Το Ρωμαίικο > Uncategorized > Ένωση Πολιτών Ημαθίας(ΕΠΗ) / Συστατική Πράξη

Ένωση Πολιτών Ημαθίας(ΕΠΗ) / Συστατική Πράξη

Τα μικρά προβλήματα στις μικρές κοινωνίες μεγαλώνουν. Οι όμορφες πόλεις, όμορφα καταστρέφονται.

Τα κόμματα έχασαν τον δρόμο τους και μπήκαν για τα καλά στη ζωή μας, χωρίς πρόσκληση. Είπε κάποιος: κανείς δεν θα ανέβει στην πλάτη σου αν εσύ πρώτα δεν σκύψεις. Φαίνεται, λοιπόν, ότι εμείς έχουμε σκύψει πρώτοι.

Έτσι, έχουν ανέβει στην πλάτη μας πολλοί, το βάρος είναι μεγάλο, δεν αντέχουμε. Πρέπει να σηκωθούμε, ψηλά. Να ατενίσουμε τον ουρανό με αισιοδοξία. Να χαμογελάσουμε στον διπλανό μας. Να ανασάνουμε, να τινάξουμε τη σκόνη από πάνω μας. Να πιάσουμε δουλειά αφού πρώτα βάλουμε τον καναπέ στην αποθήκη, αυτόν που έχει λακουβιάσει από το καθισιό μας. Να ασχοληθούμε περισσότερο με τα προβλήματά μας, γυρεύοντας τις λύσεις. Αν δεν τις βρούμε τριγύρω, τότε να τις δημιουργήσουμε, επειδή οι λύσεις είναι όπως τα προβλήματα, εμφανίζονται όταν δεν τα περιμένεις.

Για όλα αυτά και για εκατοντάδες άλλους λόγους, εμείς, μια μικρή ομάδα πολιτών, με αγάπη για τον τόπο και τον συνάνθρωπό μας, αποφασίσαμε να κάνουμε ένα βήμα μπρος.

Ζητάμε και άλλους να έρθουν μαζί μας, όχι να μας ακολουθήσουν αλλά να συμπορευθούν. Στη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια όλοι γνωριζόμαστε, όπως σε μια μεγάλη οικογένεια. Μεταξύ μας θα υπάρχει η κατανόηση, ο σεβασμός, η εκτίμηση, ο διάλογος. Ζητάμε προτάσεις, περιμένουμε ιδέες και σκέψεις. Θα αφουγκρασθούμε τις ανησυχίες, τους πόθους, τα όνειρα των πολιτών και θα επιλέξουμε τους στόχους.

Η πρωτοβουλία μας είναι ενωτική, όχι διχαστική. Είναι ορθάνοιχτη, όχι επτασφράγιστη. Είναι κομματικά άχρωμη, αλλά είναι φωτεινή. Είναι διάφανη, κρυστάλλινη, διαυγής. Δεν υπάρχουν πρώτοι, δεύτεροι, τρίτοι, δεν υπάρχουν κεφαλές και ουρές. Όλοι είμαστε αραδιασμένοι δίπλα-δίπλα σε μια γραμμή, όπως οι αθλητές μεγάλων αποστάσεων στη γραμμή της αφετηρίας.

Ξεκινάμε τον αγώνα δρόμου και πιστεύουμε ότι θα φτάσουμε στο τέρμα. Θα σταθούμε με αγάπη αλλά και κριτική διάθεση δίπλα αλλά και απέναντι σε κάθε Αρχή. Με φωνή σταθερή και δυνατή θα διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας και τους ανθρώπους του.

Ζητάμε από όλους να αγκαλιάσουν την πρωτοβουλία μας και να συμμετάσχουν ενεργά, με οποιονδήποτε τρόπο. Όλοι μαζί ονειρευόμαστε, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε. Μπορούμε ακόμη και να απαιτήσουμε, εφαρμόζοντας την άμεση δημοκρατία στην πράξη, συμμετέχοντας στη λειτουργία του Δήμου και συνεργαζόμενοι για τον κοινό σκοπό. Επειδή δεν μας χωρίζει τίποτε και επειδή η Ημαθία μας ενώνει.

Με βάση τις παραπάνω πρωταρχικές ιδέες και θέσεις που συνοψίζονται στο σχέδιο πρωτοβουλίας και στο τρίπτυχο ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ-ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, προχωρήσαμε στη δημιουργία της Ένωσης Πολιτών Ημαθίας, μιας πρωτοβουλίας κοινωνικής συμμετοχής, χωρίς κοτζαμπάσηδες, ανοικτής σε κάθε δημότη και πολίτη που κατοικεί στον νομό Ημαθίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος