Επιτέλους, να ακούμε Αλήθειες, γιατί η Σιωπή μας έχει διώξει τη νέα γενιά από την Εκκλησία Του Χριστού / Του Θεοδώρου Καλμούκου/ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Επιτέλους, να ακούμε Αλήθειες, γιατί η Σιωπή μας έχει διώξει τη νέα γενιά από την Εκκλησία Του Χριστού, όπου βολεύονται μέσα στην πλάνη τους να νομίζουν πως με ένα κομποσκοίνι βραχιόλι θεωρούνται ως χριστιανοί ορθόδοξοι χωρίς εκκλησιασμό ,εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία … Διαβάστε όλη τη συνέντευξη της καθηγήτριας Δέσπω Λιάλιου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αξίζει ..

Του Θεοδώρου Καλμούκου/ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Μούδιασε η Αμερική, μούδιασε το Φανάρι, μούδιασε, η Ελλάς, μούδιασε το Άγιον Όρος, μούδιασε το σύμπαν με το πρώτο μίλημα της Δέσπως Λιάλιου στον «Εθνικό Κήρυκα» το Σαββατοκύριακο 1-2 Απριλίου, καθηγήτριας του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στην οποία οφείλει πολλά, αν όχι όλα. Ουδείς περίμενε ότι η καθηγήτρια Δέσπω Λιάλιου με το εντυπωσιακό πραγματικά βιογραφικό, τη διαδρομή και προσφορά της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα απογύμνωνε και μάλιστα ολοκληρωτικά τον Ελπιδοφόρο. Ουδείς. Εν Φαναρίω έμαθα ότι τραβούσαν άλλοι τα γένια τους, άλλοι τα μαλλιά τους, άλλοι τα εγκόλπιά τους. Σχεδόν όλοι εμφανίσθηκαν προβληματισμένοι για την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και πιο πολύ για το Πατριαρχείο και με το δίκιο τους.

Το θέμα εν προκειμένω είναι ότι την ανάγλυφη περιγραφή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου δεν την έκανε κάποιος ιεράρχης ή κάποιος κληρικός, αλλά η καθηγήτριά του. Εκείνη που είχε την εποπτεία του διδακτορικού του διπλώματος και άλλων γραφών με τις οποίες ανελίχθηκε στην καθηγεσία, κι αυτό καθιστά τη θέση του Ελπιδοφόρου ακόμα πιο δύσκολη…..

     

https://www.exapsalmos.gr/moudiasan-oi-pantes/…

Ουσιαστικά τον Αρχιεπίσκοπο μετά την εκλογή του, κατ᾽ ιδίαν δεν τον είδα, ούτε από τον ίδιο κλήθηκα στην ενθρόνισή του. Σε μία επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ζήτησε να τον συνοδέψω να δει το Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, μαζί με την εδώ παρέα του, τέσσερα πέντε άτομα. Νόμιζα ότι ήθελε να υποβάλει σέβη. Όντως, μας υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, τον οποίο γνωρίζω εδώ και δεκαετίες από τον κύκλο του Κοζάνης, του Γέροντά μου. Σ᾽ αυτήν τη συνάντηση ζήτησε την απόσπαση του κ. Σταμκόπουλου. Σαφώς με παγίδεψε, να πάω μαζί τους, για να μην του αρνηθεί ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος το αίτημα. Και δεν του το αρνήθηκε. Εν συνεχεία σε ανύποπτο χρόνο, καθώς πλησίαζε πάντως η ενθρόνισή του, μου τηλεφώνησαν από ένα ταξιδιωτικό γραφείο, αν ήθελα να πάω στην ενθρόνιση, να στείλω φωτοτυπία του διαβατηρίου, χωρίς άλλη πληροφορία. Σε τηλεφώνημά μου στον κ. Σταμκόπουλο, μου είπε ότι αυτός έβγαλε ήδη εισιτήριο και θα έμενε πέντε μέρες, οπότε του είπα ότι θα βγάλω κι εγώ με την ίδια πτήση, ευκαιρία να πεταχτώ, ή να πάμε μαζί ως τη Βοστώνη, να δω τη Βιβλιοθήκη τους, τους πατέρες Δράγα και Κλάψη και να κάνω έκπληξη στην κ. Bartholomiou, που, αναζητώντας τις ρίζες της, εντοπίσαμε τον πατέρα της στους φοιτητές της Φιλοσοφικής μας Σχολής του έτους 1933-1934, καταγόμενο, μάλιστα, εκ Καταφυγίου Κοζάνης, (όπως κι ο προπαππούς μου), της περιφήμου οικογένειας Κρήτου. Κάποια στιγμή ο κ. Σταμκόπουλος, μου μετέφερε τηλεφωνικώς την εντολή του Αρχιεπίσκοπου ότι μου απαγορεύει να πάω στη Βοστώνη. Και επειδή σ᾽ αυτό το τηλεφώνημα ήμουν με μια μεγάλη παρέα, άκουσαν που αποφώνησα εξοργισμένη: «Να πάνε να πνιγούνε όλοι τους στο Long Island». Πάντως έκανα ότι δεν κατάλαβα, πληροφορήθηκα από τον κόσμο και κοσμάκη και την κουτσή Μαρία, που πήγε στην ενθρόνιση, ότι είπε ο Αρχιεπίσκοπος ότι δεν πήγα, γιατί φοβάμαι το αεροπλάνο! (Και με παγίδεψε και δεν πήγα και στην ενθρόνιση του κατεξοχήν μαθητή μου Μπουένος Άϊρες κ. Ιωσήφ Bosch. Και πιστεύει ότι κατόρθωσε και πέρασε το ψέμα του: φοβάται το αεροπλάνο…). Συνδυάζοντας μετά ποικίλα γεγονότα, έχω εξομολογήσει κιόλας τα 4/5 του Α.Π.Θ. ως Αντιπρύτανις, ούσα πάντα διαθέσιμη προς πάντας κι ό,τι ώρα, (συν που τώρα εξομολογώ και τους οδυρομένους μετανοούντας…), αντελήφθην ότι τα ψεύδη του εκτείνονται σε μία περίοδο περίπου 20ετίας, σχεδόν με τη λήψη του διδακτορικού του το 2001. Σημειωτέον ότι και για τις τρεις χειροτονίες του οργάνωσα προσωπικά εκδρομή στην Πόλη, κουβαλώντας κόσμο από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, για να μην απουσιάζει το Α.Π.Θ., να μην είναι μόνος του, τουλάχιστον στις δύο πρώτες. https://www.ekirikas.com/i-kathigitria-despo-lialiou…/

https://www.facebook.com/100002856624525/posts/pfbid0S3Wj8siGna9Zxzt74zGhHUUV9vKmUyu9ArmnCgph6CZkHnkaH1XZbWBHCjPuJbAHl/

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου