Η Ελλάδα είναι μία παγκοσμιότητα

Λέγεσαι Αμερική αλλά δεν λέγεσαι Αμερική, καθ’ ότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν βαφτισμένος Όμηρος. Μικρόν τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.

Η συμπαθέστατη Γερμανία. Αυτοί αυτοαποκαλούνται Deutschland. Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας, και το δεύτερο είναι land από την λέξη λας=πέτρα από όπου και το λατομείο. Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.

Η φιλτάτη Αγγλία,  εκείνο το British που προέρχεται από τη λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η Αγγλία, η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό  virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.

Ιταλία, είναι ‘’εις άλω’’, εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δει πώς μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στη Μεσόγειο.

Ισπανία. Οι ίδιοι λένε την πατρίδα τους Espana, και σωστά την αποκαλούν έτσι αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον κακόμορφο Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.

Αίγυπτος, είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Εκεί θα βάλουμε έναν τοποτηρητή μιας και θα ελέγχουμε και τη διώρυγα του Διός. Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.

Η Ινδία. Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένο γιο που τον έλεγαν Ιν. Ο Ιν του Δία.

Λίγο πιο κει είναι μία μεγάλη Κινεζική περιοχή που λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.

Για πάμε και στην Ιαπωνία που εύκολα διαβάζεται ‘’η Άπω Ιωνία’’.

Ολόκληρη η Ήπειρος Ασία πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος.

Και η Ευρώπη πήρε το όνομά της από τη μεγαλομάτα Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα.

Ευρώπη ήταν η κόρη του Αγήνορα, βασιλιά της Φοινίκης, Το όνομά της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς+ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu(δύω).

Ήταν ένα όμορφο, νεαρό κορίτσι που μια μέρα βγήκε στην εξοχή να μαζέψει λουλούδια και εκεί συνάντησε τον Δία με τη γνωστή αδυναμία στις όμορφες κοπέλες. Φυσικά, δε του πέρασε απαρατήρητη.

Φιλιππίνες, Πολυνησία,  Ιρλανδία (εκ τής Ίριδος), Δανία (εκ τών Δαναών, Ποσει-Δα-ών), Γαλλία εκ τού Γαλάτη γιου του Ηρακλέους και πολλά άλλα… Ακόμη και η κατάληξις -σταν εις όλα τα κράτη της Ανατολής είναι εκ του Ίστημι και παραπέμπει εις αυτό που στέκεται ως Κράτος. Ελληνικά Όλα! κι ουχί ελληνοποιημένα εξ ελληνολάγνων. Όσον κι εάν τους Πονάει. Το παρεδέχθησαν άπαντες εκ της υφηλίου.

Totum grecorum est, “Τ’ άπαντα είναι των Ελλήνων”, Κικέρων

“Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη Ελλάς. Η Ελλάς είναι ο  συστελλόμενος κόσμος”, Βίκτωρ Ουγκώ

 

Η Ελλάδα είναι μία παγκοσμιότητα, γεωγραφική και ιστορική. Εμείς έχουμε την υποχρέωση να τη γνωρίσουμε και να την αναγνωρίσουμε…

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου