Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ / Ειρήνη Μαρούπα, νομικός

Η νέα δεκαετία επιβάλλει τον σώφρονα σχεδιασμό του μέλλοντος.

Η Ελλάς προώρισται να ζήσει και θα ζήσει επειδή ΕΜΕΙΣ θα το φροντίσουμε. Δεν θα σωθεί εκ τύχης ούτε επειδή το είπαν οι προφητείες των αγίων μας.

Ο Νταβούτογλου στο βιβλίο του «Το στρατηγικό βάθος της Τουρκίας» δίνει έναν εύστοχο μαθηματικό ορισμό της έννοιας της κρατικής ισχύος.

Ισχύς λέει, είναι το άθροισμα των σταθερών και των δυναμικών δεδομένων ενός κράτους [ιστορία, γεωγραφία, πληθυσμός, πολιτισμός (σταθερά) + οικονομική, τεχνολογική και στρατιωτική ικανότητα (δυναμικά)], πολλαπλασιαζόμενο με το γινόμενο της στρατηγικής νοοτροπίας, του στρατηγικού σχεδιασμού και της πολιτικής βούλησης.

Στην ιστορία και τον πολιτισμό η ισχύς μας είναι τεράστια. Ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός θεμελιώθηκε στον ελληνικό πολιτισμό και η αρχαία ελληνική ιστορία είναι η απαρχή της ιστορίας όλων των εθνών κρατών. Αρχαίες ελληνικές επιγραφές σοφών κοσμούν την είσοδο σημαντικών πανεπιστημίων (ενδεικτικά Γέϊλ, Τέξας, Ιλλινόϊς, Τορόντο, Μασαχουσσέτης, Εδιμβούργου, αμερικανικού ναυτικού).

Η αρχαία ελληνική γλώσσα διδάσκεται υποχρεωτικά σε δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης, στα λύκεια της Γερμανίας (και προαιρετικά σε πολλές άλλες χώρες).

Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και τα πολιτιστικά επιτεύγματά της θαμπώνουν ακόμα ολόκληρο τον κόσμο.

Η επισκεψιμότητα του Παρθενώνα και η ανενδοίαστη παραδοχή των επισκεπτών ότι πραγματοποιούν το όνειρο της ζωής τους ανεβαίνοντας στον Ιερό Βράχο δακρυσμένοι, το αποδεικνύουν.

Η γεωγραφία έθεσε την πατρίδα μας στο κέντρο του κόσμου. Το πιστοποιούν όλοι οι καθηγητές γεωστρατηγικής του 20ου αιώνα, Mackinder (heartland), Spykman (rimland), Haushofer (κυριαρχία θαλασσίων οδών που περικυκλώνουν την Κεντρική Ήπειρο και την Μέση Ανατολή), Mahan (πεδίο ανταγωνισμού των μεγάλων δυνάμεων η κυριαρχία στις θάλασσες της Ευρασιατικής ηπείρου ως την Κίνα).

Σταθερά δεδομένα εξαιρετικά, από Θεού δοσμένα. Κυριολεκτικά «το καλύτερο οικόπεδο στον πλανήτη»!

Εξαίρεση αποτελεί το αριθμητικό μέγεθος του πληθυσμού.  Αυτό πλήχθηκε από αλλεπάλληλα χτυπήματα (υπογεννητικότητα, μετανάστευση δημιουργικών και αναπαραγωγικών ηλικιών), λόγω πολιτικής βούλησης.

Αναφορικά με τα δυναμικά δεδομένα: Τα μνημόνια έδωσαν την χαριστική βολή στην οικονομική ικανότητα του κράτους μας.

Η τεχνολογική ικανότητα είναι αυστηρά «απαγορευμένη» εκ του συνδυασμού γραφειοκρατίας και άρνησης εθνικής λειτουργίας.

Ακόμα και στον πανεπιστημιακό και στρατιωτικό τομέα, το ελληνικό κράτος αντιμετωπίζει οποιαδήποτε τεχνολογική εξέλιξη τιμωρητικά, εχθρικά, με αποκορύφωμα την καταδίωξη μέχρι μεταναστεύσεως ή θανάτου των καινοτόμων ελλήνων (εφευρέτης «άρτεμις»,  πρώτου μη επανδρωμένου αεροσκάφους 1983, ραντάρ παθητικής αεράμυνας κλπ).

Η στρατιωτική ικανότητα των αξιωματικών μας  είναι αδιαμφισβήτητη όταν τους δίδεται η δυνατότητα να ασκούνται σε πεδία μάχης. Απόδειξη η μόνιμη πρωτιά των ελλήνων πιλότων παγκοσμίως!

Εξαίρεση αποτελούν οι ευέλπιδες επειδή συστηματικά υπονομεύεται η άσκησή τους.

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Στην στρατιωτική σχολή Ευελπίδων οι λεβέντες που πρώτευσαν στις πανελλήνιες κι επιθυμούν να υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων την πατρίδα, στερούνται ασκήσεων σε πεδία μάχης και όπλα, για να ασκούνται σε…. παρελάσεις. Η πολιτική βούληση απαιτεί τυφλή υπακοή στις εντολές της και βηματισμό!!!

Στον μαθηματικό τύπο του Νταβούτογλου εκθετικός πολλαπλασιαστής των σταθερών και δυναμικών δεδομένων είναι 3 παράγοντες που  εναπόκεινται τελικά όλες, στην πολιτική βούληση.

Για παράδειγμα ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε την στρατηγική νοοτροπία και τον στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά αυτό τελικά δεν είχε σημασία, διότι η πολιτική βούληση τον σταμάτησε.

Την πρώτη φορά πρότεινε σε συνέντευξη τύπου την επέκταση των εθνοφυλακών με πολιτοφυλακές για παλλαϊκή άμυνα εντός πόλεων, ώστε να προετοιμαστεί ο ελληνικός λαός για πιθανό  ασύμμετρο πόλεμο της Τουρκίας.

(Στα εκατομμύρια λαθρομετανάστες αφίχθηκαν και τζιχαντιστές που θα δράσουν  εναντίον άμαχου πληθυσμού, όταν πάρουν σήμα.)

Δεύτερη φορά κατά την διάρκεια διακλαδικής άσκησης Παρμενίων,  αποφάσισε και διέταξε την σύνταξη ομάδων ελλήνων στρατιωτικών και την μυστική αποστολή τους στην Τουρκία για να πλήξουν στρατηγικούς στόχους,  όταν απαιτηθεί (ασύμμετρος πόλεμος).

Ο σοφός στρατηγικός του σχεδιασμός ακυρώθηκε, διότι η πολιτική ηγεσία πήρε εντολή από τα ξένα αφεντικά της να μην στενοχωρήσει την τουρκιά!

Παρότι είναι διεθνώς γνωστή η Τουρκία ως χώρα με ποινικό μητρώο και παρότι η ΕΥΠ ψαρεύει ανά την Ελλάδα καταζητούμενους τζιχαντιστές (φανατικούς ισλαμιστές ορκισμένους να σφάξουν και να βιάσουν όποιον δεν ασπάζεται το ισλάμ) και δήθεν έλληνες, τούρκους κατασκόπους στα τουρκικά προξενεία!

Πολιτική βούληση να σου πετύχει!

Λες και αυτοί που κρατούν τις τύχες της πατρίδας μας δεν ανήκουν στο ελληνικό έθνος, δεν έχουν το ομόαιμον, ομότροπον, ομόγλωσσον, ομόθρησκον, που τους επιβάλλει την υπεράσπιση του λαού μας, (όπως άλλοτε διαβεβαίωσαν οι Αθηναίοι του Σπαρτιάτες ότι θα πολεμήσουν εναντίον των Περσών επειδή ανήκουν στο ίδιο έθνος, το ελληνικό!).

Τελικά λοιπόν η ισχύς ενός κράτους εξαρτάται απολύτως από την πολιτική βούληση, (όταν δεν υπάρχει άλλο θεσμικό όργανο να αποτρέψει  παράνομες καταστροφικές αποφάσεις της εκτελεστικής εξουσίας  εναντίον του έθνους που θα’ πρεπε να υπηρετεί!

Η δικαστική εξουσία  παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει και οι ένοπλες δυνάμεις υπακούουν, ακόμα κι όταν οι πολιτικές εντολές σημαίνουν παράδοση εδαφών).

Ένα μένει. Την κρατική ισχύ  να αποκαταστήσει ο ελληνικός λαός ορμώμενος εκ της παρακαταθήκης των προγόνων μας: «Ους νυν υμείς ζηλώσαντες και το εύδαιμον το ελεύθερον το δε ελεύθερον το εύψυχον κρίναντες, μή περιοράσθε τούς πολεμικούς κινδύνους» (Θουκυδίδη Περικλέους Επιτάφιος):

“Εσείς, παίρνοντας παράδειγμα από τους προγόνους μας, επειδή ευτυχία είναι η συλλογική ελευθερία και η ελευθερία απαιτεί γενναιότητα, μην αποφεύγετε τους κινδύνους του πολέμου υπέρ της πατρίδος”.

Ο ελληνικός παιάνας ήχησε! Ίτε παίδες Ελλήνων. Νυν υπέρ πάντων αγών!

*Εφημ.”Παρασκήνιο”

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου