσσερις μπαταρίες λιθίου των 100 Ah (συν μια γεννήτρια 3 kw για συμπλήρωση τις συννεφιασμένες μέρες) για να λειτουργούν τα φώτα, το ψυγείο, το πλυντήριο και όλο το σπίτι χωρίς σύνδεση στο δίκτυο.
Για ζέστη και μαγείρεμα έχουν ξυλόσομπα αλλά και σόμπα προπανίου ελεγχόμενη με θερμοστάτη ώστε να μην χρειάζεται να σηκώνονται στη μέση της νύχτας για να ανάψουν τη φωτιά.
Στη γύρω έκταση καλλιεργούν το μεγαλύτερο ποσοστό της τροφής τους με νερό από πηγάδι. Το σπίτι έχει ένα υπνοδωμάτιο στη σοφίτα και ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο για τα παιδιά τους. Διαθέτουν ενιαία κουζίνα, τραπεζαρία και σαλόνι, ενώ το μπάνιο περικλείεται από έναν όμορφο τοίχο από μπουκάλια. Υπάρχει επίσης ένας χώρος με μεγάλα τζάμια σαν θερμοκήπιο που πρόσθεσαν πρόσφατα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού για να φέρουν φυσικό φως, παθητική ηλιακή θέρμανση και για να καλλιεργούν τρόφιμα το χειμώνα (με τη βοήθεια φώτων LED).

https://www.facebook.com/groups/305790368388253/permalink/471609465139675/

Ετικέτες:

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου