«Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας…»

Το παρακάτω κείμενο γράφτηκε στις 31-01-2013:

Σε έναν πλανήτη που αγωνιά από την απειλή της απελπισίας, σε έναν κόσμο που σπαράσσεται από το μίσος, τα λόγια του ανθρώπου που πάσχισε για το γένος μας περισσότερο από κάθε άλλον, του Εθνομάρτυρα και Εθναπόστολου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, αντηχούν μέσα μας συνταράσσοντας την καρδιά μας:

«Θἄρθη πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο• νὰ μὴ τὸ πιστέψετε• θὰ φύγη πίσω».

Πέρασαν 192 ολόκληρα χρόνια, για να κατανοήσουμε ότι αυτό που ζούμε μέχρι σήμερα δεν είναι το αληθινό, ελεύθερο κράτος που οραματίσθηκαν οι αγωνιστές πρόγονοι μας, στην επανάσταση.

Οι «φιλέλληνες, σύμμαχοι» μας συνεχίζουν από τότε το ανόσιο έργο τους, για να μας διδάξουν και να μας απαλλάξουν από τις δεισιδαιμονίες της Ορθόδοξης πίστης μας…τρομάρα τους.

Στις μέρες μας πείστηκαν πως τα κατάφεραν, γιατί πριν καν αποτινάξουμε το ζυγό της δουλείας, κατόρθωσαν και μας έβαλαν στο ζυγό του χρέους.

Μετά τη δολοφονία του Καποδίστρια και την επιβολή από τους «συμμάχους μας» του ανήλικου Όθωνα σε ρόλο μονάρχη συνοδευόμενο από τριμελή Αντιβασιλεία Βαυαρών (κάτι αντίστοιχο με τη σημερινή τρόικα), η Ελλάδα γίνεται μια χώρα υπό επιτήρηση, αναγκασμένη μέχρι και σήμερα να σέρνεται πίσω από το άρμα του εκάστοτε ισχυρού που εγγυάται την ύπαρξη της.

Βέβαια αυτό ποτέ δεν τόλμησαν να το διακηρύξουν στον ελληνικό λαό.

Για περίπου 140 χρόνια μας έτρεφαν με την εθνική υπερηφάνεια της λαμπρής αρχαίας ιστορίας μας και τα τελευταία 40 έτη, με τη δήθεν επίτευξη του στόχου της ένταξης της χώρας στη χορεία των ανεπτυγμένων και ισχυρών χωρών, της δύσης.

Όλο αυτό το διάστημα, όλοι όσοι κυβέρνησαν τη χώρα ήταν υποχρεωμένοι να εκτελούν τις εντολές, εκείνων που τους στήριζαν, θύματα αλλά και θύτες της κενοδοξίας και ματαιοδοξίας τους.

Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να κατανοήσουμε την εργώδη προσπάθεια εκδυτικισμού της χώρας και του λαού μας.

«Ανήκουμε εις τη Δύση», θα μας πουν και θα μας πείσουν, αφού κατάφεραν να μας κάνουν να ξεχάσουμε ότι είμαστε παιδιά του Φωτός, παιδιά της Ανατολής εξ Ανατολών.

Δόξα τω Θεώ, όμως, οι Άγιοι μας Γέροντες, μας μίλησαν για όλα αυτά που συμβαίνουν και θα συμβούν στο κοντινό μέλλον, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη, νουθετώντας μας παράλληλα για τον τρόπο που καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε, διαβεβαιώνοντας μας πως μετά απ΄ αυτή την παγκόσμια κρίση, έρχεται η μεγάλη αναλαμπή της Ορθοδοξίας.

Έρχεται το πραγματικό Ρωμαίικο, όπως μας διαβεβαιώνει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, η εποχή της μεγάλης πνευματικής ευημερίας.

Θα χρειαστούν όμως και οι δικοί μας συνεχείς και σκληροί αγώνες, για να κατανοήσουμε τα λάθη μας, να δούμε την μεγάλη πλάνη και την παγίδα που μας έστησαν και γίναμε θύματα τους, να μετανοήσουμε και να κάνουμε πράξη τα λόγια του αγιασμένου μας Γέροντος Εφραίμ του Φιλοθεΐτου. «Έρχονται πολύ δύσκολες ημέρες. Προσέξτε την ψυχή σας. Μαζευτείτε και δώστε τον αγώνα σας…».

Δέκα ολόκληρα χρόνια (2022) μας χάρισε ο πανάγαθος και μακρόθυμος Θεός για να προετοιμαστούμε, αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα φαίνεται να είναι πολύ φτωχό.

Η εμπιστοσύνη μας όμως να είναι στον Κύριο μας και στον πάνσοφο σχέδιο Του. Γίνονται και θα γίνουν ακόμα περισσότερα πράγματα που δεν εξηγούνται με την απλή ανθρώπινη λογική. Θα υπάρξουν πολλές προβοκάτσιες, πολλά προβλήματα πάσης φύσεως, άνομοι νόμοι από εντολοδόχους κυβερνήτες, παγκόσμια υγειονομική κρίση που ήδη την ζούμε με το πρόσχημα του κορονοϊού, ενεργειακή κρίση που ξεκίνησε και επισιτιστική που έρχεται εν τάχη και όπως έχουμε γράψει και άλλες φορές θα οδηγήσει στον καταστροφικό Γ΄Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί όταν οι άνθρωποι έχουν γεμάτο το στομάχι δεν οδηγούνται εύκολα σε πόλεμο!

Ο Άγιος Παΐσιος, ο προστάτης της γενιάς μας έλεγε, πως θα ‘ρθούνε δύσκολα χρόνια, θα πέσει μεγάλο κόσκινο και οι άνθρωποι θα παίρνουνε τα άκρα. Και αυτοί που πιστεύουνε θα πιστεύουνε πολύ και θα πηγαίνουνε στην Εκκλησία, θα εξομολογούνται κτλ και οι άλλοι θα απομακρυνθούνε από την Εκκλησία και θα είναι τελείως αδιάφοροι. Οι χλιαροί δηλαδή, αυτοί που βρίσκονταν στο μέσο, θα εξαφανιστούν.

Είχε όμως αισιοδοξία γι’ αυτά που θα γίνουν, γιατί έλεγε ότι μέσα στον Ελληνικό λαό υπάρχει ένα γερό λείμμα, μία γερή μαγιά, η οποία θα βοηθήσει να περάσουμε αυτά τα δύσκολα χρόνια αλλά και να μεγαλουργήσει η Ελλάδα.

Μας προειδοποιούσε πως “θα ‘ρθούνε δύσκολα χρόνια και πρέπει να προετοιμαζόμαστε και καλύτερη προετοιμασία θεωρούσε την πνευματική ζωή. Θα παρασυρθούν πολλοί. Μόνο αυτοί που είναι καλά δεμένοι με την Εκκλησία και τα Μυστήρια, μόνο αυτοί θ’ αντέξουν. Να κοινωνάς, να προσεύχεσαι, να ζεις πνευματικά. Αυτό το θεωρούσε το πάνω απ’ όλα”!

Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν αλλά ο Θεός έχει τα σχέδιά Του.

Σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα (σαράντα χρόνια πίσω [τα έλεγε] όχι τώρα). Οι εχθροί μας θέλουν να μας ξεσκίσουν και οι φίλοι μας να μας τσαλακώσουν. Δηλαδή τί; Να μας κάνουν κομμάτια όπως έκαναν την Γιουγκοσλαβία. Να φύγει η Θράκη, να φύγει η Κρήτη, να φύγει η Μακεδονία. Βλέπετε τι διεκδικούνε.

Δεν πειράζει όμως έλεγε, έχουνε οι άνθρωποι τα σχέδιά τους και έχει ο Θεός τα δικά Του και στο τέλος, θα φέρει έτσι τα συμφέροντα των μεγάλων που θα αναγκαστούν να μας βοηθήσουν. Όχι λέει από δικαιοσύνη ή από φιλία, αλλά γιατί έτσι θα φέρει ο Θεός τα συμφέροντά τους. Θα πολεμάνε μεταξύ τους και δεν θα μπορεί να νικήσει ο ένας τον άλλον και θα πούνε, την Πόλη ούτε εμείς θα την πάρουμε, ούτε εσείς, θα την δώσουμε στους Έλληνες. Και θα μπει Ελληνικός στρατός στην Κωνσταντινούπολη χωρίς να πολεμήσει.

Στώμεν καλώς! Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Καλή Ανάσταση!

https://www.facebook.com/1147900182/posts/pfbid0oiJZtQqnJbjrthWxeVCfXLW211Jbh3sjF2pUTQdYazdFgvLamrKYoJLef9HexadXl/

 

Ετικέτες:

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου