Είπε Γέρων… / Γέρων Δωρόθεος+

Η Ελλάδα δέχεται μία επίθεση αυτή την ώρα.

Πρέπει να αντισταθούμε.

Η Ελλάδα όμως παραμένει πνευματική υπερδύναμη. Ναι, πνευματική υπερδύναμη. Και το ξέρουν αυτό σε όλον τον κόσμο. Μας υπολογίζουν, διότι αντιστεκόμαστε. Γνωρίζουν ότι πιστεύουμε στα εσχατολογικά και ότι περιμένουμε την κοσμοκρατορία του Αντιχρίστου. Γι` αυτό πρέπει να μας κάνουν να υποχωρήσουμε, να μην αντιστεκόμαστε πνευματικά, να φύγουμε από τις ρίζες μας, τις παραδόσεις.

Ο Ορθόδοξος πολιτισμός είναι το όπλο μας.

Την Ελλάδα την υποστηρίζει η Παναγία μας. Η Παναγία  έχει το τιμόνι της Ελλάδος. Ανέβηκε κάποιος επάνω και είδε ότι η Παναγία κρατάει το τιμόνι. Το είδε, πήγε και το είδε. Ναι υπάρχει αυτός ο άνθρωπος.

Ο π. Εφραίμ είδε να καίγεται το Άγιον Όρος και τηλεφώνησε, τι συμβαίνει εκεί; Ήταν οι προσευχές που ανέβαιναν σαν πύρινη  φλόγα στον θρόνο του Θεού.

Θέλουν να μπερδέψουν τις κουλτούρες μας, τον πολιτισμό μας (μετακινήσεις πληθυσμών και αλλοθρήσκων πληθυσμών). Όλοι οι Θεοί το ίδιο είναι…Μωάμεθ, Βούδας κλπ, μια ανώτερη δύναμη λένε..

Ο δικός μας Θεός είναι συγκεκριμένος, είναι ο Άγιος Τριαδικός Θεός. Στα νέα θρησκευτικά ο Χριστός είναι ένας Δάσκαλος, δεν είναι Θεός. Δεν είναι το 2ο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος που ενανθρώπησε, που σαρκώθηκε και έγινε άνθρωπος. Αυτό δεν πιστεύουμε εμείς οι Χριστιανοί; Ε, αυτό δεν το λένε στο Σχολείο στα παιδιά μας.

Πουθενά η αναφορά αυτή. Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν πιστεύουμε  εμείς οι Χριστιανοί; Στο Σχολείο δεν το μάθαμε αυτό; Εκεί δεν μας λέγανε να μάθουμε απέξω το «Πιστεύω εις ένα Θεόν….» και «το Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς….». ΤΩΡΑ πρέπει να μην το ξέρουν τα παιδιά, υπάρχει λόγος να αποδομηθεί το μάθημα αυτό και η Ορθόδοξη πίστη μας.

Θέλουν να μας οδηγήσουν στην Πανθρησκεία και εμείς στεκόμαστε εμπόδιο όταν μαθαίνουμε την πίστη μας!! Πρέπει όλοι μαζί να χωρέσουμε στην νέα θρησκεία  που ετοιμάζουν. Αυτό είναι συγκρητισμός (σαλάτα, ανακάτεμα, συγχώνευση των θρησκειών, μία ανώτερη δύναμη και πες την όπως θέλεις εσύ, τίποτε παραπέρα). Θέλουν να μπλέξουν τα παιδιά μας. Μαθητής, τώρα αυτές τις μέρες, πήγε σπίτι και έπλυνε τα πόδια πριν από την προσευχή του. Του λέει ο Πατέρας του, τι κάνεις εκεί; Και απάντησε πρέπει πριν προσευχηθούμε να πλένουμε τα πόδια μας, έτσι μας είπε ο Δάσκαλος (Ισλάμ, Μωαμεθανοί…).

Παλληκάρια! Να έχετε απλή πνευματική ζωή. Απλά πράγματα για να συγκινήσουμε τον Θεό. Να δείξουμε τη μετάνοιά μας, το φιλότιμό μας όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος:

(Α). Νηστεία,Τετάρτη και Παρασκευή. Δύσκολο είναι; Φάτε λάδι. Όσοι  μπορείτε δεν θα φάτε λάδι. Άσκηση είναι αυτό. Συγκινεί τον Θεό και δίνει ευλογίες.

(Β). Εξομολόγηση. Μας συμφέρει κιόλας. Σβήνουμε αμαρτίες. Έκανες κάτι  το εξομολογήθηκες, έσβησε δεν θα το βρεις μπροστά σου, όταν γίνει το Δικαστήριο και δεν θα το μάθουν και …οι άλλοι! Συγχωρείται ότι εξομολογηθείς. Έτσι δεν είναι; Αυτό δεν πιστεύουμε; Όχι τι μας λέει το μυαλό μας, το δικό μας θέλημα, τι μας λέει η πίστη μας, οι Πατέρες μας, η Εκκλησία μας.

(Γ). Προσευχή. Το 5 και το 4 θα σώσουν τον κόσμο είπε ένας Γέροντας; Ποια είναι αυτά ρωτήσαμε και απάντησε. Δυο προσευχές, η μία με 5 λέξεις και η άλλη με 4 λέξεις. Η πρώτη «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησέ με» και η δεύτερη «Υπεραγία Θεοτόκε σώσε με». Δύσκολες είναι;

Οι περισσότεροι Άγιοι, οι σύγχρονοί μας, αγράμματοι ήταν, έτσι προσεύχονταν. Δεν τελείωσαν το Δημοτικό. Ούτε ο Άγιος Πορφύριος, ούτε ο Άγιος Παΐσιος, ούτε ο Άγιος. Ιάκωβος Τσαλίκης, της Ευβοίας. Ο Ηγούμενος της Οσίου Παύλου, Άγιος Γέροντας, ζει. Το Δημοτικό δεν το τελείωσε. Ο Άγιος Παΐσιος, τον εξάψαλμο διάβαζε 5 λεπτά και μετά 6 ώρες κομμβοσχοίνι!!. Παγκόσμια πρωτιά, πρωταθλητής, καίτοι αγράμματος. Για συγκέντρωσε τον νου σου εσύ για 5 λεπτά και τα λέμε, όχι έξι ώρες καμπουριασμένος στο σκαμνάκι του να προσεύχεται!!!!!

Να ορίσουμε μια ώρα, π.χ. κάθε βράδυ ώρα 10.00 μ.μ. για πέντε λεπτά, να μαζεύουμε το μυαλό μας, και να κάνουμε κομβοσχοίνι. Δεν είναι εύκολο. «Κύριε Ιησού Χριστέ ..» λέμε και  το μυαλό μας πάει….στο τι θα φάμε  αύριο. «Ελέησόν με…» λέμε και  σκεφτόμαστε τι μας είπε η θεια η Βασίλω στο χωριό! Δεν πειράζει όμως, θα το ξαναμαζεύουμε το  μυαλό μας. Άσκηση δεν είναι και αυτό;

(Δ). Εκκλησιασμός την Κυριακή. Ο μήνας έχει  4 Κυριακές. Τις 3 δεν μπορούμε να πάμε στην εκκλησία; Τη μια μπορεί κάτι να έχουμε και δεν μπορούμε.

Απλά πράγματα. Με αυτά μπορεί να αγιάσει κάποιος. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί  Άγιοι και σήμερα. Όχι μόνο Μοναχοί, αλλά και λαϊκοί, χωρίς ράσο, σαν κι εσάς.

Απλοί άνθρωποι είναι και τους συναντάμε στον δρόμο, στη λαϊκή, στο σούπερ μάρκετ κλπ., αλλά έχουν καθαρότητα μέσα τους και κατοικεί το Άγιο Πνεύμα.

Οι Τούρκοι  κάτι θέλουν, μπορεί να καταλάβουν καναδυό νησιά, ενδιαφέρονται και για τη νότια Κρήτη, εκεί δεν έχει πόλεις (η Ιεράπετρα είναι μόνο). Θέλουν να ελέγξουν τα πετρέλαια (την ΑΟΖ). Ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ. Θα επέμβουν οι ξένες δυνάμεις και η Ρωσία που έχει τον νου της. Η Ρωσία ξέρει πού πάει το πράγμα και ετοιμάζεται. Ξέρει για τα εσχατολογικά, τα λένε οι στάρετς και οι Δεσποτάδες. Έμεινε μόνη της. Δε θα την αφήσουν  όμως ο Άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ και ο Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης.

Η Αμερική μόνο τη Ρωσία σκέφτεται.

Η Ελλάδα θα ευημερήσει και πάλι.

Δεν θα είναι πολιτικός αυτό που θα  οδηγήσει την Ελλάδα.

Η Μέρκελ θα γίνει κι αυτή Χριστιανή, εγώ μετράω μέρες…

Από τις σημειώσεις ενός προσκυνητή

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου