Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού σήμερα και είναι μία ευκαιρία περισυλλογής για όλους μας*

Υπάρχει άραγε κάποιος άλλος λαός που να δοκιμάστηκε περισσότερο από τον δικό μας;

Το αθώο αίμα των Αγίων και των Ηρώων μας, τα κατορθώματα των παππούδων και των προπαππούδων μας, υψώνονται σαν ευωδιαστό αγιορείτικο θυμίαμα και φτάνουν ως τον ουρανό, εκεί που βρίσκεται ο θρόνος που κάθεται ο Βασιλιάς της Δόξης.

Η ιστορία μας αποδεικνύει την αγάπη του λαού μας για το Χριστό και την ελευθερία. Χωρίς αυτά τα δύο πρέπει να το καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να ζήσουμε…δεν έχει νόημα να ζήσουμε.

Χρειαζόμαστε τον Χριστό και την ελευθερία, όπως χρειαζόμαστε το ψωμί, το νερό και το οξυγόνο.

Οι μεγάλοι λαοί απομακρύνθηκαν από την Αλήθεια. Απομακρύνθηκαν από τον Χριστό και παρέσυραν μαζί τους στον όλεθρο και τους άλλους λαούς, στις μέρες μας, ακόμα και τον δικό μας. Εάν όμως τους παρατηρήσουμε καλά, θα δούμε πώς δεν είναι υγιείς, δεν ζουν δίκαια ζωή, τους λείπει το φως, η αλήθεια, η ανθρωπιά, η συμπόνοια, το όραμα του ουρανού, μας γράφει ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς.

Δυστυχώς αδελφοί μου, έχουμε και εμείς τα συμπτώματα της ίδιας αρρώστιας με αυτούς τους λαούς και είναι ερώτημα πως θα μπορέσουμε να γίνουμε το παράδειγμα της πνευματικής αφύπνισης, πως θα φέρουμε εις πέρας το έργο του Ευαγγελισμού του κόσμου, καθώς το Γένος μας επιλέχτηκε από το Θεό προ καταβολής του κόσμου, για αυτή την μεγάλη αποστολή, όπως μας πληροφόρησε ο μεγάλος μας Άγιος, ο Άγιος Νεκτάριος ο Θαυματουργός.

Αλλά θαρσείτε Έλληνες. Εκείνο που στους άλλους λαούς είναι αρρώστια του πνεύματος, του μυαλού και της καρδιάς, σε μας είναι αρρώστια επιδερμικη, διότι έχουμε λάβει -δόξα τω Θεώ- το ύψιστο δώρο, τη Βάφτιση και το Χρίσμα και το Άγιο Πνεύμα κατοικεί μέσα μας.

Ο Άγιος Παΐσιος, ο μεγάλος Άγιος των εσχάτων χρόνων, ο προστάτης της γενιάς μας και της Ρωμιοσύνης, μας έχει ενημερώσει σχετικά:

“Όταν ο Θεός το αποφασίσει, θα εγείρει νέους Μακαββαίους και θα ξαναβαπτιστούμε πνευματικά στην ηρωική και μαρτυρική μας ιστορία”.

Τότε θα γυρίσουμε “όλοι πίσω”, στη δική μας θαυματουργή Εκκλησία και θα γίνουμε πνευματικά υγιείς, όπως μας γνώρισε ο άλλος μεγάλος μας Άγιος των εσχάτων, Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

Τότε θα μπορέσουμε με δέος και φόβο να προσκυνήσουμε τον Ύψιστο Κύριο, τον Θεό. Τότε ίσως να αξιωθούμε, εμείς και τα παιδιά μας να πούμε: “Εδώ είμαστε Κύριε! Στείλε μας να κάνουμε το θέλημα Σου, για να δοξαστεί το Άγιο Όνομα Σου”. Αμήν. Γένοιτο.

Υ.Γ. “Θα’ρθει πρώτα ένα ψευτορωμαΐικο μην το πιστέψετε θα φύγει πίσω”, προφήτευσε ο Πατέρας του Γένους μας Άγιος Πατροκοσμάς ο Αιτωλός.

Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε πριν από χρόνια. Σήμερα ήρθε η ώρα της μάχης για να ξημερώσει το αληθινό Ρωμαϊκό, ήρθε η ώρα της ΝΙΚΗΣ του Ελληνισμού και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Δημήτριος Γκιουζέλης

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

Χριστός Ανέστη!

https://www.facebook.com/1147900182/posts/pfbid03dwPsEkFZjpcMB4SKqdVge3BWJghhUX796pbWFn5orhddL8gpTidohKudsSzCttdl/

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου