Η διάλυση μιας αυταπάτης

Γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν τις τελευταίες δεκαετίες, παρακολουθώντας τη διαμόρφωση και την αναμόρφωση των υποδομών της χώρας, είτε με την οικονομική υποστήριξη της ΕΕ, είτε με την αναδοχή τεράστιων έργων σε ιδιωτικές εταιρείες, με τη συμφωνία της εκμετάλλευσής τους για πολλά χρόνια.

Παράλληλα οι κρατικοί οργανισμοί και οι εταιρείες στις οποίες μεγαλομέτοχος ήταν το κράτος γνώρισαν την «εξυγίανση» μέσω της πολυδιαφημιζόμενης ιδιωτικοποίησής τους.

Μέχρι το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου, κάποιοι συνέχιζαν να πιστεύουν ότι η ιδιωτική επιχειρηματική πρωτοβουλία στην δημιουργία και εκμετάλλευση υπηρεσιών και υποδομών κοινής ωφελείας δημιούργησε ανταγωνισμό και καλύτερη παροχή υπηρεσιών. Από εκείνη τη στιγμή, η Αττική Οδός ΑΕ διέψευσε τα τελευταία ψήγματα αυταπάτης, με τα οποία κάποιοι επιμένουν να κρύβουν με την πρόφαση του φιλελεύθερου ιδεαλισμού τους τα στυγνά οικονομικά τους συμφέροντα ή την απόλυτη άγνοιά τους.

Τώρα κατάλαβαν και οι τελευταίοι ότι, από το 1990 μέχρι σήμερα, όλα αυτά έγιναν για να καρπωθούν οι επίορκοι κυβερνώντες τις προμήθειες και να αποκτήσουν οι εταιρείες υπέρογκα κέρδη για πολλά χρόνια, θυσιάζοντας ψίχουλα σαν αντίτιμο. Όλα αυτά εις βάρος του δημοσίου και εθνικού συμφέροντος. Ένα συμφέρον που ορκίστηκαν ψευδώς να υπηρετούν αυτοί που κρύβονται σχολαστικά (πρωθυπουργός και κυβέρνηση), μέχρι να κατακάτσει η αχλύ της παροδικής οργής ενός αποδεδειγμένα επιλήσμονος λαού.

Είναι οι ίδιοι κύριοι που κρατούσαν τσίλιες όταν η κυβέρνηση του κου Τσίπρα βίαζε την ιστορία και το ιερό όνομα της Μακεδονίας μας. Είναι οι ίδιοι που άφησαν την Εύβοια να καεί για να πιάσουν δουλειά με την «πράσινη ανάπτυξη». Είναι οι ίδιοι που αλλοιώνουν τον πληθυσμό της χώρας εγκαθιστώντας σε τεράστιες δομές τους λαθρομετανάστες που υποτίθεται απέκρουσαν στον Έβρο. Είναι οι «άξιοι» συνεχιστές του έργου του Κων/νου Μητσοτάκη και του Κων/ου Σημίτη, μέχρι και την τέλεια εξαφάνιση αυτού του έθνους.

Ας μη μετρήσουμε με χυδαιότητες και βρισιές τα λόγια μας, όπως τελευταία συνηθίζεται. Δεν φταίει μόνο ο Μητσοτάκης για τον οποίο βγαίνει κάθε 2 λεπτά καινούριο ποιηματάκι με τη γνωστή ομοιοκαταληξία. Φταίνε κυρίως οι επιλογές μας ως πολίτες και ως άνθρωποι. Το πρόβλημα είναι οι προσωπικές μας προτεραιότητες που επί δεκαετίες υπήρξαν ατομικές και ποτέ συλλογικές και πατριωτικές, αφήνοντας τα ιερά και τα όσια της πατρίδας μας να τα διαχειρίζεται η κομματοκρατία, το «κόμμα των πολιτικών κομμάτων», που μεσολαβεί ως καρκίνωμα ανάμεσα στον Ελληνικό Λαό και σε όσους ορίζονται από το Σύνταγμα να τον υπηρετούν.

Μπορεί να αλλάξει κάτι; Μόνο αν αλλάξουμε εμείς. Μόνο αν σταματήσουμε να θυσιάζουμε την εθνική και ανθρώπινή μας αξιοπρέπεια μπροστά στο βραχυπρόθεσμο προσωπικό συμφέρον. Αν σκεφτούμε ενωμένοι ως Λαός, μόνο τότε θα κυβερνηθούμε από τον Λαό, με τον Λαό, για τον Λαό. Αλλά τότε, θα έχουμε αληθινά Νικήσει.

https://www.facebook.com/NIKHGREECE/photos/a.101970801719324/439685557947845/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος