Εκκλησία: Επικίνδυνη παραθρησκευτική ομάδα η Σαϊεντολογία

Στην Ελλάδα, το 1984, παρουσιάστηκε ως φιλοσοφικό σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος»…

Το «Foundation for a Drug-Free World» αποτελεί βραχίονα της «Εκκλησίας της Σαηεντολογίας» στην Κύπρο, οργάνωσης η οποία έχει χαρακτηριστεί διεθνώς ως μια από τις πλέον επικίνδυνες παραθρησκευτικές ομάδες, που είναι ταυτοχρόνως καλυμμένη οικονομική επιχείρηση, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συνοδική Επιτροπή επί των αιρέσεων της Εκκλησίας της Κύπρου.

Η Συνοδική Επιτροπή αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της ότι σύμφωνα με το Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Θρησκειών και Αιρέσεων Παραχριστιανικών-Παραθρησκευτικών Ομάδων και Σύγχρονων Ιδεολογικών ρευμάτων, η εκκλησία της Σαηεντολογίας «δρα με διάφορα προσωπεία και με ποικίλες μητρικές οργανώσεις τα ονόματα των οποίων δεν κινούν καμίαν απολύτως υποψήφια. Κάτω από ψευδώνυμους τίτλους και ονομασίες προσπαθεί να διαβρώσει όλους τους τομείς της ζωής, ακόμη και τον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας».

Αναφέρει, επίσης, ότι στην Ελλάδα, το 1984, παρουσιάστηκε ως φιλοσοφικό σωματείο με την επωνυμία «Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος» (ΚΕΦΕ) το οποίο διαλύθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη.
Η πολυσέλιδη έκθεση του δικαστικού λειτουργού, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περιγράφει «όχι μόνο πλήθος παράνομων δραστηριοτήτων, αλλά αποκαλύπτει και παρακολουθήσεις πολιτικών και εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων της χώρας και την αποστολή των στοιχείων σε ξένα κέντρα του εξωτερικού με κρυπτογραφικό σύστημα». Μεταξύ των προσώπων που παρακολουθούσαν, σημειώνεται, ήταν και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος ως μητροπολίτης τότε Δημητριάδος.
Σύμφωνα με τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, αναφέρει η Συνοδική Επιτροπή, η Σαηεντολογία είναι «μια οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο», η συμμετοχή σ’ αυτήν «συνεπάγεται για το μέλος αλλαγή στην προσωπικότητα του, στη συμπεριφορά του έναντι των τρίτων και κυρίως στις σχέσεις του με την οικογένεια» και επιπλέον «αποτελεί καλυμμένη εμπορική επιχείρηση και (…) επιδιώκει σκοπούς ξένους προς την φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελεύθερου όντος και προς τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού».

AddThis Sharing Buttons

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος