Το Ρωμαίικο > Κοινοτισμός > ΕΠΙΒΙΩΣΗ*

ΕΠΙΒΙΩΣΗ*

Όποια αρνητική οικονομική εξέλιξη συμβεί, θα πάρει τουλάχιστον 6 μήνες την χώρα για να επανέλθει κάπως στα ίσα της.

Ασφάλεια & φαγητό, φάρμακα (κυρίως αυτό το σχέδιο είναι για άτομα που δεν έχουν εύκολη προσπέλαση σε χωριό, επειδή ζουν σε μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη κλπ. Εκτός των φαρμάκων που τα χρειάζονται και στην επαρχία, λιγότερο από τις μεγαλουπόλεις λόγω πιο ποιοτικής ζωής όμως).

Άρα προτείνω να έχετε προμήθειες 6 μηνών τουλάχιστον.

Επίσης για θέμα ασφάλειας σε τυχόν στάση πληρωμών, (δες Αργεντινή*) προτείνω να έχετε σχέδιο να πάτε στο χωριό σας. Να πάρετε μαζί τις προμήθειες καθώς και τα απαραίτητα φάρμακα ή να τα έχετε ήδη πάει εκεί.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΔΙΚΤΥΩΘΕΊΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ!!! (πολύ σημαντικό SOS).

*Επίσης φανταστείτε τι θα γίνει στις πόλεις ή περιοχές που υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα (πέρα από τα δικά μας εγκληματικά στοιχεία).

Και δεν αναφέρομαι στους καλούς σε χαρακτήρα μετανάστες.

Προτείνω όλοι να έχουν και κάποιο είδους όπλο (όχι αναγκαστικά περίστροφο) που να είναι ξεκάθαρα και για κανέναν άλλο λόγο για την άμυνα του ιδίου και της οικογένειάς του.

Σας παραθέτω και πληροφορίες για χόρτα, ποια είναι φαγώσιμα (έχει φωτογραφίες) και πώς να τα μαζεύετε.

Υπάρχουν πολλά sites πάνω στο θέμα αυτό καθώς και βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε.

Στο ftiaxno.gr σας παραθέτει μερικούς τίτλους βιβλίων για χόρτα, βότανα κλπ.

Ψάξτε και μόνοι σας φυσικά.

Τρόποι μαγειρέματος χωρίς ρεύμα

Εξοπλιστείτε με φουρνάκι που καίει ξύλα, ή φιάλη υγραερίου με μάτι και βαλβίδα και λάστιχο που συνδέει αυτά φυσικά.

Ώστε να είστε ανεξάρτητοι από τυχόν διακοπή ρεύματος για κανένα μήνα πάνω κάτω, για να μαγειρεύετε. Μετά βρίσκετε την άκρη.

Φιάλες υγραερίου βρίσκετε σε καταστήματα που πουλάνε είδη camping-barbeque, συσκευές θέρμανσης όπως αυτές που βλέπετε σε καφετέριες.

Τιμή, φιάλη, μάτι, βαλβίδα και λάστιχο είναι 60 ευρώ πάνω κάτω(αν δεν έχετε άδεια φιάλη). ΑΛΛΑ με κάθε άδεια φιάλη που έχετε η νέα δίδεται 20 ευρώ, άρα αν έχετε μάτι, βαλβίδα και λάστιχο, δίνετε την παλιά φιάλη και παίρνεται με 20 την νέα.

Μην ξεχάσετε βαλβίδα και το λάστιχο.

Αλλιώς δείτε αν μπορείτε να φτιάξετε ηλιακούς φούρνους. Φτιάχνονται εύκολα και με απλά υλικά.

Να έχετε υπόψη για κάκιστο σενάριο

Επίσης αυτό είναι επιφύλαξη αλλά συζητιέται και σε σοβαρούς κύκλους, επειδή η χώρα είναι σε αδύναμη κατάσταση υπάρχει η περίπτωση να συμβεί θερμό επεισόδιο. Θυμηθείτε τις συνθήκες των Ιμίων.

Και ήταν χειρότερες από ότι είναι τώρα για τους Τούρκους.

Μακάρι να μην συμβεί, αλλά τίποτα δεν αποκλείεται. Σε τέτοιες καταστάσεις όλα είναι ρευστά.

Έχουν καταγραφεί περίεργες Τουρκικές κινήσεις την περίοδο των εκλογών, καθώς και μέχρι 24 Μαΐου κάνουν ασκήσεις στο Αιγαίο.

Ψάξτε το και εσείς.

Υ.Γ. Ξέρω ότι υπάρχει δισταγμός για να πάρει κανείς 6 μήνες προμήθειες, εδώ και για 3 μήνες είναι πολύ. Για 3 κυρίως λόγους, λεφτά, ψυχολογική πίεση, χώρος.

1) Τα λεφτά δεν θα πάνε χαμένα, γιατί σκεφτείτε ό,τι αγοράζετε τώρα θα το φάτε στο μέλλον πριν λήξει, άρα δεν θα κάνετε ψώνια τότε. Το μόνο μη βολικό στη όλη διαδικασία είναι ότι πρέπει να δώσετε λεφτά μαζεμένα για να τα αγοράσετε.

Σε αυτό προτείνω λίγα λίγα, όσα μπορείτε κάθε φορά που πάτε σούπερ μάρκετ.

2) Χώρος, προσωπικά το βρίσκω ανούσια δικαιολογία, γιατί όλα τα σημάδια εντός και εκτός Ελλάδος δείχνουν αρνητικά, άρα με το να είστε προετοιμασμένοι, αλλά θυσιάζετε λίγο την διακόσμηση του σπιτιού και επηρεάζετε η καλαισθησία σας, πιστεύω δεν είναι σημαντικό.

3) Ψυχολογική πίεση, ότι θα μπεις στο τρυπάκι ότι μπορεί να συμβεί κάτι τραγικό και τρέχεις να πάρεις πράγματα, και αν δεν γίνει θα είναι κουραστικό με ψυχολογικές μεταπτώσεις ενδιάμεσα και στο τέλος ποιος μου εγγυάται ότι θα γίνει κιόλας;

Δυστυχώς, σε τέτοιες περιπτώσεις είσαι σίγουρος μόλις γίνουν τα γεγονότα, μπορεί να γίνουν γρήγορα μπορεί να γίνουν αργά, μπορεί και καθόλου, αλλά αν γίνουν δεν ξαναγυρνάνε πίσω για να ετοιμαστείς.

Άρα μπορεί να προλάβεις να πάρεις προμήθειες μόλις δεις τα πρώτα σημάδια ή να είναι πολύ αργά για κάθε κίνηση ή να μην γίνουν και να βρεθεί η ιδανική λύση ώστε τελειώσουν όλα τα προβλήματα.

Μπορείς όμως να το ξέρεις 100% ότι θα γίνει το τελευταίο, όταν όλα κατά 95% και πάνω δείχνουν το αντίθετο;

Πέρα του επιχειρήματος ότι πρέπει πάντα να έχουμε προμήθειες για ώρα ανάγκης, από φυσική καταστροφή (σεισμός, πιθανό στην Ελλάδα) έως πόλεμο ή στην περίπτωσή μας καμιά στάση πληρωμών και αναρχία (με την κακή έννοια) στους δρόμους.

Υπάρχει επιπλέον το επιχείρημα ότι όλα δείχνουν ότι τώρα δεν είναι μια κανονική, δύσκολη περίοδος για τη χώρα όπου θα φτιάξει, με κάποια απλά προβλήματα κοκ.

Έχει γίνει τους τελευταίους μήνες κάτι, για το καλύτερο της χώρας; Τίποτα δεν έφτιαξε, ψάξτε τι λένε οι έξω, οι αντικειμενικές πάντα εφημερίδες ή sites, ψάξτε μόνοι σας, καλυτέρεψε καθόλου η κατάσταση; Μεταξύ μας, δεν χρειάζεται να βλέπουμε ειδήσεις ή να μας πούνε οι έξω πώς είναι η κατάσταση στην Ελλάδα, τα βλέπουμε καθημερινά μόνοι μας.

Μπορεί να θεωρηθεί ότι αυτή η περίοδος που περνάμε είναι σαν την περίοδο 2008 έως και 2011 μέσα, που υπήρχε ελπίδα ότι κάτι μπορεί να γίνει ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα που έρχονται;

Ή πρόκειται να καλυτερέψει έτσι εύκολα από τη μια μέρα στην άλλη;

Το τελευταίο που θέλω να πω, είναι ότι αν όλα αυτά συμβούν, αυτό που θα έχει σημασία είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλον, να μείνουμε ενωμένοι ό,τι και αν συμβεί.

Αλληλεγγύη είναι το μόνο που μας έχει μείνει και αλληλεγγύη είναι αυτό που θα μας σώσει.

10 πράγματα που θα συμβούν στην οικονομική κατάρρευση:

Πολλοί μιλούν για μια επικείμενη οικονομική κατάρρευση. Έχουν βάση οι ισχυρισμοί τους;

Ακούστε ένα ποτπουρί από δηλώσεις διάφορων οικονομολόγων στην αρχή του βίντεο

‘’Τεράστια κρατικά ελλείμματα…φυγή των δισεκατομμυριούχων από τις ΗΠΑ…. παγκόσμια απόρριψη του δολαρίου…. η μεγαλύτερη φούσκα της ιστορίας που αποτελείται από ίδιες φούσκες παγκόσμια, οι οποίες όλες μαζί μεγαλώνουν εκθετικά…οικονομική κατάρρευση μεγαλύτερη ακόμα και από την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης στις ΗΠΑ… το ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί αλλά πότε… τεράστιο ιταλικό και γερμανικό χρέος που θα σκάσει τη φούσκα στη Γερμανία και τη Νότια Ευρώπη και θα ακολουθήσει η κινεζική φούσκα, κάτι που θα σημάνει παγκόσμιο θάνατο…. ούτε οι Κινέζοι δεν έχουν τόσο αποθεματικό για να το αποσοβήσουν….κατάρρευση’’, είναι μερικοί από τους τίτλους που ακούσαμε.

Μόλις λοιπόν αποφασίσουν τα παγκόσμια αφεντικά να σκάσουν τη φούσκα της παγκόσμιας οικονομίας και να προκαλέσουν την οικονομική κατάρρευση τι θα συμβεί;

1) ελλείψεις τροφίμων, μέχρι να αδειάσουν και να κλείσουν οριστικά τα σούπερ μάρκετ

2) ελλείψεις νερού, μέχρι να διακοπεί πλήρως η υδροδότηση

3) διακοπές ρεύματος, μέχρι να καταρρεύσει πλήρως το δίκτυο ηλεκτροδότησης

4) ελλείψεις ιατροφαρμακευτικού υλικού, έως το κλείσιμο των νοσοκομείων

5) ελλείψεις καυσίμων, έως ότου δεν θα απομείνει σταγόνα

6) κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος- υπερπληθωρισμός- τα χρήματα θα χάσουν την αγοραστική τους δύναμη

7) άγρια εγκλήματα, ταραχές και πλιάτσικο, ο καθένας θα νοιάζεται για τον εαυτό του και θα πρέπει να μπορεί να προστατεύει τον εαυτό του

8) εκτόξευση αυτοκτονιών

9) εμφάνιση ανταλλακτικής οικονομίας και φαινομένων μαύρης αγοράς

10) η κυβέρνηση θα είναι ανίκανη να σώσει τους πάντες. Μόνος-η σου πρέπει να σώσεις τον εαυτό σου και τους δικούς σου

Προσέξτε!!!!!!! Όλα αυτά θα γίνουν αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προειδοποίηση!!!!!!!! Αρκεί ο κατάλληλος πόλεμος, η κατάλληλη τρομοκρατική επίθεση, μια θανατηφόρα πανδημία ή μια φυσική ή τεχνητή καταστροφή στη σωστή στιγμή, για να γίνει η αρχή. Όλο και περισσότεροι σεισμοί μεγάλου μεγέθους συμβαίνουν παγκοσμίως, ηφαίστεια ενεργοποιούνται, η Κορέα απειλεί με πόλεμο, η Μέση Ανατολή είναι το μεγάλο μπάχαλο, όπλα ηλεκτρομαγνητικών παλμών υπάρχουν. Ποιος θα κάνει την αρχή;

Τι μπορώ λοιπόν να κάνω για να προετοιμαστώ;

Εδώ παρατίθεται μια ευρεία λίστα με αντικείμενα για το σπίτι (κάποια και για το σακίδιο) απ’ όπου εσύ θα επιλέξεις τι σου αρμόζει και μπορείς να αγοράσεις.

Εννοείται δεν γίνεται να τα κουβαλήσεις όλα αυτά μαζί σου αν χρειαστεί να εγκαταλείψεις το σπίτι σου, ενώ τα περισσότερα μπορείς να τα κατασκευάσεις αν χρειαστεί.

1) κράτα κάποια μετρητά στο σπίτι

2) μην αφήνεις χρέη και μην παίρνεις δάνεια (τα χρέη δεν θα μπορείς να τα εξυπηρετήσεις και θα επιδεινωθούν κι άλλο και θα σε στείλουν φυλακή)

3) στρέψου σε μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι

4) φύγε από τις μεγάλες πόλεις, τα σύνορα και ακτές αν μπορείς τουλάχιστον κατά 50-100 χιλιόμετρα

5) αγόρασε ζεστά μάλλινα ρούχα, σκουφιά, κουβέρτες, εξοπλισμό για βροχή

6) οπωσδήποτε ορειβατικά παπούτσια και εξοπλισμό πεζοπορίας

7) μάσκα αερίων

8) τσεκούρι, φτυάρι, μαχαίρι

9) εξοπλισμός άμυνας (σπρέι πιπεριού, μαχαίρια, πυροβόλα όπλα, τόξο, σφεντόνα κτλ)

10) πυρομαχικά (για πυροβόλα όπλα, βέλη, σφαιρίδια κτλ)

11) πυξίδα και χάρτες

12) πολυεργαλείο- ελβετικός σουγιάς

13) σακίδιο για κάθε μέλος της οικογένειάς σου (πρέπει οπωσδήποτε να έχει μέσα: σκηνή, sleeping bag, φίλτρο νερού, σπινθηριστή, μαχαίρι, ρουχισμό, ιατρικό kit, sos kit, paracord, Energon Power και Melanthin, τρόφιμα και νερό)

14) καταφύγιο (σπίτι στο χωριό, εξοχικό, συγγενείς σε άλλο μέρος, σακίδιο με σκηνή και sleeping bag)

15) αποθηκευμένο καθαρό νερό, μεθόδους συλλογής νερού, κοντινή πηγή νερού, φίλτρα νερού, αντλίες νερού, κουβάδες, μπιτόνια, μπουκάλια

16) πηγή φωτιάς (σπινθηριστής, αναπτήρες, σπίρτα) + γνώση άλλων μεθόδων

17) φακός και μπαταρίες ή ηλιακός ή με δυναμό, φανός, κεριά

18) τρόφιμα (όσο περισσότερα στο σακίδιο), εργαλεία καλλιέργειας γης και σπόροι

19) γνώσεις καλλιέργειας της γης

20) ιατρικό kit

21) βιταμίνες (μας καλύπτουν το Energon Power και το Melanthin)

22) ραδιόφωνο + μπαταρίες ή καλύτερα ραδιόφωνο που φορτίζει με τον ήλιο ή με δυναμό

23) ασυρμάτους (πιθανότατα αρκεί εκ των προτέρων συνεννόηση με τα μέλη της ομάδας επιβίωσης για τα μέρη συνάντησης σε περίπτωση κατάρρευσης)

24) προϊόντα υγιεινής (οδοντόκρεμες, σαπούνια, χαρτιά υγείας, πουάρ για ξέπλυμα, σαμπουάν, αφρόλουτρο) – Προσοχή!!!!!! Η καλή μυρωδιά του σώματός σας θα προδώσει ότι έχετε απόθεμα…..

25) αν υπάρχει μωρό ή κατοικίδιο, τότε πρέπει να καλύψετε και τα υλικά για τις δικές τους ανάγκες

26) kit ραπτικής –ραπτομηχανή- αργαλειό

27) καύσιμα (ξύλα, πέλετ, πετρέλαιο θέρμανσης, πετρέλαιο κίνησης, φιάλες υγραερίου)

28) σχέδιο Β

29) ομάδα επιβίωσης (αποφύγετε κοινότητες, συμμορίες, καταυλισμούς επιζώντων, κρατικά προσφυγικά καταλύματα, στρατό και αστυνομία!!!!!!!!!!!!!)

30) μην αποκαλύπτεις την προετοιμασία σου!!!!!!!!!!!

Καταλαβαίνετε ότι θα είναι ο καθημερινός αγώνας μας αποκλειστικά για την επιβίωση και όχι για να κερδίσουμε τις ανέσεις που μας τάζει το Μάτριξ του Σαμαέλ.

Καιρός για θρήνο των παλιών μεγαλείων ή για περιπέτεια;

Εσείς θα το φιλοσοφήσετε και θα το αποφασίσετε.

Ενέργεια ίσον επιβίωση.

Ο σύγχρονος άνθρωπος εξαρτά πολλές από τις ανάγκες του από τη λειτουργία συσκευών που καταναλώνουν ενέργεια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα κινητά τηλέφωνα που εκτός από την επικοινωνία παρέχουν υπηρεσίες αντάξιες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή….

*Ανωνύμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος