Το Ρωμαίικο > Κοινοτισμός > Ένωση Πολιτών Ημαθίας (Ε.Π.Η.)

Ένωση Πολιτών Ημαθίας (Ε.Π.Η.)

Συστατική Πράξη (10/11/2019)

Τα μικρά προβλήματα στις μικρές κοινωνίες μεγαλώνουν. Οι όμορφες πόλεις, όμορφα καταστρέφονται. Τα κόμματα έχασαν τον δρόμο τους και μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, χωρίς πρόσκληση.

 • «Το πολίτευμα μας δεν είναι Δημοκρατία, ούτε καν αντιπροσώπευση, αλλά περισσότερο μια «εκλόγιμη μοναρχία» (Γ. Κοντογιώργης, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου).
 • Το Σύνταγμά μας παραβιάζεται βάναυσα καθ’ ομολογία ντόπιων και ξένων υπερεθνικών, θεσμών (δηλώσεις Γιουνγκέρ, Λαγκάρντ, Ντάισελμπλουμ, για αντιδημοκρατική επιβολή των μνημονίων).

Είπε κάποιος: «κανείς δεν θα ανέβει στην πλάτη σου αν εσύ πρώτα δεν σκύψεις».

Φαίνεται, λοιπόν, ότι εμείς έχουμε σκύψει πρώτοι. Έτσι, έχουν ανέβει στην πλάτη μας πολλοί, το βάρος είναι μεγάλο, δεν αντέχουμε.

 • Η Οικογένεια υπονομεύεται οικονομικά από το ίδιο το κράτος με τεκμηριοποίηση των παιδιών, την φτωχοποίηση και αναπόφευκτη μετανάστευση των Ελλήνων. Υπονομεύεται δε και ηθικά από κινήματα δικαιωματισμού και φεστιβαλοποίησης των ιδιαιτεροτήτων ώστε το δημογραφικό να αποτελεί άμεση απειλή αφανισμού του Έθνους.
 • Η Παιδεία μας αλλά και η αξιοπρεπής Εκπαίδευση βάλλεται εκ των έσω σε σχολεία και πανεπιστήμια αποδομώντας τα διαχρονικά χαρακτηριστικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, παραχαράσσοντας την Ιστορία και υποβιβάζοντας σε τριτοκοσμικό, το γνωσιακό επίπεδο των μαθητών.
 • Η Ελληνορθόδοξη Πίστη μας σχεδόν διώκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα από χρηματοδοτούμενα κινήματα δικαιωματισμού, ρεβανσιστικά-αναχρονιστικά ιδεολογήματα κομμάτων, κινημάτων, συλλογικοτήτων αλλά και εσωτερικών εκκλησιαστικών τάσεων οικουμενισμού και παγκοσμιοποίησης.
 • Τα Εθνικά Σύνορα (θαλάσσια) καταργήθηκαν καθ΄ ομολογία και πράξεις «Πρωθυπουργών», απουσία στοιχειώδους εθνικής φύλαξης και παραχώρησης δήθεν φύλαξης σε υπερεθνικούς χωροφύλακες, ουσιαστικά παρατηρητές της εισβολής. Επίσης καταργήθηκαν με τις πολιτικές κατευνασμού και υποχωρητικότητας σε ξένες διεκδικήσεις.
 • Η Παράνομη Μετανάστευση διευκολύνεται από την ίδια την πολιτεία μέσω ανάθεσης του προβλήματος σε μη θεσμικούς, μη συνταγματικούς φορείς, προς όφελος του λαθρεμπορίου ανθρώπων, και σίγουρα εις βάρος των πραγματικών προσφύγων, δημιουργώντας θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες σε όλη τη χώρα.
 • Το Δημογραφικό αποτελεί ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του έθνους μας ενώ από θεσμικά χείλη, ως λύση σε αυτό, προτείνεται η «αξιοποίηση» των παράνομων μεταναστών και προσφύγων με καταφανή ενθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης.
 • Η Δικαιοσύνη σε ομηρία, αδυνατεί να ελέγξει τη συνταγματικότητα των νόμων βάσει των οποίων, υποχρεώνεται από την εκτελεστική εξουσία, να δικάζει. Αλλά και στους κόλπους της δεν φαίνεται να ζει η παρακαταθήκη των Τερτσέτη και Πολυζωίδη!

Είμαστε μόνοι απέναντι σε «αρχές κι εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων» (Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, 2005, κατά την παράδοση της Προεδρίας στον Κάρολο Παπούλια)

Ωστόσο, έχουμε ο ένας τον άλλο!

Πρέπει να σηκωθούμε, ψηλά. Να ατενίσουμε τον ουρανό με αισιοδοξία. Να χαμογελάσουμε στον διπλανό μας. Να ανασάνουμε, να τινάξουμε τη σκόνη από πάνω μας. Να πιάσουμε δουλειά αφού πρώτα βάλουμε τον καναπέ στην αποθήκη, αυτόν που έχει γίνει έμβλημα της αδράνειάς μας. Να ασχοληθούμε περισσότερο με τα προβλήματά μας, γυρεύοντας τις λύσεις. Αν δεν τις βρούμε τριγύρω, τότε να τις δημιουργήσουμε, επειδή οι λύσεις είναι όπως τα προβλήματα, εμφανίζονται όταν δεν τα περιμένεις. Πρέπει εν ολίγοις να ξαναγίνουμε ΚΟΙΝΩΝΊΑ! Διότι  όλα τα παραπάνω:

 • Δεν θα ήταν δυνατά αν προηγουμένως δεν είχαν υπονομευθεί, διαλυθεί και υποβιβαστεί σε σύνολο ατομικοτήτων, οι κοινότητες των Ελλήνων και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ κατ’ επέκταση.
 • Δεν θα ήταν δυνατά αν δεν είχε παύσει η προσπάθεια δημιουργίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ με τη δολοφονία του Αγίου της Πολιτικής, κυβερνήτου Ιωάννη Καποδίστρια.
 • Δεν θα ήταν δυνατά αν ξενόφερτες εξ Ανατολών κι εκ Δυσμάς, ξενόδουλες ιδεολογίες και ιδεολογήματα, δεν έσπερναν την ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΧΟΝΟΙΑ οδηγώντας το έθνος μας αδελφοκτόνους σπαραγμούς.

Για όλα αυτά και για εκατοντάδες άλλους λόγους, εμείς, μια ένωση πολιτών της Ημαθίας, με αγάπη για τον τόπο και τον συνάνθρωπό μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπρος. Ζητάμε και άλλους να έρθουν μαζί μας, όχι να μας ακολουθήσουν αλλά να συμπορευθούν. Στη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια όλοι γνωριζόμαστε, όπως σε μια μεγάλη οικογένεια. Μεταξύ μας υπάρχει η κατανόηση, ο σεβασμός, η εκτίμηση, ο διάλογος. Ζητάμε προτάσεις, περιμένουμε ιδέες και σκέψεις. Αφουγκραζόμαστε τις ανησυχίες, τους πόθους, τα όνειρα των πολιτών και επιλέγουμε όλοι μαζί τους στόχους.

Η πρωτοβουλία μας είναι ενωτική, όχι διχαστική. Είναι ορθάνοιχτη, όχι επτασφράγιστη. Είναι κομματικά άχρωμη, αλλά είναι φωτεινή. Είναι διάφανη, κρυστάλλινη, διαυγής. Δεν υπάρχουν πρώτοι, δεύτεροι, τρίτοι, δεν υπάρχουν κεφαλές και ουρές. Όλοι είμαστε αραδιασμένοι δίπλα-δίπλα σε μια γραμμή, όπως οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων στη γραμμή της αφετηρίας.

Ξεκινάμε τον αγώνα δρόμου και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο τέρμα. Στεκόμαστε με αγάπη αλλά και κριτική διάθεση δίπλα αλλά και απέναντι σε κάθε Αρχή. Με φωνή σταθερή και δυνατή διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Ζητάμε από όλους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας και να συμμετέχουν ενεργά, με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι μαζί ονειρευόμαστε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε. Μπορούμε ακόμη και να απαιτήσουμε, εφαρμόζοντας την Άμεση Δημοκρατία στην πράξη, συμμετέχοντας στην λειτουργία της «Εκκλησίας του Δήμου» και εργαζόμενοι για τον κοινό σκοπό.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ, επίσης, ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ότι:

 • Εργαζόμαστε στην επανασύσταση, ανάταση, ανάσταση και ΕΝΟΤΗΤΑ της Ελληνικής Κοινωνίας στη βάση του κοινοτισμού, του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ορθόδοξης Πίστης μας.
 • Εργαζόμαστε για την έμπνευση, ενθάρρυνση, ενδυνάμωση της Εθνικής Συνείδησης και κινητοποίηση του Ελληνικού λαού για ίδρυση Δημοκρατίας και Ανεξάρτητου Εθνικού Κράτους.
 • Στα πλαίσια των Συνταγματικών προβλέψεων, μέχρις και της ακροτελεύτιας διάταξής του, στέλνουμε προς πάσα κατεύθυνση ένα ΗΧΗΡΟ:

«ΟΧΙ»

Στον εδαφικό διαμελισμό, την πληθυσμιακή αλλοίωση, την οικονομική εξάρτηση και εξαθλίωση, στην αποδόμηση, παραχώρηση και παραχάραξη της Ελληνικής Ιστορίας, την υπονόμευση της Ελληνορθόδοξης Παιδείας και Κοινωνίας μας, στην στέρηση των επόμενων γενεών μιας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

Επειδή δεν μας χωρίζει τίποτε και επειδή η Ημαθία μας ενώνει. Με βάση τις παραπάνω πρωταρχικές ιδέες και θέσεις που συνοψίζονται στο σχέδιο πρωτοβουλίας και στο τρίπτυχο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΔΡΑΣΗΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, προχωρήσαμε στη δημιουργία της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας, μιας πρωτοβουλίας κοινωνικής συμμετοχής, χωρίς κοτζαμπάσηδες, ανοικτής σε κάθε δημότη και πολίτη που κατοικεί στον νομό Ημαθίας.

Δράσεις:

α) Η προώθηση των ιδεών, αξιών και ιδανικών της Πατρίδας μας, έχοντας ως κύρια πηγή έμπνευσης την Ελληνορθόδοξη παράδοση, τη Δημοκρατία στη βάση του Συντάγματος του Ιωάννη Καποδίστρια, την οικογένεια, τη γνήσια και ανόθευτη αγάπη για την πατρίδα και το Έθνος μας.

β) Η εκμάθηση και αντικειμενική προβολή της μακραίωνης Ελληνικής Ιστορίας, της Γλώσσας και της Παιδείας μας καθώς και των αγώνων του Έθνους μας.

γ) Η επιδίωξη της προώθησης της ιδέας της επιστροφής στην ύπαιθρο και της επίτευξης αυτάρκειας ως τρόπο ζωής και ως μιας μορφής αντίστασης στην επιδιωκόμενη παράδοση των ανθρώπων στα καρτέλ των αγορών και του απόλυτου ελέγχου των μαζών από αυτά.

δ) Η, μέσα από δράσεις και ενημερωτικές ημερίδες αλλά και νομικές παρεμβάσεις, προσπάθεια υπεράσπισης των συνταγματικών μας δικαιωμάτων ως Έλληνες, Ορθόδοξοι Πολίτες.

Τα μέσα επίτευξης του σκοπού είναι τα ακόλουθα:

 1. Διαβήματα, διαμαρτυρίες με φυσική παρουσία και παρεμβάσεις σε αρμόδιους φορείς και αρχές, όταν και όπου χρειάζεται.
 2. Η λειτουργία δεξαμενής σκέψης μέσω διαδικτύου, ή και με φυσική παρουσία, για την αναζήτηση προτάσεων-λύσεων, σχετικών με τα σημαντικά ζητήματα εσωτερικής, εξωτερικής, διεθνούς πολιτικής και λειτουργείας του πολιτεύματος.
 3. Η λειτουργία Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και η συνεργασία με ήδη υφιστάμενα, καθώς και η δημιουργία ιστοσελίδων, πολυμέσων και οπτικοακουστικών παραγωγών για την προώθηση των αρχών και των σκοπών της Ένωσης.
 4. Ο σχεδιασμός και η διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων, σεμιναρίων, και ημερίδων, καθώς και η μίσθωση χώρων, με σκοπό την προώθηση και προβολή της πολιτιστικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας του τόπου.
 5. Η δημιουργία Σχολής Γονέων και η ανάδειξή της ως Ανοιχτού Πανεπιστήμιου.
 6. Η δωρεάν διοργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ξένων γλωσσών, βυζαντινής μουσικής και παραδοσιακών μουσικών οργάνων καθώς της ελληνικής Λαογραφίας και Παράδοσης και των πολιτιστικών αξιών του τόπου μας στα μέλη του συλλόγου.
 7. Η προώθηση του διαχρονικού ελληνικού πολιτισμού, εντός και εκτός Ελλάδος, μέσω της συνεργασίας με ελληνικούς φορείς και σχολεία όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης καθώς και της διοργάνωσης θερινών σχολείων.
 8. Η δημιουργία καλλιεργειών από εθελοντές-μέλη, (με γνήσιους παραδοσιακούς σπόρους, μη μεταλλαγμένους, από την Τράπεζα Σπόρων που θα δημιουργήσει το σωματείο μας) αγροτεμαχίων ενοικιασμένων από την Ένωση για την επιδίωξη των σκοπών του, και η διανομή των προϊόντων δωρεάν στα μέλη ή και σε άλλους, εφόσον υπάρχει περίσσευμα.
 9. Δημιουργία Σχολή Οικιακής Οικονομίας και Σχολείων Αγρού στα πλαίσια της Ένωσης.
 10. Η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε άνεργους για την παραγωγή βοτάνων, οπωροκηπευτικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών προϊόντων, με σκοπό τη βελτίωση του οικονομικού και βιοτικού τους επιπέδου.
 11. Η δημιουργία Κέντρου Νεότητος, ως χώρος έκφρασης των νέων.
 12. Άλλες προτεινόμενες δράσεις…………

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος