Ας γίνουμε όλου υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες!! / Θεοδωρίδου Άννα

Αγαπητοί

Την επόμενη εβδομάδα έχουμε εκλογές στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια, ευρωεκλογές. Ίσως αυτές οι εκλογές να είναι μεγαλύτερης βαρύτητας για την Πατρίδα μας. Πιστεύω πως έχουμε καταλάβει πλέον πως, οι Κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης άφησαν ένα στίγμα ”Εκδυτικισμού ή Εξευρωπαϊσμού”, εντονότερο από την περίοδο της μετά τον Καποδίστρια εποχής.

Το Όραμα της ΕΟΚ και ακολούθως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εισήλθε ως το ”Μάνα εξ Ουρανού”. Με εισηγητή και πρώτο ένθερμο οπαδό της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, άρχισε ο ”εμβολιασμός”. Η επέλαση του ΠΑΣΟΚ(των πρώτων χρόνων..) άφησε να εκτονωθεί η παραμικρή αντίδραση, με τεράστιες πορείες προς την Αμερικανική Πρεσβεία, με τα αξέχαστα συνθήματα, “ΕΟΚ  ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ”.

Για τους αδελφούς άνω των 55, αυτές οι ΜΝΗΜΕΣ είναι αρκετά έντονες. Πόσες συναυλίες και φεστιβάλ και εκτόνωση…κοίμησαν τον κοσμάκη..!! Και σιγά σιγά, με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, μπήκαμε επισήμως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανταλλάσσοντας το νόμισμά μας με την τιμή της εισόδου.

Από τότε ΕΝΟΣ ΚΑΚΟΥ ΜΥΡΙΑ ΕΠΟΝΤΑΙ..

Τα πακέτα Ντελόρ έρχονταν στην Ελλάδα, όπως η Αμερικανική Βοήθεια μετά την Κατοχή. Στην Ελλάδα άρχισε να βρέχει χρήμα, απολαβές, ελευθερίες, ευκαιρίες, Δάνεια και ήθη και έθιμα ευρωπαϊκά. Οι Έλληνες είχαν χρήματα για να αισθάνονται αφεντικά, και έτσι έφθασε το πρώτο μεταναστευτικό κύμα των επαναπατρισθέντων (και μη), ”Ομογενών!!

Ήταν η πρώτη επίσημη εισβολή Αλβανών κυρίως, που, λάθρα με κάποιους Βορειοηπειρώτες, εγκαταστάθηκαν στη χώρα, όπου βρήκαν εργασία και χαρά! Από τότε μέχρι σήμερα, εργάστηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν οικογένειες, αλλά δεν εγκλιματίστηκαν ποτέ. Είναι η τεράστια μειονότητα των Αλβανών, που έρχεται ο Πρωθυπουργός τους να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Οι άλλοι επαναπατρισθέντες ”ρωσοπόντιοι”(με πολλούς Γεωργιανούς), δεν φάνηκε να οργανώθηκαν το ίδιο ..καλά.

Για 20 χρόνια ζήσαμε όλοι καλά και παραμυθένια. Είχαμε δωρεάν Παιδεία, Υγεία.. Κάναμε ταξίδια, αγοράζαμε εξοχικά, κάναμε ό,τι ονειρευόμασταν.. Ξεχνούσαμε όμως πως η Οικονομία πίσω έχει την ουρά, όπως η Αχλάδα. Έτσι όλες οι παροχές εμπέδωσαν νοοτροπίες, νόθευσαν κάθε τι Ρωμαίικο, μας έκαναν να αισθανόμαστε ότι ”ανήκομεν εις την Δύσιν”.

ΑΛΛΑ ήρθε η ώρα του ταμείου και μαζί τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!! Για αυτά τα χρόνια, που ξυπνήσαμε ζώντας έναν εφιάλτη, που δυστυχώς ήταν η πραγματικότητα, δεν θα γράψω τίποτα. Οι ΜΝΗΜΕΣ είναι νωπές. Ο καθένας ας κάνει τον απολογισμό του. Ας ψάξει να βρει το μέρος της ευθύνης του και να σηκώσει το βάρος. Μ’ αυτόν τον τρόπο ίσως ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Ποιοι μας οδήγησαν εδώ; Γιατί; Ποιος ήταν ο σκοπός; Ποια ήταν τα δολώματα;

Πιστεύω πως μια λέξη πρέπει να μας δώσει τη λύση. ΕΥΘΥΝΗ!!! Ο στρουθοκαμιλισμός, η προπατορική μπανανόφλουδα (ο Όφις με παρέσυρε..), συνεχίζουν να μας στρέφουν σε καταστροφικούς δρόμους..

ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ!! Η Μετάνοια, η Ευθύνη, ανοίγει τα μάτια και τον νου, δυναμώνει καρδιά και σώμα και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση!! Πάρτε την ευθύνη της Ψήφου! Μην αφήσετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς!!

Ας γίνουμε όλου υπεύθυνοι, ενεργοί πολίτες!!

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου