Το Ρωμαίικο > Παρατηρητήριο > Κων. Μάγνης, «Ακάθιστος Ύμνος, σε μέρες που οι όρθιοι απαγορεύτηκαν»*

Κων. Μάγνης, «Ακάθιστος Ύμνος, σε μέρες που οι όρθιοι απαγορεύτηκαν»*

[Αναφορικά με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού στην πλ. Γεωργίου Πατρών,  την 14.7.21]

Η συντριπτική πλειοψηφία είναι οι λεγόμενοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Δεν φορούν διακριτικά που παραπέμπουν σε κάποιον χώρο, δεν κραδαίνουν πανό, ούτε κουβαλάνε σηματάκια. Και δεν είναι σίγουρα εξωγήινοι. Θα μπορούσαν να είναι στο καφέ της προτίμησής μας. Και μάλλον είναι: Κάποιες δεκάδες πίνουν ένα καφεδάκι πριν τη συγκέντρωση των 7. Γύρω στις 7.15 θα σηκωθούν και τότε το σώμα της συγκέντρωσης θα διογκωθεί ακόμα περισσότερο.

Ηλικίες; Ένας μεγάλος όγκος είναι κάπου ανάμεσα στα 20 και τα 30. Είναι και μερικοί νεότεροι. Θα μετρήσουμε και μερικούς 40-50, αλλά όχι μεγαλύτερους. Κοινός τους τόπος είναι προφανώς οι αντιεμβολιαστικές γειτονιές του διαδικτύου. Αλλά μάλλον δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Μετέχουν στη συγκέντρωση παρέες-παρέες, των 3-4 το πολύ πολιτών. Το ύφος τους δεν έχει σχέση με τις βλοσυρές, πυρετώδεις ημέρες της Αγάνακτησης του 2011. Θα λέγαμε ότι βλέπουμε χαλαρούς, συνειδητοποιημένους και αρκετούς χαρούμενους ανθρώπους. Πολλές γυναίκες και νεαρές κυρίες. Δεν φωνάζουν, δεν λένε εξυπνάδες, δεν αφορίζουν, δεν αλληλοχειροκροτούνται, ένας εξομολογείτε την ελπίδα του-μεταξύ σοβαρού και αστείου- ότι ένα σύνθημά του που κώτσαρε σε ένα κοντάρι «θα γίνει βάιραλ»[πόσο πολύ θα το ήθελε, πάντως], είναι χαλαροί και μάλλον δεν συζητούν για το θέμα της βραδιάς. Δεν δείχνουν φανατισμένοι, δείχνουν πεποίθηση δικαίου. Δεν αποφεύγουν τον φακό, ούτε οι δύο κληρικοί που μετέχουν στη συγκέντρωση. Πήρε το μάτι μας και μια μοναχή. Αν υποπτεύεται κανείς ισχυρό ρεύμα του «παραεκκλησιαστικού» πηγαδιού, δεν είναι ευκρινές κάτι τέτοιο. Δεν βλέπουμε τίποτα συντριπτικά ντυσίματα, αλλά ρούχα μιας θερμής καθημερινότητας. Αργότερα, όμως, θα βγουν οι ταυτότητες: Ελλάς-Ελλάς- ή ταν- ή επί τας, φώναζαν έξω από την Αρχιεπισκοπή, κακοποίησαν τον Ακάθιστο Ύμνο, έψαλαν και τον Εθνικό, οι μισοί με το κινητό στο χέρι, απαθανατίζοντας την αποδοκιμασία του Χρυσοστόμου.

Ως    επί    το    πλείστον,    αφουγκράζεσαι πυκνή φλέβα εθνοαμυντορικού, υπερπατριωτικού στοιχείου, κοινότητα πολιτών που έχουν την άποψη  πως είτε τα μνημόνια είτε τα εμβόλια είναι προϊόντα ισχυρών που τα προωθούν μέσω υποτακτικών και όλη αυτή η συμπαιγνία υπονομεύει την εθνική μας ταυτότητα. Κάποιοι πιστεύουν ότι υπονομεύει και τη βιολογική, ή έστω έτσι έχουν διαβάσει. Μάσκα δεν πρέπει να φορούσε κανένας. ΜΕ δεδομένο ότι πρόκειται για ανεμβολίαστους, όχι το ασφαλέστερο μέρος να βρεθεί κανείς, αν και  κρατούσαν σχετικά τις αποστάσεις. Τελικό συμπέρασμα: Μια εκδοχή μετάλλαξης πνευματικού τύπου. Δεν έχει βρεθεί εμβόλιο.

 

*Πελοπόννησος Πατρών 15.7.2021, σ. 4

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος