Ε Π Α Ν Α Π Α Τ Ρ Ι Σ Μ Ο Σ. Ε Π Ι Σ Τ Ρ Ο Φ Η Τ Η Σ Ε Λ Π Ι Δ Α Σ

Αγαπητοί μας αδελφοί Ομογενείς, Απόδημοι Έλληνες, η Πατρίδα μας διέρχεται τον έσχατον κίνδυνο. Μια ιστορική καμπή στη μακραίωνη πορεία της. Η κρίσιμη καμπή επικεντρώνεται στο θλιβερό γεγονός του δημογραφικού γεγονότος και της πληθυσμιακής πραγματικότητος.

Οι διάφορες στατιστικές περιγράφουν με μελανά χρώματα το μέλλον της Ελλάδας μας. Το 2050 ο πληθυσμός μας θα έχει μειωθεί στο ήμισυ του σημερινού. Η Ελλάδα μετατρέπεται συν τω χρόνω σ’ ένα μεγάλο γηροκομείο. Νέοι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, δεν κάνουν οικογένεια. Πολλοί συζούν παράνομα, έξω από τον ευλογημένο γάμο, έξω από τον Νόμο του Θεού. Στην πορνεία. Οι εκτρώσεις χιλιάδες. Τα περισσότερα ζευγάρια τεκνοποιούν με ένα ή δύο παιδιά μόνο. Και το χειρότερο όλων: Οι νέοι μας φεύγουν στο Εξωτερικό για σπουδές ή για εργασία. Μεγάλη συμφορά πλησιάζει την Πατρίδα μας. Ο πληθυσμός μειώνεται, αλλά και αλλοιώνεται από χιλιάδες ή και εκατομμύρια ξένων και αλλοεθνών και αλλόθρησκων.

Αν δεν γίνει ένα θαύμα, αγαπητοί Απόδημοι αδελφοί, η μελλοντική ιστορία θα γράφει ότι εδώ κάποτε έζησε κάποιος λαός που λεγόταν Έλληνες! Η μελλοντική γεωγραφία θα δείχνει ότι εδώ κάποτε υπήρχε μια χώρα με πολιτισμό χιλιάδων ετών που λεγόταν Ελλάς!

Μπροστά σ’ αυτό το ζοφερό μέλλον είναι επείγουσα ανάγκη να κηρυχθεί εθνικός συναγερμός μετάνοιας. Η αποστασία από τον δρόμο του Ευαγγελίου και η ασωτία κουβαλούν όλα τα δεινά. «Αμαρτίαι έθνη ελλατονούσι».

Μετά τον Θεόν δεν υπάρχει, αδελφοί Απόδημοι, άλλη ελπίδα παρά μόνον εσείς, οι ΑΠΟΔΗΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Γνωρίζουμε καλά ότι σεις που ζείτε στην ξενιτιά, σ’ όλες τις γωνιές της γης, Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία, Αφρική, Ασία, μεγαλουργείτε, διαπρέπετε. Προ πάντων κρατάτε τις ευλογημένες Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας, αγαπάτε την Πατρίδα και την Ορθοδοξία μας περισσότερο κι από εμάς τους εντός της Ελλάδας.

Δεδομένης αυτής της θλιβερής Εθνικής δημογραφικής κατάστασης η ελπίδα της Πατρίδος είναι ο Επαναπατρισμός.

Ο Επαναπατρισμός πρέπει να γίνει εγερτήριο παγκόσμιο, Εθνικό σάλπισμα. S.O.S. για την σύγχρονη Ελλάδα. Απόδημοι Έλληνες ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Σεις είσθε η ελπίδα της επιστροφής και της αναστάσεως της από την τέφρα της.

Είναι βέβαια γνωστό πόσο δύσκολο είναι να εγκαταλείψετε το σπίτι σας, τις δουλειές σας, τους συγγενείς. Δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. «Τα αδύνατα στους ανθρώπους είναι δυνατά στο Θεό». Και μετά, χάριν της Πατρίδας δεν αξίζει κάθε θυσία; Χάριν της Πατρίδας δεν έδωσαν πολλοί και την ζωή τους ακόμα; Δεν διακηρύσσει ο Σωκράτης ότι «μητρός τε και πατρός…τιμιώτερον έστιν η Πατρίς»;

Επιστραφείτε στα άγια χώματα της Πατρίδας μας που είναι ποτισμένα με ιδρώτες αγίων και αίματα ηρώων.

Αδελφοί της ξενιτιάς, πρώτα απ’ όλα ζητάμε την παρουσία σας. Πίσω στην Ελλάδα για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Ας μιμηθούμε τους Εβραίους. Έφτιαξαν κράτος με τον Επαναπατρισμό τους. Σεις μόνο μπορείτε να φτιάξετε μια καινούρια πατρίδα. Με την παρουσία σας και με τα χρήματά σας, που αποκτήσατε με πολλούς κόπους και τίμια δουλειά. Επενδύσατε στη χώρα και στο χώρο σας γέννησε και σας ανάθρεψε. Στην ομορφότερη χώρα του κόσμου, που χωρίς εσάς σβήνει και μαραίνεται.

Γυρίστε πίσω και θα έλθουν καλύτερες ημέρες. Σεις θα τις κάνετε τις καλύτερες ημέρες. Η επένδυσή σας πρώτα δημογραφική και μετά οικονομική.

Ας σημάνουμε όλοι συναγερμό με το σύνθημα:

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΣ/REPATRATION

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου