Το Ρωμαίικο > Παιδεία > Η αντίσταση του λαού / Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Δάσκαλος

Η αντίσταση του λαού / Παπαδόπουλος Θεόφιλος, Δάσκαλος

Σαφώς το πρόβλημα που ζούμε τόσο τοπικά, στην Ελλάδα, όσο και παγκόσμια, στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή  και αλλού, αφενός είναι ακόμη στην αρχή του, αφετέρου  είναι τεράστιο και δεν επιλύεται ανθρωπίνως.

Η στρατηγική της παγκόσμιας Ελίτ είναι η δημιουργία παγκόσμιου χάους προκειμένου να μην μπορεί να υπάρξει δυνατότητα αντίστασης στα σχέδια παγκόσμιας διακυβέρνησης. Ως Έλληνες και ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι έχουμε δύο δυνατότητες, που θεωρώ πως πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Η πρώτη και σημαντικότερη είναι η προσευχή στον Χριστό, διότι μόνο Αυτός μπορεί να νικήσει το τέρας αυτό που εξέθρεψε η ανθρώπινη αμαρτωλότητα.

Ο δεύτερος τρόπος,  στο ίδιο πνεύμα με τον πρώτο, είναι η δημιουργία τοπικών δικτύων μεταξύ των ανθρώπων, προκειμένου ο ένας να ανακουφίζει τον άλλο και να τον στηρίζει.

Είναι ανάγκη η δικτύωση ανθρώπων που είμαστε γνωστοί και εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον προκειμένου να αντισταθούμε ως Έλληνες και ως Χριστιανοί στη διάλυση της Ελλάδας και κυρίως στη διάλυση της παιδείας.

Αρχικά και άμεσα, μερικές βασικές ενέργειες που θα πρέπει να τρέξουν, μέσω των μελών του δικτύου, είναι άτυπα σχολεία (μήπως ενοριακά;) και σεμινάρια για μαθητές και φοιτητές σε θέματα ιστορίας, γλώσσας, θεολογίας, πολιτικής θεωρίας διεθνών σχέσεων, κοινωνικής-οικιακής και αγροτικής οικονομίας κ.ά. προκειμένου οι νέοι άνθρωποι να αποκτήσουν εικόνα και γνώση για όσα τους αποκρύπτει το διαρκώς αφελληνιζόμενο και αποορθοδοξοποιούμενο ελληνικό Σχολείο.

Επίσης, να δημιουργηθούν εργαλεία κοινωνικής και οικονομικής στήριξης του λαού μας χωρίς να περιμένουμε την ελεημοσύνη της Ευρώπης.

Θεωρώ σημαντικό να δημιουργήσουμε άμεσα, τέτοιες δομές αντίστασης ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα δραστηριοποίησης αλλά και στήριξης των νέων προκειμένου να μείνουν στην Ελλάδα και να μη φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό.

Τι λέτε;

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος