Η εξουσία διαφθείρει / Νικόλαος Σμολοκτός*

Η εξουσία διαφθείρει, και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απόλυτα. Η αυθαιρεσία είναι νόμος. Η διαπλοκή κυριαρχεί και η διαφθορά έχει παρεισφρήσει σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Οι πιέσεις προς τα κόμματα απ’ όλες τις κοινωνικές διαστρωματώσεις είναι αφόρητες, ώστε να αλλάξουν τρόπο λειτουργίας αλλά κυρίως να αλλάξουν τους πολιτικούς με νέους, άφθαρτους απ’ όλα τα κοινωνικά στρώματα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να γίνει ένας μεγάλος συνασπισμός πολιτικών, με υγιείς δυνάμεις και σκέψη ότι πρέπει να ‘’δώσουν’’ και όχι να πάρουν.

Να διώξουμε τα λαμόγια την Τρόικα, τους βάρβαρους Ούννους – Γότθους και Βησιγότθους Γερμανούς φραγκολεβαντίνους κατακτητές να οργανώσουμε την τοπική αυτοδιοίκηση και το κράτος με γνώμονα το συμφέρον του Έλληνα και όχι των ξένων κατακτητών και υπόπτων συμφερόντων. Να σταματήσουν το λαϊκισμό και τη φοβέρα να πουν την αλήθεια στο λαό. Να πείσουν τους Έλληνες ότι η Ελλάδα δεν είναι αυτή με τα δέκα χιλιάδες (10.000) τρωκτικά παράγωγα της πολιτικής και των πολιτικών τζακιών που λυμαίνονται το κράτος με όποιο κόμμα είναι στην εξουσία κάνοντας πράξη τη διάλυση των κομματικών οργανώσεων.

Πρέπει κάποτε κάποιοι να οδηγηθούν στη φυλακή και να τιμωρηθούν. Ίσως η σκέψη είναι τολμηρή, αλλά η πραγματικότητα εφικτή. Τέλος να είναι όλοι οι πολίτες ίσοι μεταξύ τους σ’ ένα κράτος δίκαιο, διότι όταν το κράτος είναι άδικο και θέλει τους πολίτες ‘’νάνους’’, να μην περιμένει από μικρούς πολίτες να δει μεγάλα πράγματα. Η εμπιστοσύνη του πολίτη πρέπει να είναι μόνιμη και θέλει κόπο να κτιστεί από την πολιτεία διότι μέχρι σήμερα γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

Η σχέση κράτους – πολίτη πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που φορολογεί το κράτος τον πολίτη αλλά και με την ίση διανομή αναλογικά του πλούτου που παράγεται. Μόνον όταν σταματήσει η σχέση που κυριαρχεί σήμερα, ότι δηλαδή οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, η ελληνική κοινωνία θα ανακάμψει και θα επικρατήσει ευημερία στα χαμηλά λαϊκά στρώματα. Μόνον όταν ο πλούτος διαχέεται στην κοινωνία, μπορούν οι πολίτες να απολαμβάνουν τα αγαθά του πλούτου και ο λαός θα έχει αγοραστική δύναμη που να μπορεί να αγοράζει τα προϊόντα των πλουσίων και ούτω καθ’ εξής. Η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια και δη των τραπεζών, μόνο δεινά θα επιφέρει και αναταράξεις σε μια κοινωνία που μαστίζεται από την πνευματική ένδεια και την ηθική πτώση. Διότι σήμερα δεν παραβαίνουμε τους ηθικούς νόμους περισσότερο από άλλοτε, αλλά τους περιφρονούμε, τόσο που ίσως ποτέ δεν τόλμησαν άνθρωποι άλλης εποχής.

Αυτήν τη νέα ποιότητα έχει ορισμένως η ηθική διαφθορά του καιρού μας. Όλα σήμερα τα βάζουμε σε ένα μύλο και τα αλέθουμε σε μια χοάνη που τα καταπίνει χωρίς να μπορούμε να διαλέξουμε ή να κρισάρουμε κάποια, για τα οποία ίσως είχαμε την ευλογία να τα προστατεύουμε, είχαμε τη δύναμη να τα διατηρήσουμε αλώβητα από τη ‘’χοάνη’’ της πολιτικής και της παγκοσμιοποίησης.

Έξω από την Πατρίδα τώρα όλοι οι δωσίλογοι και προδότες που μας πούλησαν φούμαρα εδώ και τριάντα χρόνια. Να φύγουν και μη ξαναγυρίσουν. Ας μας αφήσουν ήσυχους εμείς θα ξαναβρούμε το δρόμο μας και την Εθνική υπερηφάνεια που τόσο βάρβαρα μας στέρησαν και ταπείνωσαν η ρεπούσια  πολιτική. Δεν θέλουμε να μας θυμίζουν τίποτε από τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

Στώμεν καλώς στώμεν μετά φόβου. Η ΝΙΚΗ έρχεται και είναι των Ελλήνων.

 

*Γενικός Σύμβουλος ΑΣΠΕ, Πρόεδρος Πολυτέκνων ν. Δράμας.
Αξιωματικός .ε.α
Δημοτικός Σύμβουλος Προσοτσάνης Δράμας.
π. Βουλευτής Δράμας.
Πρόεδρος Χριστιανικής Εστίας <Αναγέννησης> Μικροπόλεως Δράμας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος