Επίθεση στη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα και στο woke χαρακτήρα που προσπαθεί με νύχια και με δόντια να δώσει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Παιδεία η κυβέρνηση, έκανε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, απευθυνόμενος στην υφυπουργό Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου.
Αφορμή ήταν το 7ο Γυμνάσιο Χανίων, το οποίο σε συνεργασία με το λεγόμενο «Πολύχρωμο Σχολείο», προγραμμάτισε στις 25 Νοεμβρίου 2023 επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών για θέματα που αφορούν τις ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητες στο σχολικό περιβάλλον, με τίτλο: «Όλα τα παιδιά στην τάξη μου είναι ασφαλή».
Όπως ανέφερε σε ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, «σύμφωνα με τα προαναγγελθέντα, πρόκειται για τετράωρο σεμινάριο που απευθύνθηκε σε εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, τους οποίους ρωτούσε προκαταβολικώς στη φόρμα εγγραφής ‘Ποια είναι η στάση σας για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα και ζητήματα;’ με κλίμακα από αρνητική ως θετική».
Ο κ. Νατσιός επεσήμανε ότι κατ’ αρχάς πρόκειται για «ένα είδος φακελώματος, όταν ζητάμε προκαταβολικώς από τους εκπαιδευτικούς στη φόρμα εγγραφής να δηλώσουν ποια είναι η στάση τους για τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα».
Και συμπλήρωσε:
«Η ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα, κυρία Υπουργέ, συνεχίζει να εισβάλλει στα δημόσια σχολεία, με μια επιχείρηση πλύσης εγκεφάλου να βρίσκεται σε εξέλιξη, με τις ευλογίες της Κυβέρνησης. Εντατικά φροντιστήρια για έναν άφυλο πανσεξουαλικό κόσμο γίνονται σε παιδιά γυμνασίου, αλλά ακόμα και δημοτικού, για να εξοικειωθούν με τις σεξουαλικές προτιμήσεις του ‘Ουράνιου Τόξου’ και να απωλέσουν στη συνέχει την παιδική αθωότητα τους».
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ υπενθύμισε ότι «η περιβόητη ΜΚΟ ‘Πολύχρωμο Σχολείο’, στο πλαίσιο του Θεσσαλονίκη Pride οργάνωσε πέρυσι σε ιδιωτικό χώρο την ανάγνωση παραμυθιών σε παιδιά», μιλώντας για την «υποκουλτούρα των γκέι καμπαρέ».
Ο ηγέτης του πατριωτικού κόμματος που τον Ιούνιο εισήλθε για πρώτη φορά στην ελληνική βουλή, αποτελώντας την έκπληξη των εκλογών, αναρωτήθηκε:
Και κατέληξε, ερωτώντας την υφυπουργό, αν η πρόσκληση έγινε με την πολιτική κάλυψη του Υπουργείου;
«Υπάρχει θεσμική έγκριση ή άδεια από το Υπουργείο για το σεμιναριακό υλικό της εν λόγω επιμόρφωσης εκπαιδευτικών της δημόσιας εκπαίδευσης από το αποκαλούμενο ‘Πολύχρωμο Σχολείο’; Ποιο είναι το περιεχόμενο της διαφημιζόμενης βιωματικής δράσης»;
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ υπέβαλε και δεύτερο ερώτημα στην Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενo στο γνωστό ζήτημα των γάμων των ομοφυλοφίλων, τους οποίους η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πρόθεσή της να νομιμοποιήσει άμεσα.
«Τι θα κάνετε επιτέλους με τον γάμο των ομοφυλοφίλων; Πρέπει να απαντήσετε σε αυτό, γιατί πολλά ακούμε, φημολογίες σπερμολογίες, ακριτομυθίες. Ερώτηση: Τι θα κάνετε με το γάμο των ομοφυλοφίλων»;
Δόμνα Μιχαηλίδου: «Είμαι μια απλή αρμόδια υφυπουργός» – «Δεν έχει σημασία η δική μου ούτε η δική σας άποψη για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα»
Ξεκινώντας προφανώς από τη δεύτερη ερώτηση, η υφυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση στο ερώτημα του Δημήτρη Νατσιού για τις προθέσεις της κυβέρνησης ως προς τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλοφίλων. «Τώρα θέτετε ερωτήματα τα οποία όχι μόνο είναι περισσότερα από αυτά που γραπτώς έχετε καταθέσει, αλλά είναι και περισσότερα από αυτά που εγώ ως μια απλή αρμόδια Υφυπουργός για τα σχολεία μπορώ να απαντήσω, σε αντικείμενο το οποίο, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν αφορά καθόλου στο Υφυπουργείο στο οποίο εργάζομαι», είπε η κ. Μιχαηλίδου.
Για τη ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο» η υφυπουργός Παιδείας απήντησε ότι «έχει την υποστήριξη του Συμβουλίου της Ευρώπης, αλλά και το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο έχει παράξει στο παρελθόν έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής», το οποίο ωστόσο, να σημειώσουμε ότι λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας.
Ως προς την πολιτική κάλυψη του υπουργείου στην απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, η υφυπουργός ουσιαστικά αρνήθηκε τις όποιες ευθύνες της, λέγοντας ότι δεν έχει τη δυνατότητα «το Υπουργείο Παιδείας να παρέχει πολιτική κάλυψη και θεσμική έγκριση σε κάθε απόφαση των Συλλόγων Διδασκόντων στα σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες σχολεία που έχουμε σε όλη την Ελλάδα». Επεσήμανε ωστόσο, ότι με βάση σχετική υπουργική απόφαση (άρθρο 38 της υπουργικής απόφασης 105657 του 2002, όπως αυτή άλλωστε τροποποιήθηκε το 2021) «στους σκοπούς της εκπαίδευσης περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η συναισθηματική καλλιέργεια για αποδοχή αρχών που θα στηρίζουν τις αξίες τους και θα επηρεάζουν τη συμπεριφορά τους, ώστε να διαμορφώνουν θετική στάση για τη ζωή και την κοινωνία».
«Ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει το δικαίωμα να διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια -διά του νόμου- για τους εκπαιδευτικούς του, προκειμένου αυτοί να γίνουν πιο αποτελεσματικοί στο έργο τους που δεν περιορίζεται, όπως νομίζω όλοι συμφωνούμε, στα διδακτικά τους καθήκοντα», τόνισε.
Ισχυρίστηκε δε ότι το περιεχόμενο του επίμαχου σεμιναρίου εξυπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, εφόσον εστιάζει «στην αποδοχή της διαφορετικότητας».
Στη δευτερολογία του ο Δημήτρης Νατσιός ισχυρίστηκε ότι η υφυπουργός δεν απήντησε στο θέμα του φακελώματος των εκπαιδευτικών, όταν τους ζητάται προκαταβολικώς να δηλώσουν αν είναι υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας. Κατηγόρησε την Δόμνα Μιχαηλίδου ότι απαντά για άλλη μια φορά «με έκθεση ιδεών και ωραιοποιημένες εύπεπτες φράσεις, όπως ‘συμπερίληψη’ και ‘αποδόμηση κοινωνικών στερεοτύπων’».
Και συνέχισε:
«Τα παιδιά μας δεν τα ζημιώνουν τα στερεότυπα, τα οποία αγχώνεστε τόσο πολύ να καταργήσετε, αλλά το ότι ξεμένουν από πρότυπα, από πρότυπα βέβαια αγέραστα. Αυτά τους λείπουν για να σταθούν στην κοινωνία. Τα παιδιά μας, κυρία Υπουργέ, αγρίεψαν και σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχετε και στο Υπουργείο Παιδείας και στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν θέλετε να βρείτε πρότυπα που θα ημερέψουν και θα γαληνέψουν τα παιδιά μας, ψάξτε τα στα συναξάρια μας. Ξεφυλλίστε τα αριστουργήματα του Σολωμού, του Κόντογλου και του Παπαδιαμάντη, αναδείξτε την ευγένεια και το ήθος του Κολοκοτρώνη και του Μακρυγιάννη. Και μιας και κόπτεστε για τη συμπερίληψη, να σας πούμε ότι εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια δεν βρέθηκε ανώτερη μορφή συμπερίληψης από το ‘αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν’ και από το ‘αγαπάτε και τους εχθρούς υμών’. Δεν βρέθηκε ευγενέστερη και ανώτερη μορφή αποδοχής από τη σταυρική θυσία του Θεανθρώπου.»
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ σχολίασε την συναίνεση του υπουργείου στο να κάνει σεμινάρια στους Έλληνες εκπαιδευτικούς το Πολύχρωμο Σχολείο για να είναι δήθεν όλα τα παιδιά στην τάξη ασφαλή, με τη φράση: «Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα»! Και υπενθύμισε ότι το Πολύχρωμο Σχολείο συμμετέχει επίσημα στα gay pride, όπου βλασφημούνται συστηματικά Άγιοι της Εκκλησίας μας και υβρίζεται η έννοια της πατρίδος. Κατηγόρησε δε την Δόμνα Μιχαηλίδου ότι κα;ι η ίδια συμμετέχει στις «παρελάσεις υπερηφάνειας». «Δε σας είδαμε να καταδικάζετε αυτά τα προσβλητικά φαινόμενα», επεσήμανε ο Δημήτρης Νατσιός.
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ συνέχισε, αναφέροντας ότι στις ενδεικτικές δραστηριότητες του Πολύχρωμου Σχολείου περιλαμβάνεται σεμινάριο σαράντα πέντε λεπτών για παιδιά δημοτικού με τίτλο «ΛΟΑΤΚΙ, συνέλευση υπερηφάνειας», ώστε να διδαχθούν τα παιδιά μας για διαφορετικά είδη οικογενειών, για την «παρέλαση υπερηφάνειας» και για τη σημασία της σημαίας του ουράνιου τόξου. Το εκπαιδευτικό υλικό είναι απευθείας εισαγόμενο από την οργάνωση «Human Rights Campaign» που προώθησε την υπόθεση των υποτιθέμενων γάμων ομοφυλοφίλων στο ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ.
Τη σημαία μας, την εθνική μας σημαία και τον εθνικό μας ύμνο τον καταργήσαμε στα δημοτικά σχολεία. Τώρα προβάλλουμε και διαφημίζουμε τη σημαία «ουράνιο τόξο».
Εξαιρετικά σημαντική είναι ωστόσο η τελική επισήμανση του κ. Νατσιού ότι ο γάμος ομοφυλοφίλων, τον οποίον προάγει, συμμετέχοντας ενεργά στη σχετική καμπάνια, το «Πολύχρωμο Σχολείο» είναι εκτός νόμου.
«Συμπεριφέρεστε λες και έχει νομοθετηθεί γάμος ομοφυλοφίλων και το διαφημίζετε στα σχολεία. Όμως, να ρωτήσω και πάλι, για να ακουστεί η ερώτηση, τι θα κάνετε με τον γάμο των ομοφυλοφίλων. Ρωτήσατε τον ελληνικό λαό αν θέλει την πλύση εγκεφάλου που επιβάλλεται στα σχολεία; Και μην μπείτε στον κόπο να απαντήσετε», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ.
Αίσθηση πάντως, προκάλεσε η δευτερολογία της κ. Μιχαηλίδου. Πέραν του ότι απλά αναμάσησε τα περί της διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου, του 1948, καθώς και τη γνωστή καραμέλα περί «στερεοτυπικών αντιλήψεων και φοβιών» η κ. Μιχαηλίδου ξεκίνησε με το εξής σοκαριστικό:
«Δεν είμαστε εδώ για να συζητήσουμε τις δικές σας απόψεις πάνω στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Δεν είμαστε εδώ ούτε για να συζητήσουμε τις δικές μου απόψεις πάνω στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ούτε του ενός Υφυπουργού ούτε του άλλου. Έχετε εσείς τις δικές σας απόψεις, έχω εγώ τις δικές μου, μπορεί ο κ. Παππάς να έχει διαφορετικές, όπως και ο κ. Σενετάκης άλλες», είπε η υφυπουργός.
Και αναρωτιόμαστε όλοι εύλογα. Αν δεν είναι δουλειά ενός βουλευτή και μάλιστα αρχηγού κόμματος να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο και κριτική στα νέα πρότυπα που εισάγει μία κυβέρνηση στην Παιδεία, όπως ο καθαγιασμός των σεξουαλικών παρεκκλίσεων που εκφράζει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τότε ποιανού είναι. Κι αν δεν είναι δουλειά μίας «αρμοδίου υφυπουργού» της κυβέρνησης, όπως η ίδια η κ. Μιχαηλίδου λέει για τον εαυτό της, να υπερασπιστεί με επιχειρήματα αυτήν πολιτική, τότε, επίσης, ποιανού είναι;
Και εν πάσει περιπτώσει, γιατί η κ. Μιχαηλίδου προβάλλει την πολιτική αυτή ως κάτι το προαποφασισμένο, το οποίο δεν επιδέχεται κριτικής και συζητήσεως στη Βουλή των Ελλήνων; Ποιος αποφάσισε να αντικαταστήσουμε το καθολικό «αγαπάτε αλλήλους» που δίδαξε ο Χριστός, το οποίο επικαλείται ο κ. Νατσιός, με τα παραμύθια των Drag Queens σε νήπια; Και αλήθεια, αυτοί που το 1948 υπέγραψαν τη διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είχαν στο μυαλό τους όσα υπαγορεύει η ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα και η κοινοβουλευτική και κυβερνητική πρέσβειρά της, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου;