Ένας σημερινός Γέροντας είπε μια μέρα σε μια πνευματική του κόρη:

‘Έλα κοντά μου, να σου πω ένα μυστικό. Αυτό αν εφαρμόσεις, θα δεις τον άντρα σου να έρχεται και να σε αναζητά, όπου είσαι, χωρίς να ξέρει γιατί, και θ’ απορεί κι ο ίδιος.

Το μυστικό είναι τούτο: Να προσεύχεσαι γι’ αυτόν μυστικά. Έτσι, μυστικά θα πηγαίνει η αγάπη σου και θα τον καλεί. Μη του λες τη λέξη σ’ αγαπώ, αλλά προπάντων μην απαιτείς να σου τη λέει. Η αγάπη δεν ζητιέται, μα γεννιέται. Η αγάπη δεν λέγεται, εμπνέεται.

Να τυλίγεις τον αγαπημένο σου με θαλπωρή μυστικά, δια της προσευχής. Τότε, κι ο πιο εύθικτος χαρακτήρας δεν αντιδρά. Η μυστική μετάδοση της αγάπης διώχνει τις φοβίες της δέσμευσης και καταπίεσης, και οι ευθύνες του γίνονται αλαφρές και κάποτε αγαπητές.

Ένας κόκκος ανιδιοτελούς αγάπης να υπάρχει μέσα σας, έρχεται σιγά-σιγά η χάρη του και τον κάνει να πετάξει δυο φυλλαράκια. Γρήγορα μετά μεγαλώνει. Πιο γρήγορα έρχεται το φως της θείας χάρης στον πνευματικό σπόρο, παρά του ήλιου η θέρμη στους σπόρους των φυτών…

Και σε μια άλλη που μόλις είχε παντρευτεί, είπε:

Ο Θεός έβαλε χαρά σε όλη του τη Δημιουργία. Έκανε τον άνθρωπο συνδημιουργό Του  στη γέννηση παιδιών, κι έβαλε ηδονή σ’ αυτό. Γιατί κάθε  δημιουργία του Θεού είναι χαρά. Δεν ένοιωσε ο Θεός χαρά σαν είδε τα δημιουργήματά του την έβδομη μέρα; Έτσι κι εσείς, πρέπει να νοιώθετε ελεύθεροι, αγνοί, ειλικρινείς, απλοί κι ενωμένοι με τη Δημιουργία και τον Δημιουργό της. Η άσκηση που συμβουλεύει η Εκκλησία στη ζωή σας είναι για να καλλιεργείται η αγάπη κι η λαχτάρα μεταξύ σας. Για να ενώνεστε με δέος, έκπληξη κι ευχαριστία.

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου