«Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα / Βασίλης Ρέπας

  1. Το Ανοσιούργημα του ξεπουλήματος της Μακεδονίας και της Εθνικής προδοσίας Ολοκληρώθηκε με την ίδρυση «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας», μετά από αίτημα ΜΚΟ, που εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας, στις 28 Ιουλίου 2022, σύμφωνα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία καθορίζει ρητά τη «Μακεδονική» γλώσσα, ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας,

και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022. Χρησιμοποιώ τη λέξη προδοσία, διότι:

α. Στο λεξικό του o Γεώργιος Μπαμπινιώτης, στο λήμμα «προδοσία», αναφέρει, ότι «εσχάτη προδοσία» είναι «κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά της ασφάλειας της πατρίδας και της εθνικής ακεραιότητας» και η συμφωνία των Ψαράδων (Τσίπρα-Ψεκασμένου) είναι εθνικά εγκληματική, διότι αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος μη-ελληνικό, το οποίο μάλιστα κατοικεί σε χώρα, που συνορεύει με την ιστορική Μακεδονία, διότι κανονικά έτσι πρέπει να λέγεται, γιατί χωρίς τις ψήφους του ψεκασμένου και με την άρση στήριξης στον Τσίπρα και την πτώση της κυβέρνησης των Τσίπρα- Ψεκασμένου, η συμφωνία αυτή δεν θα περνούσε από την ελληνική Βουλή.

β. Ο πατριδοκάπηλος, δημαγωγός και πολιτικός απατεώνας ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΣ σε μία υποκριτική, πολιτική απατεωνίστικη και δημαγωγική επίθεση στον σύντροφο Νίκο Κοτζιά, παρουσία του Τσίπρα και οι δύο αλληλοκατηγορήθηκαν για ΚΑΠΟΙΑ 50 ΜΥΡΙΑ ( ΑΣΤΕΙΟ ΠΟΣΟΝ ΒΕΒΑΙΑ), που προσέφερε ο αξιότιμος κος Σώρος για την υπογραφή της συμφωνίας των Ψαράδων! “Δεσμεύτηκαν” μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο, πως θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο και θα μιλήσει η Δικαιοσύνη!! ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΑΦΕΛΗ, είδες τίποτα μέχρι σήμερα; Διότι η απόδειξη χρηματισμού θα ήταν λόγος ακύρωσης, από την πλευρά μας, της επαίσχυντης και κατάπτυστης αυτής συμφωνίας, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Βιέννης του 1969, για το Δίκαιο των Συνθηκών.

γ. Ο Βούλγαρος καθηγητής ιστορίας Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ, το 2013, δήλωσε στον σλαβοσκοπιανό δημοσιογράφο, Μάριαν Νικολόφσκι, ότι “όποιος επιχειρήσει να δώσει Μακεδονικό όνομα και Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα στους Σλάβους της vardaska, είναι ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ.”

δ. Με τη συμφωνία Τσίπρα- Ψεκασμένου, δώσαμε στους Σλαβο-Αλβανούς, Μακεδονικό όνομα, ταυτότητα, εθνικότητα και γλώσσα, δηλ με τη δική μας υπογραφή αποτελούν «μακεδονικό έθνος». Αυτό σε συνδυασμό με τους ισχυρισμούς μεγάλης μερίδας Σκοπιανών ότι κατάγονται από τους αρχαίους Μακεδόνες και ότι η Μακεδονία που βρίσκεται εντός των ελληνικών συνόρων τούς ανήκει, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μίγμα, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα, να υπάρξουν ακόμα περισσότερες διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας. Η Συμφωνία μπορεί να διαχωρίζει τους Σκοπιανούς Μακεδόνες από τους αρχαίους Μακεδόνες, όμως είναι εθνικά εγκληματική η αναγνώριση μακεδονικού έθνους μη-ελληνικού, το οποίο μάλιστα κατοικεί σε χώρα που συνορεύει με την ιστορική Μακεδονία. Και όλα αυτά ενώ μεγάλη μερίδα των Σκοπιανών ισχυρίζεται, ότι τους ανήκει τμήμα του εδάφους της Ελλάδας και συγκεκριμένα η Μακεδονία, όπως επίσης και μέρος της ελληνικής ιστορίας.

  1. Στόχος του Κέντρου, όπως λέει, είναι να εργαστεί για:

α. Τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.

β. Την υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας, ως προαιρετικού μαθήματος, σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

γ. Την υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα, για την εκπαίδευση τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού

  1. Αυτά συμβαίνουν, όταν τις τύχες της χώρας διαχειρίζονται άνθρωποι ανιστόρητοι, αγεωγράφητοι, διεθνιστές, εθνομηδενιστές ψεκασμένοι και κολλημένοι με την καρέκλα και τα οφίτσια. Και συγκεκριμένα θα αναφερθώ, για ένα, ένα από τα όσια και ιερά, που παραδώσαμε στους Σλαβο-Αλβανούς:

α. Γλώσσα

(1) Η αρχαία μακεδονική γλώσσα ή αρχαία μακεδονική διάλεκτος ήταν διάλεκτος των αρχαίων ελληνικών, που ομιλούταν στην αρχαία Μακεδονία. Αν και μερικές φορές αναφέρεται ως γλώσσα δεν πρόκειται για ξεχωριστή ελληνική γλώσσα, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι στενά συγγενική των αρχαίων ελληνικών. Ήταν η γλώσσα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες, μέχρι τα τέλη της 1ης χιλιετίας π. Χ. όταν άρχισε να υποχωρεί η χρήση της και αντικαταστάθηκε από την αττική διάλεκτο, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη μετέπειτα ελληνιστική κοινή.

(2) Μέγα λάθος» χαρακτήρισε την αναγνώριση της γλώσσας των Σκοπίων ως «μακεδονική» ο καθηγητής Γλωσσολογίας Γιώργος Μπαμπινιώτης και υπογράμμισε, ότι η αναγνώριση αυτή δημιουργεί μια εστία, η οποία θα εγείρει μειονοτικά θέματα.

(3) Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραία φαινόμενα» του Σκάι, εξήγησε ότι η γλώσσα που μιλούν στα Σκόπια είναι «εκσερβισμένα βουλγαρικά» δεν έχει καμία σχέση με τα ελληνικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ονομάζεται μακεδονική. Θα μπορούσε να λέγεται Βουλγαροσερβική ή μακεδονοσλαβική, είπε χαρακτηριστικά, οι γείτονες επέμεναν να χαρακτηριστεί μακεδονική, γιατί το όνομα είναι ταυτότητα και παραπέμπει στον ελληνικό πολιτισμό.

(4) Ανέφερε επίσης ότι παρόλο που η συμφωνία των Πρεσπών λέει ρητά, ότι δεν υπάρχει μειονότητα στην Ελλάδα, η αναγνώριση της γλώσσας δημιουργεί μια επιστημονική εστία, η οποία θα θέτει μειονοτικό ζήτημα με αφορμή τη γλώσσα. Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επειδή βάλαμε την τζίφρα, ήρθε το ουράνιο τόξο, μια ομαδούλα ανθρώπων, και ζήτησαν από το πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, επικαλούμενοι εθνικότητα και γλώσσα, η οποία είναι επισήμως αναγνωρισμένη, τη διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας”.

(5) Όπως εξήγησε ο καθηγητής γλωσσολογίας «Η γλώσσα που μιλιέται στα Σκόπια είναι βουλγαρικής καταγωγής, εκσερβισμένη επί Τίτο. Βουλγαροσερβική. Ανήκει στις σλαβικές γλώσσες. Ο Τίτο έβαλε γλωσσολόγους και άλλους να αλλάξουν κάποια στοιχεία, για να μην είναι ίδια με τα βουλγαρικά. Σκόπιμα ονόμαζαν τη χώρα Μακεδονία και τη γλώσσα μακεδονική, αλλά δεν είχαν ποτέ αναγνωριστεί από την Ελλάδα. Αναγνωρίστηκαν τώρα, το 2019. Δεν έχει καμία σχέση με τα ελληνικά. Γράφεται με κυριλικό αλφάβητο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να λέγεται μακεδονική, γιατί το όνομα είναι ταυτότητα. και παραπέμπει στον πολιτισμό».

(6) Τον Οκτώβριο του 1994, όταν ο Κίρο Γκλιγκόροφ, πρόεδρος της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, επισκέφτηκε για πρώτη φορά επίσημα τη Βουλγαρία, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε παρουσία των δύο αντιπροσωπειών, των ξένων δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων κ.λπ. μία διερμηνέας ξεκίνησε να μεταφράζει όσα έλεγε ο «πατέρας» του νέο-σλαβομακεδονικού έθνους. «Σταματήστε, δεν είναι απαραίτητο. Ας μιλήσει ο πρόεδρος. Εμείς θα τον καταλάβουμε…» της είπε απότομα ο τότε πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλεφ. Η διερμηνέας κατάπιε τη γλώσσα της. Ο Γκλιγκόροφ κοκκίνισε σα παντζάρι. Και συνέχισε μόνος του. Ήταν σαν να έρχονταν στην Αθήνα ο Κύπριος πρόεδρος Αναστασιάδης, να μιλάει βαριά κυπριακά και να απαιτεί παρουσία διερμηνέα για την… Αρκαδοκυπριακή διάλεκτο. Αυτή τη γλώσσα αναγνώρισαν ως μακεδονική, οι απάτριδες, οι εθνομητενιστες, διεθνιστές, ανιστόρητοι και καρεκλοκολλημένοι και ψεκασμένοι.

β. Όνομα και Εθνικότητα

(1) Η Μακεδονία ήταν αρχαίο ελληνικό βασίλειο στο βορειότερο σύνορο της Αρχαίας Ελλάδας, και αργότερα το κυρίαρχο κράτος της ελληνιστικής Ελλάδας. Κυβερνήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του από τη Δυναστεία των Αργεαδών, με διαλείμματα από τη Δυναστεία των Αντιπατριδών και τελικά από εκείνη των Αντιγονιδών. Πατρίδα των Μακεδόνων, το αρχαιότερο βασίλειο είχε το κέντρο του στο βορειοανατολικό τμήμα της ελληνικής χερσονήσου και συνόρευε στα δυτικά με το βασίλειο της Ηπείρου, στα βόρεια με την Παιονία, στα ανατολικά με την περιοχή της Θράκης και στα νότια με τη Θεσσαλία, με πρωτεύουσα τη Βεργίνα από το 808 έως το 399 και την Πέλλα από το 399 έως το 168 και γλώσσα, διάλεκτο της αρχαίας ελληνικής και στη συνέχεια την αττική διάλεκτο, η οποία αποτέλεσε τη βάση για τη μετέπειτα ελληνιστική κοινή.

(2) Το κράτος των Μακεδόνων ιδρύθηκε το 808 πχ από τον Κάρανο Α’ της Μακεδονίας και διήρκεσε ως το 168 πχ, όπου ο τελευταίος βασιλιάς της Μακεδονίας Περσέας, ηττήθηκε από βασιλιά των Ρωμαίων τον Αιμίλιο Παύλο, διάδοχο του Μάρκου Φίλιππου, στη μάχη της Πύδνας, μια αρχαία μακεδονική πόλη στην Πιερία, που βρισκόταν ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τις εκβολές του Πηνειού, στις 22 Ιουν του 168π.χ .

(3) Μετά τη νίκη της Πύδνας οι Ρωμαίοι δημιούργησαν τη ρωμαϊκή επαρχία με το όνομα Μακεδονία (λατινικά: Provincia Macedoniae). Η ρωμαϊκή επαρχία δημιουργηθηκε με πυρήνα την αρχαία Μακεδονία, και την προσθήκη της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τμημάτων της Ιλλυρίας, της Παιονίας και της Θράκης. Αυτό δημιούργησε μια πολύ μεγαλύτερη διοικητική περιοχή, στην οποία εξακολουθούσε να αποδίδεται το όνομα της «Μακεδονίας». Οι Δαρδανοί, στα βόρεια των Παιώνων, δεν συμπεριλήφθηκαν, επειδή υποστήριξαν τους Ρωμαίους στην κατάκτηση της Μακεδονίας.

(4) Οι Σλάβοι ήρθαν στην περιοχή από τον 6ο μέχρι τον 10ο αιώνα μ.χ. πως είναι απόγονοι των Μακεδόνων;

(5) Την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας η περιοχή της Μακεδονίας αποτελείτο από δυο βιλαέτια, το βιλαέτι της θεσνικης και το βιλαέτι του Μοναστηρίου. Τα βιλαέτια αποτελούσαν την πρώτη βαθμίδα διοικητικής διαίρεσης.To Βιλαέτι του Μοναστηρίου (Οθωμανικά τουρκικά: ولايت مناستر, προφ. Βιλαγιέτ-ι Μαναστίρ), στις ελληνικές πηγές και Γενική Διοίκησις Μοναστηρίου, υπήρξε βιλαέτι του ευρωπαϊκού τμήματος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Δημιουργήθηκε το 1874, καταργήθηκε το 1877 και επανασυστάθηκε το 1879. Το βιλαέτι κατελήφθη κατά τη διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου το 1912 και διαιρέθηκε μεταξύ του Βασιλείου της Ελλάδας και του Βασιλείου της Σερβίας.

(5) Η Μπανόβινα του Βαρδάρη (σερβοκροατικά: Вардарска бановина, προφ. Βαρντάρσκα Μπανόβινα) ήταν μια επαρχία ή μπανόβινα του Βασιλείου της Γιουγκοσλαβίας μεταξύ των ετών 1929 και 1941. Πρωτεύουσα της επαρχίας ήταν τα Σκόπια και περιλάμβανε το έδαφος που σήμερα ανήκει στη VARDARSKA (Βόρεια Μακεδονία χάρη στη συμφωνία Τσίπρα- Ψεκασμένου, που κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του και έκανε τη συνείδησή του λάστιχο για μια καρέκλα), αλλά και περιοχές που υπάγονται σήμερα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία.

(6) Η πιο ακράδαντη απόδειξη είναι το ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ, που κυκλοφορούσε επισήμως στη Γιουγκοσλαβία μέχρι το 1944 (αξίας 4+2 DIΝ), πάνω στο οποίο απεικονίζεται η «VARDARSKA» και όχι το όνομα «MAKEDONIA».

(7) Το όνομα «Μακεδονία του Βαρδάρη» στην περιοχή δόθηκε για πρώτη φορά, το 1941, από τις δυνάμεις κατοχής του άξονα (Ναζιστική Γερμανία, Φασιστική Ιταλία, Βουλγαρία), κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Το όνομα στην περιοχή δόθηκε από τον ποταμό Αξιό, που είναι γνωστός στα βαλκανικά κράτη και ως “Βαρδάρης”.

(Το 1944, ο Τίτο βάφτισε τη VARDARSKA σε MAKEDONIA, για τη δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου, σε αγαστή συνεργασία με Στάλιν, Δημητρώφ και του δικού μας προδότη, σχιζοφρενή Ζαχαριάδη.

(9) Με τη συμφωνία των Ψαράδων το Φεβρουάριο του 47, μεταξύ Στάλιν, Δημητρώφ, Τίτο και Ζαχαριάδη, η οποία, τι σύμπτωση; υπογράφηκε στο ίδιο χωριό, η συμφωνία Τσίπρα- Ψεκασμένου, από τους Υπουργούς Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ και Νίκο Κοτζιά, ενώπιον των Πρωθυπουργών Ζόραν Ζάεφ και Αλέξη Τσίπρα. Στη συμφωνία του Φεβ. του 47, μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε, η προσάρτηση της Ελληνικής Μακεδονίας στην Γιουγκοσλαβική Μακεδονία (VARDARSKA) και η προσάρτηση της Ελληνικής Δυτικής Θράκης στη Βουλγαρία, ταυτόχρονα με την απόδοση της Βουλγαρικής Μακεδονίας στη Γιουγκοσλαβία για τη δημιουργία της Μακεδονίας του Αιγαίου.

(10) Τη συμφωνία αυτή επικαλείται ο σύντροφος Μάρκος Βαφειάδης, σε επιστολή του προς το Σύντροφο Νίκο Ζαχαριάδη, τον Ιανουάριο του 1948, με την οποία απέδιδε την παταγώδη αποτυχία του, να καταλάβει την Κόνιτσα, για να χρησιμοποιηθεί ως έδρα κυβέρνησης του ΚΚΕ, στην αθέτηση της υπόσχεσης εκ μέρους Σερβοβουλγάρων και του Στάλιν, να επιτεθούν στη Φλώρινα ταυτόχρονα για αντιπερισπασμό και διάσπαση των δυνάμεων του Εθνικού Στρατού και παραπονούμενος, του έγραφε επί λέξη: ΄Όταν αντιληφθήκαμε, ότι η κυβέρνηση των Αθηνών, ήταν αποφασισμένη να εξοφλήσει μία και καλή τις διαφορές μαζί μας, αποφασίσαμε να ζητήσουμε τη βοήθεια του Στάλιν, του Δημητρώφ και του Τίτο για να δημιουργήσουμε κανονικό στρατό εκ 50.000 ανδρών, για να μπορέσουμε να προβούμε στην απόπειρα συντριβής του Έλληνα πολεμιστή που ήταν το παράδειγμα του θάρρους και να καταλάβουμε με τα όπλα την κυβέρνηση. Το αντίτιμο της επιτυχίας αυτής ήταν, η υπέρ των γειτόνων μας, νέα διευθέτηση των συνόρων μας και η εκ των προτέρων αποδοχή των δυσμενών όρων της συμφωνίας αυτής”.

(11) Από τα εδάφη της σημερινής VARDARSKA (Βόρειας Μακεδονίας χάρη στη συμφωνία Τσίπρα-Ψεκασμένου, που κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του και έκανε τη συνείδησή του λάστιχο για μια καρέκλα), τα μόνα εδάφη που ανήκαν στο βασίλειο των Μακεδόνων, ήταν οι περιοχές Γευγελή (σλαβομακεδονικά: Гевгелија‎, Γκευγκέλιγια) και το Μοναστήρι (σλαβομακεδονικά: Битола‎, Μπίτολα), το οποίο είναι η πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Πελαγονίας, περιοχής η οποία προσαρτήθηκε στο Μακεδονικό βασίλειο τον 4ο αιώνα π.Χ.. Οι περιοχές αυτές παραχωρήθηκαν στη Σερβία, με την Ελληνοσερβική Συνθήκη Ειρήνης, Φιλίας και Αμοιβαίας Συνεργασίας, μεταξύ του Βασιλείου της Ελλάδας και του Βασιλείου της Σερβίας, που υπογράφηκε στην Θεσσαλονίκη στις 19 Μάη /1 Ιουνίου 1913. Οι Έλληνες απόγονοι των Μακεδόνων, που κατοικούσαν στις περιοχές αυτές, μη θέλοντας να γίνουν υπήκοοι Σερβίας, μετανάστευσαν στην Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπως και πολλοί εκ των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στη συνέχεια Τουρκίας, μη θέλοντας να γίνουν υπήκοοι των χωρών που περιήλθαν τα εδάφη τους, με τις Συνθήκες Κωνσταντινούπολης, Λονδίνου, Βουκουρεστίου και Αθηνών, μετανάστευσαν αμοιβαία στις χώρες που πίστευαν ότι ανήκουν κατά τον παραπάνω ορισμό.

(12) Οι σημερινοί κάτοικοι της VARDARSKA (Βόρειας Μακεδονίας χάρη της συμφωνίας Τσίπρα-Ψεκασμένου, που κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του και έκανε τη συνείδησή του λάστιχο για μια καρέκλα), είναι Σλάβοι αναμεμειγμένοι με Αλβανούς, και Βούλγαρους, με πρωτεύουσα τα Σκόπια και υπάρχουν και μερικοί Έλληνες μετοικήσαντες της περίοδο 1945-1950.

(13) Οι σημερινοί Σκοπιανοί, Ιστορικά και Εθνολογικά δεν έχουν καμία σχέση με τους Έλληνες, πολλώ δε μάλλον με τους Μακεδόνες του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Έκλεψαν την Ιστορία μας, έστησαν αγάλματα του Φιλίππου και Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια, πλαστογραφώντας την Ιστορία μας.

https://www.facebook.com/repasvasileios

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου