Εκτός κι αν αμολήσουν κανέναν καινούριο για να ολοκληρώσουν το έργο τους / Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Το πρωί σέρφαρα στις ειδήσεις με τον καφέ. Βλέπω λοιπόν ένα σωρό άρθρα, τα οποία λένε ότι ο ίδιος ο ΠΟΥ είπε ότι η Όμικρον είναι πολύ ήπια, γίνεται σκέτο συνάχι. Είναι πολύ μεταδοτική. Λογικό. Συνάχι τον χειμώνα έχουμε όλοι, αλλά δεν τρελαθήκαμε. Ούτε καν ασχοληθήκαμε δηλαδή. Τα τεστ λέει μπορεί να μην την πιάνουν. Σκασίλα μας. Γιατί να πιάνει ένα συνάχι το τεστ και γιατί να κάνεις τεστ για συνάχι; Τα εμβόλια λέει την πιάνουν. Πριν λίγες ημέρες είπαν δεν την πιάνουν. Οι ίδιες οι εταιρίες λέει ότι μάλλον δεν την πιάνουν και θα φτιάξουν καινούριο. Σκασίλα μας και για αυτό. Γιατί χρειάζεται εμβόλιο το συνάχι;

Η Βραζιλία καταργεί το πιστοποιητικό σε ταξιδιώτες. Ο ακροδεξιός από εκεί το καταργεί και οι φιλελεύθεροι από εδώ μας έχουν περάσει χαλκά.

O δε Πούτιν είπε να μην βιαζόμαστε να πανικοβληθούμε, γιατί η Όμικρον μπορεί να λειτουργήσει ως ένα ζωντανό εμβόλιο με απενεργοποιημένο ιό και να πετύχουμε και λόγω μεγάλης μεταδοτικότητας ανοσία, χωρίς θύματα.

Σε άλλα νέα έγινε συνάντηση υπουργών υγείας της ΕΕ, όπου ειπώθηκε να λήγει το πάσο εμβολιασμού στους 9 μήνες, χωρίς τρίτη δόση ως μέσο πίεσης. Κάποιες χώρες είπαν να λήγει στους 12 μήνες. Και ήρθε και η Ελλάδα να ζητήσει να λήγει νωρίτερα, αφού ήδη δίνουμε πιθανή λήξη στους 3 μήνες, σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ανοησίας.

Δύο ώρες αργότερα πολλά άρθρα εξαφανίστηκαν και άλλα άλλαξαν τίτλους, για να σπείρουν τον πανικό και να προωθήσουν τα εμβόλια. Εμφανίστηκαν άρθρα με τίτλους “κάντε εμβόλια” “το στέλεχος είναι πολύ μεταδοτικό”, “ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλια από 5 ετών” και ο πονηρός τίτλος του iefimerida “Επικίνδυνη ή ήπια, σαν κρυολόγημα, η Όμικρον; -Κάντε το εμβόλιο, συμβουλεύει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας”. Να έχουμε και μία νότα επικινδυνότητας, άσχετα αν το άρθρο λέει ότι είναι κρυολόγημα και αν. Μάλιστα ο τίτλος είχε αλλάξει από “αισιόδοξα τα νέα για την όμικρον” (κάπως έτσι ήταν το πρωί). Το άρθρο για τον Πούτιν δεν το βρίσκω πουθενά. Το βρήκα μόνο σε ξένα μέσα. Έπεσε γραμμή και το άλλαξαν το βιολί μην και τους χαλάσει τις τριτοτέταρτες δόσεις και σε βρέφη.

Δεν είναι απλά ότι φρικάρω με τα ψέματα, την προπαγάνδα και την απόκρυψη ειδήσεων και απόψεων. Μιλάμε για Μπανανία. Η χώρα μας είναι 3η στον κόσμο από τις 200 σε σκληρότητα μέτρων για την πανδημία. Και χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Είναι ότι εξοργίζομαι με το καθεστώς. Γιατί αν όλα αυτά που συμβαίνουν δεν είναι ίδιον ολοκληρωτικών καθεστώτων τότε τι είναι; Σε τελική ανάλυση μην ξεχνάμε ότι ένα σωρό καθεστώτα προέκυψαν από εκλογές.

Όλα τα άρθρα στα σχόλια. Και συμβουλεύω να διαβαστούν όλα.

Θεωρώ ότι το πανηγύρι τελειώνει και ότι με την επικράτηση της Ομικρον θα αναγκαστούν να τα πάρουν συντόμως όλα πίσω.

Αν ο ιός εξελιχθεί σε συνάχι, όπως ήταν και η αρχική του μορφή και όπως εξελίσσεται ως τώρα ούτε πιστοποιητικά χρειάζονται, ούτε εμβόλια, ούτε καν τηλεγιατροί.

Εκτός κι αν αμολήσουν κανέναν καινούριο για να ολοκληρώσουν το έργο τους.

https://www.facebook.com/100008020323341/posts/3126499220960725/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος