Αρχείο γενετικού υλικού σημαίνει και κάτι ακόμη… Αυτό στο οποίο πήγε το μυαλό του Μακρόν, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια / Παπαπέτρου Σταυρούλα

O Mακρόν έκατσε σε 4 μέτρα απόσταση από τον Πούτιν, γιατί αρνήθηκε να υποβληθεί, λέει, στο ρώσικο PCR τεστ και να αφήσει το DNA του (από το δείγμα λήψης) στους Ρώσους, και να αποκτήσουν οι Ρώσοι πρόσβαση σ’ αυτό. Άρα… Ξέρει αυτός ο καλόΓαλλος κι οι υπόλοιποι της σχολής πολιτικών του Κλάους τι τα κάνουν οι ίδιοι τα DNA του κόσμου, και δεν ήθελε και το δικό του DNA (το οποίο είναι φακελωμένο στα κιτάπια των αφεντικών του κι όποια ώρα θέλουν μπορούν να τον ξεφορτωθούν, όταν δεν θα θεωρείται χρήσιμος) να πάθει το ίδιο. Με ποιο δικαίωμα αυτός αρνήθηκε να δώσει το DNA του, αλλά ο κόσμος υποβάλλεται υποχρεωτικά σε καταναγκαστική του δειγματοληψία?

Το βιολογικό υλικό σας που παίρνουν με το έτσι θέλω για τη διενέργεια PCR τεστ, κρατείται σε αρχείο (data δεδομένων) γενετικού υλικού. Αρχείο γενετικού υλικού σημαίνει ότι όποιος ερπετός χρειαστεί όργανο, θα ανοίγει τα ψηφιακό αρχείο και θα βρίσκει συμβατό δότη. Και δεν θα σας ρωτήσει, για να το πάρει. Με τα καινούρια θεσμικά πλαίσια, ο άλλοτε δωρητής οργάνων θα λέγεται δότης οργάνων. Ο όρος δωρητής ενέχει το εκκούσιο, ο όρος δότης όμως όχι. Με τα emβόλia που βάλατε και το υποδόριο μικροτσιπ κόβιντ-παςς που θα σας βάλουν στη συνέχεια, ότι ώρα θελήσουν θα πατούν το delete σας. Δεν τους χρειαζονται πια τα άσπρα βαν που έκλεβαν παιδιά και τους έβγαζαν τα όργανα (μην ξεχνάτε εσείς που εμπιστεύεστε αυτήν την επιστήμη: γιατροί ήταν αυτοί που έβγαζαν αυτά τα όργανα). Τώρα μόνοι σας παραδίδεστε, εκχωρώντας ένα-ένα τα πνευματικά και σωματικά δικαιώματα της αυτοδιάθεσής σας.

Αρχείο γενετικού υλικού σημαίνει και κάτι ακόμη… Αυτό στο οποίο πήγε το μυαλό του Μακρόν, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια. Κάτι στο οποίο θα μπορούσε να βρεθεί μπλεγμένος ο οποιοσδήποτε πολίτης που το σύστημα των Μακρόν θα τον είχε στοχοποιήσει και θα ήθελε να τον ξεφορτωθεί, φορτώνοντάς του κάτι, με το πρόσχημα ότι βρέθηκε το DNA του εκεί..

<<«…Έχει η μελέτη αυτή τη σφραγίδα της εγκυρότητας και της διεθνούς εμπειρίας, εισηγείται μία σειρά από ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, όπως η αναμόρφωση του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, απαντά όπως την έχω διατρέξει σε μία σειρά από ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ, τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να ενθαρρύνουμε τη δωρεάν των οργάνων ύστερα από μία απώλεια», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«…Και πιστεύω ότι προβλέπει και ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΏΣ ΘΑ ΑΥΞΗΘΟΥΝ τελικά ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ και καλύπτεται με αυτό τον τρόπο όλο το φάσμα των μεταμοσχεύσεων από τη χρηματοδότηση του συστήματος, τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων δομών, την ίδρυση νέων, μέχρι την ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΡΗΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ και από την τόσο σημαντική επιμόρφωση των γιατρών ως τη ΔΙΑΡΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ…», συνέχισε. Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός η Κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Υγείας, θα επεξεργαστεί τη μελέτη, ώστε πολύ σύντομα το Εθνικό Σχέδιο Δωρεάς και Μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων στην Ελλάδα, να πάρει το δρόμο του προς τη Βουλή για κύρωση, ώστε να αρχίζει να εφαρμόζεται.

«…Το Ωνάσειο Μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα ανοίξει τις πύλες του, ελπίζουμε το 2024, θα βρεθεί στον πυρήνα αυτής της μεγάλης προσπάθειας με πολλές άλλες μονάδες να το πλαισιώνουν, κάτι που αποδεικνύει και πάλι πόσο χρήσιμη για το κοινό καλό είναι η συστράτευση των δημοσίων δυνάμεων, των ιδιωτικών δυνάμεων, των μεγάλων μας Ιδρυμάτων…. Η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Υγείας θα επεξεργαστεί αυτή τη μελέτη, αυτό το Εθνικό Σχέδιο δωρεάς και μεταμόσχευσης συμπαγών οργάνων στην Ελλάδα, έτσι ώστε πολύ σύντομα να πάρει το δρόμο του προς τη Βουλή για να μπορέσει να κυρωθεί και φυσικά να αρχίσει να εφαρμόζεται, ελπίζω με την ίδια ευρεία αποδοχή που συνάντησε και στο ξεκίνημά της. Έχουμε πια ένα σαφή οδικό χάρτη για το τι πρέπει να γίνει. Σειρά τώρα έχουν από μέρους μας, με τη δική σας υποστήριξη, τα έργα τα οποία θα κάνουν αυτούς τους πολύ συγκεκριμένους στόχους πραγματικότητα»

Επίκεντρο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η κατασκευή του Ωνάσειου Εθνικού Μεταμοσχευτικού Κέντρου (ΩΕΜΕΚ), ενός σύγχρονου μεταμοσχευτικού κέντρου για όλους, που αναμένεται να παραδοθεί στην Πολιτεία το 2024. Ωστόσο, οι υποδομές δεν αρκούν από μόνες τους για να αλλάξει το τοπίο στις μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας. Απαιτούνται συμπληρωματικές ενέργειες, που θα συμβάλλουν στο να μπουν γερά θεμέλια στην ανοικοδόμηση του τομέα αυτού. Πρώτα πρώτα, για να λειτουργήσει, όχι μόνο το συγκεκριμένο νοσοκομείο, αλλά συνολικά το δίκτυο της δωρεάς και μεταμόσχευσης οργάνων στην Ελλάδα, ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

…Τι προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο για τη Δωρεά και Μεταμόσχευση Οργάνων στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων:

-Ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων μετατρέπεται σε “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ” ΑΡΧΗκαι αναπτύσσεται πανελλαδικά.

-Ενίσχυση των διαθέσιμων υποδομών.

-Ειδική αποζημίωση για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ Μεταμοσχεύσεων σε κάθε νοσοκομείο με ΜΕΘ.

-Εκπαίδευση και Πιστοποίηση των Συντονιστών κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

-Αξιοποίηση της τεχνολογίας τηλεϊατρικής και των ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΏΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ για την παρακολούθηση των ασθενών σε απομακρυσμένες περιοχές.>>

 

https://www.facebook.com/100006607032421/posts/3295457230684479/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος