Η ΑΓΙΑ «ΤΟΥΜΠΑ» / π. Διονύσιος Ταμπάκης

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΕ ένας πρώην ποδοσφαιριστής Αγιονορείτης Καλόγηρος καθώς ήταν μουντζουρωμένος από τα γράσα μία χαλασμένης γεννήτριας που επισκεύαζε.

-Άστα αδελφέ, πάθαμε λούμπα(εξαπάτηση). Μας την πούλησαν για καλή και αυτή βγήκε σκάρτη. Μα από πού βαστάς εσύ;

-Είμαι από την Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Μήπως είσαι και ΠΑΟΚΤΣΗΣ;

-Ναι.

Γνωρίζεις τάχατες τι σημαίνει Θεολογικά το ΠΑΟΚ;

-Όχι

-Σημαίνει «ΠΑράδεισος, Όχι Κόλαση .»

-Ααα δεν το ήξερα.

Και αφού είσαι από την Τούμπα, τη γνωρίζεις την ‘’Αγία Τούμπα;’’

-…όχι.

Σου αποφαίνονται  συνέχεια  οι άλλοι: «τι τα θες καϋμένε; Θεούσος θε’ να γίνεις; νηστείες, εγκράτειες, αγρυπνίες, εξομολογήσεις, ταπείνωση και με τον Σταυρό στο χέρι…όσα σου λένε οι παπάδες είναι ψέμματα και παραμύθια…γλέντα εκεί τη ζωή σου όσο προλαβαίνεις.

Όταν όμως τελειώσουν τα δίφραγκα και έρθει η στιγμή να μας καλέσει ο Θεός για την αιώνια ζωή τότε θα δούμε μετά θλιβερής  εκπλήξεως πως όλα θα έρθουν τούμπα.

Τότε θα καταλάβουμε πως όλος ο βίος μας ήταν ένα λάθος και μία απάτη. Ό,τι θεωρούσαμε  ως βόλεμα στη ζωή αυτή θα γίνει χαντάκωμα και γκρεμός. Μα τότε είναι πια αργά, «εκ της απομακρύνσεως από του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».

Γι΄ αυτό να έχουμε μετάνοια βαθιά και εξομολόγηση συνεχή, διότι και ο άνθρωπος μοιάζει με αυτό το μαραφέτι που όλο χαλνά και θέλει επισκευή αδιάκοπη από τον Χριστό.

Είθε λοιπόν, σαν έρθει η στιγμή,  ο Θεός να μας έχει τότε στη σωστή πλευρά αυτής της τούμπας για να γλυτώσουμε απ’ την αιωνία λούμπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος