Το Ρωμαίικο > Μνήμες > Ένωση πολιτών Θεσσαλονίκης ‘’Μνήμες’’ / Ιδρυτική φιλοσοφία

Ένωση πολιτών Θεσσαλονίκης ‘’Μνήμες’’ / Ιδρυτική φιλοσοφία

Η Ένωση Πολιτών Θεσσαλονίκης ‘’Μνήμες’’, αποτελεί μια  έκφραση  συμπολιτών της πάλαι ποτέ συμβασιλεύουσας της Ρωμαίικης Ανατολικής Αυτοκρατορίας, της Θεσσαλονίκης μας, με σκοπό τον συλλογικό προβληματισμό για τα γεγονότα που θίγουν την Ελληνορθόδοξη ζωή και παράδοση των σύγχρονων Ελλήνων.

Σκοπός είναι η δημιουργία του ‘’Νεο-Ρωμαίικου’’, μέσω της επανοηματοδότησης λέξεων, εκφράσεων και εννοιών που αλλοτριώνονται συνειδητά από τους εκφραστές του σύγχρονου παγκοσμιοποιητικού συστήματος.

Ο επαναευαγγελισμός όρων της ορθοδόξου πνευματικότητας, μιας και παρατηρείται στους πιστούς έντονα το αιρετικό φαινόμενο της ‘’γεροντολατρείας’’ και της επίδρασης του Οικουμενισμού επί θεμελιωδών όρων,  κανόνων και πρακτικής της πίστεώς μας.

Την αναθέρμανση του πατριωτισμού ως αναδοχή μιας εθνικής σκυτάλης που θα επιτρέψει τη διάδοση της ιστορίας και του πολιτισμού μας στις επόμενες γενιές.

Την προβολή της αξίας του ανθρωπίνου προσώπου, ως ‘’εικόνας του Θεού’’, αφού στις μέρες μας ο άνθρωπος από θεσμικής απόψεως  αλλοτριώνεται ολοένα και περισσότερο.

Η συνειδητοποίηση όλων μας, ότι μόνο με την ακολουθία της Αγιοπατερικής ζωής, θα καταφέρουμε την εκπλήρωση της ‘’καθ’ ομοίωσιν’’ πορείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος