Χριστός Ανέστη πατέρες και αδελφοί! / Πρόσφατες εμπειρίες από τον Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης

Σήμερα, ένας από τους Αγίους που εορτάζουν, είναι και ο Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης, ο Μεγαλομάρτυρας και θαυματουργός.

Με αυτή λοιπόν την ευκαιρία της Εορτής του, θα αναρτήσω παρακάτω το μήνυμα που μου έστειλε ένας καλός φίλος και αδελφός από το εξωτερικό.

Αφορά στον Άγιο.

Είναι πρόσφατες εμπειρίες.

Διαβάζοντάς το, θα νιώσετε νομίζω όπως κι εγώ, το πόσο αγαπά ο Άγιος τα παιδιά, αφού η καθαρότητα της ψυχούλας τους είναι “μαγνήτης!”

Ξέρει να διαλέγει ο Άγιος, πού και πότε θα φανερωθεί για να τονώσει την πίστη στην Αλήθεια, και για να μας δείξει με τρόπο απτό, αυτό που με τα χοϊκά μας μάτια δεν μπορούμε να δούμε.

Ότι οι Άγιοι είναι δίπλα μας! Κοντά μας! Και με αγνή διάθεση και πίστη μπορούμε να τους επικαλούμαστε κάθε φορά που έχουμε ανάγκη από την συμπαράστασή τους, την Παρηγορία τους, την αποτελεσματικότατη βοήθειά τους.

Ας τους αγαπάμε, ας τους μιλάμε, ας τους θαυμάζουμε, ας ακολουθούμε το δικό τους μονοπάτι που οδηγεί κι ας είναι και μέσα από πόνο, στην αιώνια ζωή!

Την ευχή τους να έχουμε και μάλιστα, του Αγίου Εφραίμ που σήμερα γιορτάζει….

 

Χριστός Ανέστη πρεσβυτέρα!

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια θαυμαστά γεγονότα που έγιναν σε μια ενορία κοντά στην πόλη μας, εν ώρα Θείας Λειτουργίας.

Ένα  παιδάκι έβλεπε στο  Ιερό έναν παππούλη με φωτιά δίπλα στον Ιερέα. Και φώναζε το παιδάκι,  “ο παππούλης με φωτιά τι κάνει εκεί;”

Όλοι κοιτούσαν από εδώ κι από εκεί μα δεν έβλεπαν τίποτα.

Κάποια στιγμή βγαίνει ο Άγιος ο παππούλης τον οποίο δεν έβλεπε ο κόσμος από το Ιερό και κάνει έναν σταυρό στην παλάμη του παιδιού που για εβδομάδες ήταν ορατό και ευωδίαζε.

Μόλις τελείωσε η Θεία Λειτουργία, ρώτησαν το παιδάκι για τα χαρακτηριστικά του Αγίου και εκείνο, βλέποντας την εικόνα του Αγίου Εφραίμ της Νέας Μάκρης, αμέσως  αναγνώρισε τον Άγιο.

Και μια δεύτερη εμπειρία,  ένα δεύτερο περιστατικό με το τρίχρονο παιδάκι μιας φιλικής μας οικογένειας μας στο οποίο εμφανίστηκε ο ίδιος Άγιος, ο Άγιος Εφραίμ της Νέας Μάκρης.

Η οικογένεια αυτή έχει μεγάλη ευλάβεια στον Άγιο.

Κάποια στιγμή, βλέπουν  το παιδί τους, όπως είπαμε τριών ετών, να γελάει να μιλάει μόνο του. Και λέει η μητέρα στο παιδάκι, “Μιχαλάκη γιατί γελάς και μιλάς;” και λέει το παιδί,

“ο παππούλης είναι”.

“Πού είναι;”, ρωτά η μητέρα.

“Είναι ο παππούλης εδώ!” τους λέει, και μετά από λίγο, δείχνει σε ένα άλλο μέρος.

“Ποιος παππούλης είναι ;” το ρωτάνε, και πηγαίνει στο βιβλίο που διαβάζανε και τους απαντά, “αυτός, ο Άγιος Εφραίμ της Μάκρης”.

Β. Δ.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου