Αγαπητέ κε Πρόεδρε, Αγαπητέ κε Μητσοτάκη / Σοφία Γ. Παπαθανασοπούλου, Δικηγόρος

ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ στο θέμα του γάμου ατόμων ιδίου φύλου

Στην ταινία DARKEST HOUR που αφορά τον ΤΣΩΡΤΣΙΛ και την στιγμή που έπρεπε να λάβει δύσκολη απόφαση, τον βλέπουμε να μπαίνει στο μετρό για να μιλήσει με τον απλό καθημερινό λαό. Σήμερα, αντίστοιχα αν μπαίνατε στο μετρό να καταγράψετε μια λίστα με τα βασικά προβλήματα του κόσμου, θα αντιλαμβανόσασταν πόσο μακριά είναι αυτό το θέμα από τις σοβαρότατες προτεραιότητές του! Αν μπαίνατε στο τραίνο (ΗΣΑΠ) εκεί πια θα αλλάζατε μόνος σας αμέσως άποψη!

Στην αγόρευσή του στην δίκη της “17 Νοέμβρη”, ο αείμνηστος Δικηγόρος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΣ, που είχα την τιμή να υπηρετήσω ως συνεργάτιδα επί 9 έτη και ήταν και δικηγόρος του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ σε πολύ σημαντικές υποθέσεις, είχε πει ότι Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΗΜΩΝ ΗΤΑΝ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Ένας ειλικρινής ανοικτός και τίμιος διάλογος σε πλαίσιο ελευθερίας και αλληλοσεβασμού!

Διεξάγεται τέτοιου είδους διάλογος σήμερα στα ΜΜΕ;   Διεξάγεται τέτοιου είδους διάλογος σήμερα μεταξύ Κυβέρνησης και Βουλευτών της ΝΔ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΝΑ ΖΗΛΕΨΑΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙΑ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ.

ΠΕΡΑΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΦΩΝΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ (Μ. ΘΟΔΩΡΑΚΗΣ) ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ Α ΛΑ ΚΑΡΤ;

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΌΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΑΜΕ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΙΜΟΥΜΑΣΤΕ;

ΖΗΛΕΨΑΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ  ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2022, ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ‘’ΟΜΟΦΥΛΩΝ’’ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ.  ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ.

Η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν εμφανής, και ο λαός επέλεξε …

Ας είμαστε ξεκάθαροι, δεν μιλάμε για “ανθρώπινα δικαιώματα”!  Από την εποχή του Τζον Λοκ και του Μπέικον ως σήμερα, ως “δικαίωμα” ορίζεται ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΦΥΣΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ,  ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ. Όχι το αντίθετο! Ας μην παίξουμε λοιπόν με την φωτιά! Ή μήπως θα ΜΙΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ (ΛΙΓΑ) ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ; ΟΠΩΣ ΔΗΛ. ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΟΥΣ (ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ;) σε άλλες εθνικές τους επιλογές;  Δεν νομίζουμε ότι αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα (πχ.  στον Β’ Παγκόσμιο κάποια από αυτά τα κράτη παραδόθηκαν στους Γερμανούς σε λίγες ώρες, οι Έλληνες δεν τους μιμήθηκαν).

ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΟΜΩΣ, ΑΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.

Δεν θα πρέπει περισσότερο από όλα να συμφωνήσουμε ότι σήμερα χρέος μας είναι να προστατευθούν τα κορυφαία ανθρώπινα δικαιώματα όπως:  Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ, Ο ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΚΑΙ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ, το ύψιστο δικαίωμα ενός λαού τέτοια θέματα να τα καθορίζει όπως εκείνος θεωρεί καλύτερα; Ας συλλογιστούμε έντονα ότι το ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ δεν εμπλέκεται, ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΘΝΙΚΑ!

Είναι δεδομένος ο σεβασμός που όλοι έχουμε προς όλους, ανεξαρτήτως
επιλογών και προτιμήσεων – μα δεν έχει να κάνει με αυτό.  ΝΑΙ, ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΣΥΜΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερο πως υπάρχει  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΩΣ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟ
ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και ας μην διακρίνεται ο δημόσιος διάλογος στην Ελλάδα για υψηλού επιπέδου αντιπαραθέσεις, μεταξύ διαβασμένων δημοσιογράφων. Και ας μην διακρίνονται τα ΜΜΕ για πολυφωνία και πλουραλισμό, που κάποτε ήταν η ουσία της δημοκρατικής κοινωνίας!

ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ  ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣΤΕΡΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ; Θα εμείνουμε σε αυτόν τον τρόπο ενώ υπάρχουν άλλοι που να μην ταράσσουν την κοινωνία;
ΒΟΥΛΗΣΗ, ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ να υπήρχε και θα είχαμε αποφύγει όλη αυτήν την εμπλοκή στον Αστικό Κώδικα.

Εν κατακλείδι, το ότι δεν έχει η ΝΔ πολιτικό αντίπαλο, δεν πρέπει να καθιστά την Κυβέρνηση ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ. Ωσάν να βρίσκεται πολύ μακριά από τις ανάγκες του λαού!

Θεωρούμε πως η αλλαγή πλεύσης για την Κυβέρνηση είναι υποχρεωτική και πρέπει να γίνει με τόλμη, ανεξαρτήτως λόμπυ, αντιπάλων ή  άλλων φωνών.  Ακούστε τις φωνές των συνετών και σοβαρών συνεργατών σας – επιλέξτε τους με προσοχή και αντικειμενικότητα! Τότε σίγουρα θα αλλάξετε άποψη ΘΑ ΒΛΕΠΑΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΕΥΤΕΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ Η ΒΟΥΛΗ!

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου