Η δολοφονία του Καποδίστρια. Ποιοι και τι κέρδισαν!

Το βέβαιο είναι ότι με τη δολοφονία του Καποδίστρια έχασε η ΕΛΛΑΔΑ!!

Επίσης βέβαιο είναι ότι οι ισχυροί της εποχής, Αγγλο-Γάλλοι, κέρδισαν πόντους επιρ­ροής επάνω στο νεοσύστατο κρατίδιο που έψαχνε να βρει τον δρόμο του.

Μαζί τους, υλικά οφέλη συναπεκόμισαν και οι εγκάθετοί τους μέσα στην Ελλάδα, σε βάρος των αγνών αγωνιστών και των οραματιστών ενός μέλλοντος που θα στηριζόταν σε υγιείς Εθνικές δυνάμεις και όχι στα καπρίτσια (συμφέροντα!) των μεν ή των δε!

Οι τάσεις και οι επιθυμίες των υπόδουλων Ελλήνων, έστω και εάν δεν ήταν φανερές αλλά βρίσκονταν καλά κρυμμένες στα βάθη της Ελληνικής τους ψυχής μαζί με την ελπίδα που, πάντοτε, εκεί φωλιάζει, είχαν άμεση σχέση με τα οράματα γενιών και γενιών και με τις παραδόσεις για τα «μισοτηγανισμένα ψάρια», που ήταν πάντοτε ζωντανές μέσα τους!

Αυτά τα οράματα των Ελλήνων περνούσαν υποχρεωτικά μέσα από την Ορθοδοξία και από ηγεσίες καθαρώς Ελληνικές, ενώ οι προγραμματισμοί των ξένων περνούσαν μέσα από πλήρη ποδηγέτηση του λαού μας, μέσω ηγεσιών ξενόφερτων και με οργάνωση του νεοσύστατου κρατιδίου με τρόπο που να μην επιτρέπει την επιστροφή στις αμάραντες ρίζες του, αλλά με τρόπο που να οδηγεί αργά μα σταθερά σε πλήρη του εξάρτηση!

Η παρουσία του Καποδίστρια στην Ελλάδα, ασφαλώς και ανησυχούσε τους Αγγλο-Γάλλους, ενώ ικανοποιούσε πλήρως τους Έλληνες που έβλεπαν τον Δικέφαλο να ετοιμάζεται να ξαναγίνει λάβαρό τους, την Ορθοδοξία να ετοιμάζεται να ξαναγυρίσει στην κοιτίδα της και έναν Έλληνα στο τιμόνι τους.

Όσο για τους Ρώσους, αυτοί σ’ εκείνη τη φάση της Ιστορίας, δεν είχαν εκδηλώσει, ακόμα, τις πανσλαβιστικές τους επιθυμίες, ούτε τον πόθο τους για κάθοδο στο Αιγαίο, που έγινε αργότερα η αιτία και η αφορμή πολλών δεινών για τη χώρα μας.

Κατά συνέπεια, η δολοφονία του Καποδίστρια σε τίποτα δεν συνέφερε Έλληνες και Ρώσους ενώ αντίθετα εξυπηρετούσε πλήρως τα σχέδια και τις επιδιώξεις των Αγγλο-Γάλλων.

Αυτοί, με τον τρόπο αυτό, από τη μια άνοιγαν τον δρόμο στην έλευση του όποιου βασιλιά από τις κεντροευρωπαϊκές αυλές, ενώ παράλληλα, με τους εγκάθετούς τους στην Ελλάδα, εξασφάλιζαν τον έλεγχο στο εσωτερικό της χώρας και την προετοιμασία της υλοποίησης των σχεδιασμών τους!

 1. Με τον Καποδίστρια στο τιμόνι της χώρας:

α. Οι Κεντροευρωπαίοι (Αγγλο-Γάλλοι κυρίως), έβλεπαν να εκμηδενίζονται οι δυνατότη­τες ελέγχου των τυχών της Ελλάδος.

β. Οι Ρώσοι, διά του Τσάρου, έπαιρναν το «πάνω χέρι», έστω και αν αυτό δεν ήταν απολύτως φανερό.

γ. Η Ελληνορθόδοξη Χριστιανοσύνη, γινόταν πολύ υπολογίσιμη δύναμη και δημιουργούνταν ένα τεράστιο Ελληνορθόδοξο τόξο, επικίνδυνο για το Βατικανό και τους άλλους, που ακόμα και στις ήμερες μας, τρέμουν σε τέτοια ιδέα!

δ. Οι Έλληνες θα έφτιαχναν ένα κράτος με ηγεσία καθαρά εκ των έσω, με σύστημα διοίκησης που θα είχε τις ρίζες του στην ισχυρή και καθαρή Δημοκρατία της Ελλη­νικής αρχαιότητας (και όχι το κακέκτυπο, διαβρωτικό και ύπουλο Αγγλικό μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο επιβλήθηκε σε όλες τις «δημοκρατικές» χώρες με σκοπό τη διάλυσή τους).

ε. Ελληνική ηγεσία στην Ελλάδα και δικέφαλος στη Ρωσική σημαία, έκαναν τους Ευρωπαίους να πιστεύουν ότι σταδιακά θα έβλεπαν να αναβιώνει το Βυζάντιο!

στ. Οι Καπεταναίοι και οι αγωνιστές, θα άφηναν τους, μεταξύ τους, ένοπλους αγώνες, δεν θα μπορούσαν (ο ξένοι) να δημιουργήσουν φατρίες και μετά από κάποια, φυσιολογική περίοδο προσαρμογής, θα ερχόταν η ισορροπία που θα επέτρεπε στο νεογέννητο κράτος να βρει τον δρόμο του.

ζ. Οι πλουτοπαραγωγικές μας πηγές, το ανθρώπινο δυναμικό μας και η Εθνική μας γη, δεν θα ελέγχονταν από τους ξένους, αλλά από εμάς τους ίδιους, δίνοντάς μας τις δυ­νατότητες να δημιουργήσουμε αυτό που φοβόντουσαν (και εξακολουθούν να τρέμουν) οι έχθροί μας.

2. Με το «βγάλσιμο» από τη μέση του Καποδίστρια, οι «ισχυροί» της εποχής:

α. Άνοιγαν διάπλατα τον δρόμο στους ανθρώπους τους να εγκαθιδρύσουν τις προσωρι­νές ηγεσίες που ήθελαν να επιβάλλουν στην Ελλάδα, καθώς και στο σύστημα διακυβέρνησης που τους εξυπηρετούσε, προκειμένου να έλθουν και να κυβερνήσουν απροκάλυπτα οι ίδιοι, την «αποικία» τους με το όνομα «Ελλάδα!».

β. Δινόταν προβάδισμα στους Κεντροευρωπαίους έναντι των Ρώσων οι οποίοι, όμως (οι Ρώσσοι), μετά από λίγα χρόνια, κάτω από την πίεση των Σλάβων, που εμφανίσθηκαν ως ισχυροί παράγοντες στην περιοχή, έδειξαν μια στάση αντίθετη προς αυτή που έδει­χναν λίγα χρόνια πριν!

γ. Με τη σταδιακή υποβάθμιση και το ύπουλο «ξεδόντιασμα» των ντόπιων εθνοπρεπώς σκεπτόμενων, παραγόντων, εξουδετέρωναν τις εστίες που θα ήταν σε θέση να αντιδράσουν στα σχέδιά τους.

δ. Με τον αφοπλισμό των Στρατιωτικών, στερούσαν την Ελλάδα από τις αξιόμαχες στρατιω­τικές της δυνάμεις και έτσι δεν είχαν φόβους ένοπλης αντίδρασης στα διαλυτικά τους σχέδια!

ε. Έκοβαν τις ρίζες μας και μας αποξένωναν από την παράδοσή μας, ενώ νέα, ξενόφερτα «ήθη και έθιμα» θα έμπαιναν στη ζωή μας.

στ. Ελαχιστοποιούσαν τις πιθανότητες υλοποίησης των ονείρων του Ελληνισμού για αναβίωση του ένδοξου παρελθόντος.

ζ. Έθεταν τις βάσεις για να ελέγχεται η Ελλάδα, για πολλά χρόνια μετά την εποχή εκείνη, πράγμα που το βλέπουμε και στις μέρες μας, μέσα από τις «ηγεσίες» που επιβάλλονται στην πατρίδα μας, από τα «γνωστά άγνωστα, διαπλεκόμενα συμφέροντα!!», τα οποία, μέσω οικονομικών και δικαστικών διαδικασιών, επεμβαίνουν σε όλες τις δραστη­ριότητες του λαού μας, συνεπικουρούμενα και από ένα τραγελαφικό Τραπεζικό σύστημα, το οποίο επιδιώκει την εξουθένωση των δανειοληπτών, προκειμένου να εκπληστηριάζει περιουσίες, αντί να τις καθιστά βιώσιμες και παραγωγικές με την ουσιαστική του συμπαράσταση.

η. Έκαναν τον λαό μας να πιστέψει πως συγκροτεί μια ανίσχυρη και άνευ σημασίας και αξίας «ψωροκώσταινα» και πως, περιοδικά, θα μπορούσε ως «κυρίαρχος» να εκλέγει (κάθε τέσσερα χρόνια) τους δικτάτορες που θα τον Κυβερνούσαν, μέσα από δήθεν Δη­μοκρατικές διαδικασίες, αλλά στην πραγματικότητα, με βάση τις θελήσεις των ξένων!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σκεφθείτε αν είναι ποτέ δυνατόν να ορθοποδήσει κράτος, με τετραετούς διαρκείας Κυβερνήσεις, που «μελετούν και εφαρμόζουν» πενταετή προγράμματα ανάπτυξης!

Και μάλιστα με ένα ληστρικό, Τραπεζικό σύστημα! Και κάπως έτσι, δεν έγιναν τα πράγματα τελικά;

Μέσα από μελέτες γύρω από την προπαγάνδα και την πολιτική καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως «Αν θέλεις να δεις γιατί έγινε κάτι, μελέτησε τα αποτελέσματα που είχε πίσω από τα οποία, συνήθως, μπορείς να δεις τόσο το γιατί έγινε, όσο και από ποιους έγινε».

Φωτεινή πηγή άσβεστη στον δρόμο μας, είναι η αμετακίνητη πίστη μας στο ότι, ο απρόβλεπτος Έλληνας, δεν σταματά πουθενά αν πρόκειται για τη διατήρηση της κληρονομιάς του, που την «κουβαλά» τόσο μέσα στη γεμάτη Ελλάδα ψυχή του, όσο και μέσα στο τελευταίο κύτταρο του κορμιού του.

Ό Ελληνισμός, μπορεί να χάνει μάχες, όμως είναι «γραφτό» του να κερδίσει τον Πόλεμο…!

 

(+)Μ. Α. Λ.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου