Aέρα! / Χαρά Λιαναντωνάκη*

Aέρα! Φώναζαν οι Έλληνες φαντάροι το ’40 και διέσχιζαν με την πίστη και το ανδρείο φρόνημά τους τις χιονισμένες βουνοπλαγιές της Πίνδου, επιμένοντας σε ηρωική αντίσταση κατά των ιταλικών στρατευμάτων που θέλησαν να κατακτήσουν τη χώρα μας. ΌΧΙ! βροντοφώναξε στον ξένο εισβολέα τότε ο ελληνικός λαός και αντιστάθηκε σθεναρά, απαντώντας ολοπρόθυμα στο κάλεσμα γενικής επιστράτευσης. Κι ας επιβλήθηκε συσκότιση στα σπίτια από την έναρξη της κατοχής, την γαλανόλευκη σαν φλόγα ιερή κράτησε βαθιά στην ψυχή του ο λαός μας και άντεξε τους σκληρούς χειμώνες της πείνας και της εξαθλίωσης. Αρνήθηκε την υποδούλωση στον φασισμό, κράτησε ελεύθερο το πνεύμα, πιο πάνω από το φάσμα του αδηφάγου θανάτου που θέριζε.. Είχε βοήθεια ζωντανή άνωθεν την Παναγία που αισθητώς και συνεχώς παρηγορούσε, οδηγούσε και ενίσχυε τους Έλληνες. Αυτή η ομόθυμη ηρωική αντίσταση έδιωξε τους ολετήρες εχθρούς και έφερε την πολυπόθητη νίκη. Με τη βοήθεια πάντα της Μεγαλόχαρης, ελευθερώθηκε πάλιν και πολλάκις η Ελλάδα.. Τώρα;

ΑΕΡΑ! Φωνάζουμε και πάλι σήμερα οι Έλληνες, μόνο διαφορετικά τώρα. ΑΕΡΑ Παναγία μου, Άνασσα Παντάνασσα! Ν’ ανασάνουμε από τη μπόχα, τη δυσωδία και τον βόρβορο όπου φαίνεται να είναι βουτηγμένη η κοινωνία μας, με τα τόσα περιστατικά απίστευτης βίας, κτηνωδίας, και σήψης που ακούγονται σε όλους τους τομείς, στα ήθη πρωτίστως, όχι μόνον στα ιδιωτικά αλλά και στα δημόσια πράγματα, στα κοινά, την πολιτική σκηνή και τις βρώμικες οικονομικές σχέσεις διαπλοκής. Αέραααα!

Κι όμως..δεν κουνιέται φύλλο αντίστασης σήμερα. Πότε λοιπόν θα  εξεγερθούμε ενάντια σε όλη αυτή τη σήψη, να αποκόψουμε τη γάγγραινα που κινδυνεύει να σκοτώσει όλο τον οργανισμό που λέγεται Ελλάδα, να βουλιάξει στον χειρότερο υπόνομο όλη την κοινωνία μας…

Κι όμως δεν φωνάζει ο λαός ΑΕΡΑ! Μόνο μεταξύ τους ψιθυρίζουν σκυθρωπά τα πρόσωπα των συνανθρώπων μας και ακούμε και βλέπουμε να πέφτουν όλο και πιο κάτω, υπό το βάρος των προβλημάτων και της γενικής συσκότισης που για μια ακόμη φορά «επιβάλλεται» σαν πέπλο πάνω από τη γαλανόλευκη πατρίδα μας με το πρόσχημα της κρίσης..

Ιδιαίτερα σήμερα, ανήμερα της μεγάλης γιορτής του πολιούχου της Θεσσαλονίκης, κατανοούμε καλύτερα την ιαχή των Ελλήνων πολεμιστών του ΄40. Τιμούμε τον άγιο μεγαλομάρτυρα Δημήτριο, τον χριστιανό αξιωματικό του 3ου μ.Χ. αιώνα, ο οποίος αρνήθηκε να προσκυνήσει τα είδωλα και ο τύραννος Διοκλητιανός τον έκλεισε σε υπόγειο μπουντρούμι γεμάτο με τις ακαθαρσίες των υπονόμων. Με τη δυνατή πίστη του ο άγιος Δημήτριος βγήκε αλώβητος από εκεί και αξιώθηκε να πεθάνει μαρτυρικά, να λογχευθεί, όπως ο Χριστός, ως εχθρός του καθεστώτος..

Αλλά, μήπως κι εμείς στις μέρες μας δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια ανάλογα ή ακόμη πιο επικίνδυνη δοκιμασία; Αυτό που διακυβεύεται σήμερα πάλι είναι η ελευθερία – πρωτίστως η ελεύθερη βούληση, το αυτεξούσιο του καθενός μας, αλλά και του λαού μας συνολικά.

Αν δεν συνέλθουμε με πίστη, αν δεν σηκωθούμε ως Άνθρωποι και ως Έλληνες αν δεν ανασυνταχθούμε, ενθυμούμενοι ότι ο Εθνικός μας Ύμνος ονομάζεται Ύμνος προς την Ελευθερίαν, αν δεν νοήσουμε και μετανοήσουμε, κινδυνεύουμε να… εξαφανιστούμε από τον χάρτη, να χάσουμε όχι μόνον την υγεία μας, αλλά και την υγιή ταυτότητά μας. Κινδυνεύουμε να καταπνιγούμε μέσα στον οχετό της δαιμονικής αποκτήνωσης των ηθών και των σχέσεων που συντελείται γύρω μας και διαφημίζεται υπερβαλλόντως από τα Μ.Μ.Ε. (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης), ως μια συστηματική βρώμικη πλύση εγκεφάλων, για να αμβλυνθούν, απενεργοποιηθούν ει δυνατόν εντελώς τα υγιή αισθητήρια των συνειδήσεων και να παραδοθούν έτσι στον κάθε λογής τύραννο που θέλει τον απόλυτο, ολοκληρωτικό έλεγχό τους…

Αέρα! Ας φωνάξουμε πάλι και ας παρακαλέσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την Παναγία και τον Χριστό μας, τον Ιατρό ψυχών και σωμάτων, να μας ενισχύσουν να προχωρήσουμε στον ιερό αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού των ποικίλων ανίερων συμμαχιών και τυραννικών δεσμών που απειλούν να σκοτώσουν την ελεύθερη ζωή, την ελεύθερη Ελλάδα.

Αύριο 27 Οκτωβρίου 2022, μία ημέρα πριν την εθνική επέτειο του ιστορικού ΌΧΙ των Ελλήνων, επισκέπτεται τη χώρα μας ο Γερμανός καγκελάριος, όπως και πέρσι άλλωστε τέτοιες ιστορικές μέρες επέλεξε η προκάτοχός του να επισκεφθεί επίσημα την Ελλάδα… Οποία σύμπτωση! Ας αρπάξουμε την ευκαιρία να υψώσουμε το ιστορικό ανάστημα της ελληνικής σημαίας.

Η ελληνική κυβέρνηση ας τολμήσει να απαιτήσει τις πολεμικές αποζημιώσεις που τεκμηριωμένα οφείλει η Γερμανία στη χώρα μας. Ομόθυμα και ομόψυχα ας βροντοφωνάξουμε ξανά οι Έλληνες: ΟΧΙ! Όχι! ποτέ ξανά σε καμμία φασιστική «νέα τάξη πραγμάτων» που θέλει να μας καθυποτάξει, εμβολιάζοντάς μας με φόβο, υποτέλεια και αναξιοπρέπεια. Εμείς είμαστε εμβολιασμένοι με το ηρωικό αίμα του ’21.

Η αδούλωτη ζωή είναι για εμάς αξία πνευματικών υπαρξιακών διαστάσεων, αδιαπραγμάτευτη. Ελευθερία ή Θάνατος, το αναλλοίωτο πάντα επίκαιρο νόημά της. Γι αυτήν αγωνίστηκαν μέχρι θανάτου και έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοί μας και αυτήν οφείλουμε να κρατήσουμε πάση θυσία. Να μην υποταχθούμε στους εχθρούς μας. Ως την τελική νίκη, με τη βοήθεια του Θεού!

*https://enromiosini.gr
26.10.2022

Ετικέτες:

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου