Απλοί τρόποι για να ξεβουλώσουν οι αρτηρίες

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε μια μακρά και υγιή ζωή, γνωρίζατε όμως ότι τρώγοντας τα παρακάτω απλά τρόφιμα, έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά ότι προλαμβάνουν και σε ορισμένες περιπτώσεις αντιστρέφουν τη νούμερο 1 αιτία θανάτου στον σύγχρονο κόσμο;

Στατιστικά, η αθηροσκλήρωση (η προοδευτική απόφραξη των αρτηριών) είναι ο νούμερο 1 δολοφόνος του πλανήτη.

Μια σύνθετη διαδικασία, που περιλαμβάνει την αυτοανοσία, τη μόλυνση, τις διατροφικές ασυμβατότητες και πολλούς γνωστούς και άγνωστους παράγοντες, είναι δυνατόν – παρά τη συμβατική ιατρική γνώμη – εξ ολοκλήρου να προληφθεί, και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναστραφεί.

Τρόφιμα και ουσίες που χρειάζεστε:

  • Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

– Κάτι τόσο απλό, όπως το να προσθέσετε μια πηγή βιταμινών του συμπλέγματος-Β στη θεραπευτική αγωγή σας, μπορεί να αποτρέψει τη καρδιακή αυτή πάθηση από το να λήξει τη ζωή σας πρόωρα. Σε μια διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2005, στο έντυπο Atherosclerosis, διαπίστωσαν ότι με μια απλή παρέμβαση, χρησιμοποιώντας για 1 χρόνο,

  • 5 mg φυλλικό οξύ,
  • 25 mg βιταμίνη B6, και
  • 0,5 mg βιταμίνη Β12,

είχε ως αποτέλεσμα σημαντικές μειώσεις στο αρτηριακό πάχος (όπως μετράται από το ΙΜΤ/intima media thickeness).

Ακόμα η νιασίνη ή το φολικό οξύ, μόνα τους, έχουν δείξει να φέρουν ανάλογο αποτέλεσμα σε ασθενείς.

Σημείωση: πάντα να επιλέγετε φυσικές πηγές βιταμινών της Β-ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των προβιοτικών συμπληρωμάτων, ή των φυσικών εκχυλισμάτων, σε σχέση με τις συνθετικές ή ημισυνθετικές βιταμίνες που, δυστυχώς, επικρατούν σήμερα στην αγορά.

  • Σκόρδο

–Το σκόρδο μπορεί να σώσει τη ζωή σας. Έχει διαπιστωθεί να εμποδίζει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, μεταξύ πολλών άλλων οφελών για την υγεία.

  • Ρόδι

– Αυτό το σούπερ θεραπευτικό φρούτο έχει βρεθεί να εμποδίζει τη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, επιπλέον είναι αποδεδειγμένο πως παρέχει δεκάδες άλλα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου ότι επαναθέτει τη λειτουργία των ωοθηκών στα θηλαστικά!

  • Λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση

– το Kimchi, μια κορεατική συνταγή, η οποία περιλαμβάνει λάχανο που έχει υποστεί ζύμωση, καυτερή πιπεριά, και διάφορα άλλα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ψαριών που έχουν υποστεί ζύμωση, εμφανίζεται να καθυστερεί την αθηροσκληρωτική διαδικασία σε πειράματα με ζώα.

Επιπλέον, στελέχη καλών βακτηρίων σε kimchi έχουν βρεθεί ικανά να αντιμετωπίσουν τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες.

Ενδέχεται αυτό που είναι το κυρίως ευεργετικό για το καρδιαγγειακό, στη συγκεκριμένη συνταγή, να είναι τα ψάρια (με το ωμέγα 3) και τα καυτερά υλικά (τσίλι-καγιέν) τα οποία γνωρίζουμε πως είναι το απόλυτο φάρμακο για να γλυτώσετε από καρδιοπάθειες, καρκίνο & έλκος στομάχου!

  • L-αργινίνη:

– Αυτό το αμινοξύ είναι σε θέση να αποτρέψει την αθηρωματική πλάκα -και να την μειώσει μέχρι 24%! –σε πειράματα με ζώα. Έχοντας κάνει μια εκτεταμένη βιβλιογραφική ανασκόπηση για τα συμπληρώματα αργινίνης, διαπιστώσαμε ότι σε πάνω από 30 μελέτες αποδεικνύεται το παραπάνω γεγονός καθώς και 150 γνωστά οφέλη υγείας. Η αργινίνη είναι ικανή να αντιμετωπίσει την υποκείμενη δυσλειτουργία που συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις: την ενδοθηλιακή δυσλειτουργία, με τουλάχιστον 20 μελέτες να το αποδεικνύουν.

  • Κουρκουμάς (κουρκουμίνη):

– Η κύρια πολυφαινόλη στα Ινδικά μπαχαρικά γνωστή ως κουρκουμίνη έχει βρεθεί να είναι εξαιρετικά καρδιοπροστατευτική, με πάνω από 30 μελέτες να αποδεικνύουν το γεγονός αυτό. Μία εξ αυτών διαπίστωσε ότι η κουρκουμίνη εμπόδισε τις βλάβες στις αρτηρίες που σχετίζονται με απόφραξη (σχηματισμός neointima).

  • Σουσάμι:

– Πιθανώς μία από τις πιο σούπερ τροφές στον πλανήτη, ο σησαμόσπορος, ο οποίος είναι εξίσου αποτελεσματικός όσο το Tylenol για τους αρθριτικούς πόνους, είναι μια ουσία εξαιρετικά καρδιοπροστατευτική, ιδανική για την πρόληψη της εξέλιξης της αθηροσκλήρωσης. Μελέτη σε ζώα διαπίστωσε οτι ήταν ικανός να παρεμποδίσει τον σχηματισμό αθηροσκλήρωσης.

Σε αυτό το σημείο θεωρώ απαραίτητο να συμπληρώσω και τα απαραίτητα,

Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα:

– Μειώνουν τη σύνθεση των λιποπρωτεϊνών χαμηλής πυκνότητας VLDL (που αποτελούν το πρόδρομο μόριο της «κακής» LDL χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων) και βοηθούν στη γρήγορη απομάκρυνσή τους από το αίμα, εμποδίζοντας την ανάπτυξη της αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία.

Εμπλέκονται στον μεταβολικό δρόμο σύνθεσης ουσιών, όπως οι προσταγλανδίνες, η θρομβοξάνη και τα λευκοτριένια, που έχουν ισχυρή αντιθρομβωτική δράση και εμποδίζουν τη συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων.

Τα παραπάνω είναι ένα μικρό δείγμα από τις τεκμηριωμένες φυσικές παρεμβάσεις για την πρόληψη ή/και αντιμετώπιση της καρδιαγγειακής νόσου. Έχουμε ένα μεγάλο σύνολο από μελέτες για πάνω από 200 φυσικές ουσίες που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και γενικά των καρδιακών παθήσεων.

Θυμηθείτε, η καρδιοπάθεια δεν είναι μια φυσική διαδικασία, που πρέπει να την δεχόμαστε ως κάτι αναπόφευκτο, βάση του οικογενειακού ιστορικού, δηλαδή ενός ξεπερασμένο μοντέλου βασισμένο στα γονίδια για τον υπολογισμό εμφάνισης ασθένειας στον άνθρωπο.

Οι καθημερινές αποφάσεις μας, ειδικά σε σχέση με το τι θα αποφασίσετε να φάτε ή να μην φάτε, είναι πρώτες και κύριες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τροφή ως φάρμακο, απορρίπτοντας τα μιμίδια της φαρμακοβιομηχανίας που δηλώνουν ότι χρειαζόμαστε τις στατίνες για να αποτρέψουμε το ‘αναπόφευκτο’.

Πάρτε πίσω τον έλεγχο της υγείας σας μέσω της διατροφής, και συνειδητοποιήστε πως η τροφή είναι το μόνο φαρμάκο που θα θρέψει και θα θεραπεύσει τα σώματα μας με τέτοιο τρόπο που θα προκαλεί μακρόχρονη υγεία.

“Τροφή”: Έχω να προτείνω σε όλους τους φίλους να γνωρίσουν τη ΦΥΣΙΚΗ και απόλυτη λύση για τον καθαρισμό των αρτηριών και της αθηρωματικής πλάκας και την πρόληψη ενάντια στην αρτηριοσκλήρωση, ΧΩΡΙΣ παρενέργειες παρά μόνον οφέλη:

Μία φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από

– Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),
– Τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και
– Εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά) σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

Σημαντική επίσης συμβολή έχουν, όπως είδαμε, το σκόρδο, το ρόδι, η κουρκουμίνη, και τα ωμέγα 3 λιπαρά, τα οποία επίσης μπορώ να σας παρέχουν ως συμπληρώματα διατροφής, ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας!

Ενώ τέλος, με τα φύκια A.F.A, θα έχετε επάρκεια στις βιταμίνες Β και τα αμινοξέα, που αναφέρονται παραπάνω.

Επιμέλεια/Μετάφραση: proionta-tis-fisis.com

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου