Το Ρωμαίικο > Παρατηρητήριο > Εξευτελιστικός έλεγχος / Ελευθέριος Ανδρώνης

Εξευτελιστικός έλεγχος / Ελευθέριος Ανδρώνης

Στο Sportime:
Υπαίθριοι χώροι διασκέδασης: Νέα ΚΥΑ στέλνει τους ανεμβολίαστους στο περιθώριο, καταστρέφοντας την κοινωνική τους ζωή!
Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μπαρ, club, μπουζούκια κλπ) θα λειτουργούν ΜΟΝΟ ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, και ασφαλώς μόνο για… καθήμενους.
Όχι μόνο δεν δείχνει να έλαβε το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι χιλιάδες λαού που διαδήλωσαν σε ολόκληρη τη χώρα κατά της (άμεσης ή έμμεσης) υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, άλλα με ακόμα πιο λυσσαλέο και απάνθρωπο τρόπο, οδηγεί την κοινωνία σε ακραία πόλωση, εντείνοντας τους κοινωνικούς αποκλεισμούς.
Αν κάποιος μαγαζάτορας βάλει μια ταμπέλα έξω από το μαγαζί του που αναγράφει πως δεν επιτρέπει την είσοδο σε άτομα συγκεκριμένης εθνικότητας, θα πάει φυλακή με τον αντιρατσιστικό νόμο, και καλώς θα πάει. Αν βάλει ταμπελάκι πως δεν δέχεται ανεμβολίαστους, θα παρουσιαστεί ως υπόδειγμα από την κυβέρνηση και τα νεοταξικά ΜΜΕ. Υπάρχει λογική;
Αυτός ο εξευτελιστικός έλεγχος και το φακέλωμα εργαζομένων και πελατών σε επιχειρήσεις και μαγαζιά εστίασης, είναι ζωτικής σημασίας θέμα ακόμα και για τους πλήρως εμβολιασμένους πολίτες. Όταν καταπατάται η ισότητα, η ισονομία, η δημοκρατία, το Σύνταγμα, κανείς δεν μπορεί να μένει αμέτοχος σε αυτό. Και στην παγκόσμια ιστορία, δεν υπήρξε απολυταρχία που να μην στράφηκε στο τέλος εναντίον όλων των πολιτών ανεξαιρέτως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος