Κεντροαριστερά και ριζοσπαστική αριστερά συνέβαλαν στη διατήρηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη…Όλα οργανωμένα από τους Αμερικάνους…

Η αυτοδύναμη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη της ΝΔ «δημιουργήθηκε» το 2019 και έπρεπε να διατηρηθεί σε υψηλά ποσοστά τα επόμενα χρόνια για να επιτελέσει το «Αμερικανικό όνειρο – καθήκον»!

 Για να πραγματοποιηθεί αυτό το αμερικανικό όνειρο, θα έπρεπε στο ελληνικό γίγνεσθαι να δημιουργηθεί μια «καθεστωτική κυβέρνηση», με την ταυτόχρονη εξαφάνιση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή μάλιστα που το πάλαι ποτέ κόμμα Εξουσίας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επί σειρά ετών απαξιώνεται από την ελληνική κοινωνία…

Του Παναγιώτη Αποστόλου, Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

 Στις πρόσφατες εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 η ριζοσπαστική αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) έπαθε εκλογική πανωλεθρία, καταγράφοντας ποσοστά της τάξεως των 17,83%, εκλέγοντας 47 βουλευτές, με την ΝΔ να καταγράφει 40,56% με 158 βουλευτές! Όταν ένα μήνα πριν (Μάιο) είχε εκλογικό αποτέλεσμα 20,07 με 71 βουλευτικές έδρες! Όταν στις εκλογές του 2019 είχε 31,53% με 86 βουλευτικές έδρες!

Κοινή διαπίστωση λοιπόν, η ραγδαία πτώση της αποδοχής του ΣΥΡΙΖΑ από την ελληνική κοινωνία! Μια οργισμένη αντίδραση που τείνει να εξαφανίσει την αξιωματική αντιπολίτευση από τον εκλογικό μελλοντικό χάρτη!

 Κατά αμερικανική παραγγελία το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ…

 Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, σε μια προσπάθεια προσέγγισης της ρίζας του κακού για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης!

Ο πρώην Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον Απρίλιο του 2022 πραγματοποίησε το 3ο Συνέδριο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και από το οποίο επανεξελέγη πάλι Πρόεδρος, όντας μοναδικός υποψήφιος!

Παρ΄ ότι όμως πρόσφατα είχε επανεκλεγεί στην αρχηγία του κόμματος, εν τούτοις εγκατέλειψε το σκάφος μετά την παταγώδη αποτυχία του κόμματός του στις διπλές εκλογές των μηνών Μαΐου-Ιουνίου 2023!

Έτσι μετά την νέα εκλογική αποτυχία του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου, όπου μεταξύ των υποψηφίων ήταν ένας Αμερικανοτραφής απολιτίκ ονόματι Στέφανος Κασσελάκης! Μια υποψηφιότητα που προκάλεσε πολλές ερμηνείες στο ακροατήριο της ριζοσπαστικής αριστεράς και όχι μόνο!

Μια από της περισσότερο επικρατούσας άποψης, ήταν πως, οι ΗΠΑ έβαζαν στο παιχνίδι διεκδίκησης της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ, έναν απολύτως δικό τους άνθρωπο, προκειμένου να διαβρώσει το κόμμα, με στόχο την κάθετη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση του κόμματος της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μια ακόμη 4ετία!

Γιατί όμως;

Ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρωθυπουργός “εκτέλεσε στο ακέραιο” τις επιθυμίες – εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ!

“Εκτελώντας” την Μακεδονίας μας με την ενδοτική “Συμφωνία των Πρεσπών”, παραβιάζοντας τη διαχρονική – πάγια εξωτερική πολιτική της χώρας μας! Ικανοποιώντας πλήρως τις ΗΠΑ, που επί 30-40 χρόνια προσπαθούσαν αυτήν την διευθέτηση – παραχώρηση, με όλους τους ΥΠΕΞ της Αμερικής και κυρίως διά του επιτετραμμένου τους διπλωμάτη Μάθιου Νίμιτς!

“Εκτελώντας”την ελληνική κοινωνία μέσω του δημοψηφίσματος του 2015! Δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, με το ερώτημα, αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτό σχέδιο συμφωνίας (επιβολή νέων οικονομικών μέτρων – Μνημόνιο) των τριών θεσμών, δηλαδή, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ΕΕ), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), στην Ελλάδα!

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ήταν η απόρριψη του προτεινόμενου σχεδίου συμφωνίας σε ποσοστό 61,31%!

Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του, παρά το ΟΧΙ του ελληνικού λαού, κατέληξε τελικά σε συμφωνία με τους δανειστές στις 13 Ιουλίου, μετατρέποντας σε κουρελόχαρτο την ετυμηγορία του ελληνικού λαού!

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τη δεδηλωμένη του ελληνικού λαού και οδηγήθηκε στην αντιπολίτευση, αφού βεβαίως οι Αμερικανοί δεν μπορούσαν να πάρουν τίποτε άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα και τα “πολιτικά ανθρωπάκια” των κυβερνήσεών του και της κοινοβουλευτικής ομάδας του!

Όμως για τις ΗΠΑ έτρεχαν και άλλα κορυφαία ζητήματα, που έπρεπε να ολοκληρωθούν με άλλον ισχυρό Πρωθυπουργό!

Όπως η συνεκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ και την Τουρκία, η παραχώρηση ζωτικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, ακόμη και η αναγνώριση του γάμου των ομοφυλόφιλων ζευγαριών (με όποιο πολιτικό κόστος)!

Γιατί οι Πρωθυπουργοί πλέον στην Ελλάδα έχουν από τον εξωγενή παράγοντα ημερομηνία λήξεως! 

 Την ταφόπλακα στον ΣΥΡΙΖΑ, την έβαλε ο Στέφανος Κασελάκης…

 Έτσι “δημιουργήθηκε” η αυτοδύναμη κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη της ΝΔ το 2019 και που θα έπρεπε να διατηρηθεί σε υψηλά ποσοστά τα επόμενα χρόνια για να επιτελέσει το “Αμερικανικό όνειρο – καθήκον”!

Για να πραγματοποιηθεί όμως αυτό το αμερικανικό όνειρο, θα έπρεπε στο ελληνικό γίγνεσθαι να δημιουργηθεί μια “καθεστωτική κυβέρνηση”, με την ταυτόχρονη εξαφάνιση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, από τη στιγμή μάλιστα που το πάλαι ποτέ κόμμα Εξουσίας ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επί σειρά ετών απαξιώνεται από την ελληνική κοινωνία, που το έχει μετατρέψει σε δορυφόρο στήριξης της εκάστοτε Εξουσίας, των κομμάτων της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ!   

Η παραίτηση λοιπόν του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε στην προεδρική καρέκλα τον ξενόφερτο Στέφανο Κασσελάκη!

Διά μέσω μιας νόθας εκλογικής διαδικασίας, αφού μπορούσε να ψηφίσει όποιος ήθελε, χωρίς να εξασφαλίζεται το αδιάβλητο των ψηφοφόρων της ριζοσπαστικής αριστεράς!

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβέρνηση (2015-2019) και το 31,53% του 2019 έφτασε στο 17, 83% του 2023!

Όμως το βαρέλι δεν έχει πάτο και ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε διαγραφές ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, μεταλλάσσοντας ταυτόχρονα την αριστερή αντίληψη του κόμματος, χαμηλώνοντας περαιτέρω τα ποσοστά του, αφού πλέον σε όλες τις δημοσκοπήσεις ανεβοκατεβαίνει μεταξύ της δεύτερης και τρίτης θέσης – με ισχνότατα ποσοστά – με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ του άχρωμου, άοσμου, άγευστου, πολιτικά ανύπαρκτου Νίκου Ανδρουλάκη!

 ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ολοκλήρωσαν τον πολιτικό κύκλο τους…

 Ωστόσο παρουσιάσθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μια χρυσή ευκαιρία να ανασυντάξουν δυνάμεις αφουγκραζόμενοι την ελληνική κοινωνία και στοιχιζόμενοι μαζί της!

Μιλάω βεβαίως για το επαίσχυντο νομοσχέδιο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, που πριν λίγες ημέρες έγινε Νόμος του κράτους μας!

Αφού η ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2024 θα καταγραφεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως αποφράδα ημέρα για τον ελληνισμό, για το κύτταρο του Έθνους μας, την ελληνική οικογένεια.

Όπου σε μια εποχή, που η ελληνική κοινωνία μαστίζεται από την υπογεννητικότητα, με ραγδαία τη μείωση του πληθυσμού μας, όταν η ελληνική κοινωνία βράζει από οργή και αγανάκτηση κατά της ελληνικής κυβερνήσεως, όταν ξεσηκώνεται σύσσωμος ο ελληνικός λαός κατά αυτής της κάστας των φεουδαρχών, αυτή η κυβέρνηση θεώρησε ως άμεσης προτεραιότητας τη νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, που οσονούπω θα νομοθετήσει και για την τεκνοθεσία και το δικαίωμα απόκτησης παιδιών μέσω παρένθετης κύησης.

Η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη “εκτέλεσε” το βράδυ της Πέμπτης την ελληνική οικογένεια. “Δολοφόνησε” το ακρογωνιαίο προπύργιο ύπαρξης του Έθνους μας, προς χάριν ελάχιστων δικαιωματιστών!

Όμως αυτό το νομοσχέδιο δεν έγινε Νόμος του κράτους με την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά με τις ψήφους των Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, της “Νέας Αριστεράς” (πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν ελέω Στέφανου Κασσελάκη, δημιουργώντας νέο κόμμα και νέα Κ.Ο.) και το κόμμα “Πλεύση Ελευθερίας”!

Έτσι παρ΄ ότι από τους 158 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν μόνο οι 107, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στήριξαν την κυβέρνηση, μη μπορώντας να ξεπεράσουν τις ιδεοληψίες τους και τα “προοδευτικά” κατάλοιπά τους!

Έδωσαν ψήφο μακροημέρευσης σε αυτήν την “καθεστωτική κυβέρνηση”, προσπερνώντας τη συγκλονιστική – ιστορική ομιλία του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από του βήματος της Βουλής, που αποκαθήλωσε στην κυριολεξία τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

«Το νομοσχέδιο αποτελεί θεμελιώδη ανατροπή του εθνικού δίκαιου και έρχεται σε αντίθεση με εκατομμύρια Έλληνες και δεν έπρεπε να το καταθέσει η κυβέρνηση. Δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει γιατί δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα. Ψέμα, δεν ισχύει ότι είναι κατοχύρωση ανθρώπινου δικαιώματος. Μακάρι να ήταν μόνο ψέμα, είναι ψευδεπίγραφη επίκληση για ανθρώπινα δικαιώματα ένα, “μη μιλάτε τα κεφάλια μέσα”», τόνισε με σαφήνεια ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς!

 Τελείωσε το λάδι στο καντήλι για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ…

 Τα αποτελέσματα λοιπόν θα είναι οδυνηρά στην συνέχεια, κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Από την στιγμή που από το πάλαι ποτέ “Κίνημα της Αλλαγής”, της Κ.Ο. των 32 βουλευτών, οι 11 απείχαν της ψηφοφορίας του“εγκληματικού” αυτού νομοσχεδίου!Υποδηλώνοντας τις εξελίξεις που σύντομα εκτιμώ πως έρχονται και θα περιορίσουν περαιτέρω τα ποσοστά τουΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και τείνουν να στείλουν αυτό το κόμμα ξανά στα εκλογικά ποσοστά του 3-4%!

Πώς αλλιώς θα ερμηνεύατε τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γιώργου Τσίπρα (πρώην Υπουργού και ξαδέλφου του Αλέξη) σε ραδιοφωνικό σταθμό και ο οποίος δήλωσε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πάει στις Ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του, να βρούμε ένα άλλο πρόσωπο, που θα συγκεντρώσει τα χαρακτηριστικά για να πάμε στις ευρωεκλογές»!

Όπως ο κ. Γιάννης Ραγκούσης (πρώην Υπουργός) και ο οποίος τοποθετήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον Πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες. Η πρωτοβουλία του Προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών»!

Συνυπολογίστε και την βαθιά ρήξη του Στέφανου Κασσελάκη με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος επέβαλε στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Στέφανο Κασσελάκη, για να αντιληφθείτε που ακριβώς οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Έτσι, χάνοντας τη δεδηλωμένη η ΝΔ και εν όψει νέων πολιτικών επεισοδίων Αντώνη Σαμαρά, αλλά και την περιθωριοποίηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ανοίγονται νέοι πολιτικοί ορίζοντες στην Πατρίδα μας, στην ίδια πολιτική περπατησιά πολλών χωρών – ήδη – της Ευρώπης!

Όπου κυριαρχούν πλέον κόμματα και πολιτικοί σχηματισμοί της πατριωτικής δεξιάς!!

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου