Το Ρωμαίικο > Κοινοτισμός > Για μια νεανική πνευματική επανάσταση

Για μια νεανική πνευματική επανάσταση

Τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα είναι τα μέσα που θα χρειασθεί να χρησιμοποιήσουν οι νέοι για την πραγματοποίηση μιας νεανικής επανάστασης, μια και αποτελούν το μόνο αντίδοτο στην παγκόσμια και όχι «ελληνική» κοινωνικοοικονομική κρίση.

Τα σύγχρονα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, MSN, Skype κ.α.) έδωσαν τα τελευταία χρόνια άμεση πρόσβαση στην πληροφορία και γνώση. Έφεραν σε οπτικοακουστική επικοινωνία τους νέους κάθε χώρας, σε κάθε σημείο του Πλανήτη. Συγχρόνως οι παγκόσμιοι αυτοί κολοσσοί της πληροφορίας και επικοινωνίας προώθησαν τα σχέδια της Παγκοσμιοποίησης, σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής. Οι επικοινωνίες είναι άμεσες και καλύπτουν, σαν ιστός αράχνης, κάθε γωνιά της γης, όσο απομακρυσμένη και αν είναι αυτή. Οι πληροφορίες έρχονται σωρηδόν μέσω του διαδικτύου, εισερχόμενες άκριτα στο μυαλό των αποδεκτών τους.

Η επιλεκτική χρήση της πληροφορίας είναι πλέον το ζητούμενο στη σημερινή κοινωνία. Των πληροφοριών εκείνων που γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας από τον αποδέκτη τους και δεν συσσωρεύονται σαν «Σκουπίδια» στη μνήμη του.

Μέσω της πληροφορίας αυτής, ως εντολής πλέον, επιχειρείται ή μάλλον πραγματοποιείται ήδη η παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση όλων των ανθρώπων της υφηλίου.

Η δύναμη αποτελεί προνόμιο των πολλών, εφόσον συνεργασθούν εποικοδομητικά. Στην περίπτωσή μας όμως δε βρίσκεται σ’ αυτούς που δέχονται τις πληροφορίες χωρίς να τις επεξεργασθούν, παραμένοντας άβουλα πλάσματα, απλοί αποδέκτες τους. Δεν βρίσκεται σ’ αυτούς που δεν μπορούν να τις φιλτράρουν, να τις κρίνουν, να τις ερμηνεύσουν και να τις αποκωδικοποιήσουν. Δεν βρίσκεται σ’ αυτούς που δεν μπορούν να διακρίνουν τις κατευθυνόμενες πληροφορίες ώστε να τις αποβάλουν, επιστρέφοντάς τες στον οχετό της βάσης από όπου προέρχονται.

Η δύναμη βρίσκεται σ’ αυτούς που καλλιεργούνται από μικρή ηλικία και διαρκώς μέσα στις βιβλιοθήκες και τα σπουδαστήρια. Σ’ αυτούς που δεν αφήνουν από τα χέρια τους το καλό και ποιοτικό βιβλίο. Σ’ αυτούς που το χρησιμοποιούν ως εργαλείο και πάντα με την Άνωθεν βοήθεια, για να ενσωματώσουν εκείνα μόνο τα στοιχεία που πραγματικά θα τους ωφελήσουν ψυχικά, πνευματικά και σωματικά.

Η δύναμη όμως βρίσκεται και σ’ αυτούς που θα διδαχθούν και από τις κακές, τις παραπλανητικές εκείνες ειδήσεις που τους κατευθύνουν σε μια ανελεύθερη ζωή, καθιστώντας τους πιόνι και εργαλείο του συστήματος και θα τις απορρίψουν. Σ’ αυτούς που θα κρατήσουν και θα ενστερνιστούν μόνο τα θετικά εκείνα στοιχεία που θα αποτελέσουν φάρο και πυξίδα στη ζωή τους. Σ’ αυτούς που θα αναπτύξουν την κριτική ικανότητά τους ώστε να αποφύγουν τη μαζοποίηση και να αντισταθούν σε κάθε πληροφορία που περιορίζει την αναφαίρετη, ακόμη και από τον ίδιο τον Πλάστη τους, ελευθερία.

Η δύναμη και η ελπίδα είναι προνόμιο των νέων. Παραμένουν οι κινητήριες δυνάμεις έτοιμες να ξανανάψουν και να αναζωπυρώσουν τη φλόγα της αντίστασης.

Τα ίδια λοιπόν κοινωνικά δίκτυα, που χρησιμοποιούν οι παγκόσμιοι οικονομικοί κολοσσοί, στα χέρια των ευγενικών νέων μας μετατρέπονται σε δυναμικό και ελπιδοφόρο όργανο και μέσο αντίστασης.

Τους δίνει την δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, σκέψεις, προβληματισμούς, γύρω από αυτό το σκληρό πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης, που σαν πελώριος, μαύρος τοίχος ορθώνεται μπροστά τους.

Οι Νέοι μας έχουν τη δυνατότητα μέσω των δικτύων αυτών να αντιπαραθέσουν τη μοναδικότητα του προσώπου η οποία και δεν μαζοποιείται, ούτε παρασύρεται από τον κοινωνικό αυτό καταναγκασμό. Η ζωή δεν μπορεί να κατευθύνεται από τους οικονομικούς κολοσσούς οι οποίοι προβάλλουν ως ήρωες και πρότυπα στη νεολαία μας τους εκάστοτε συμμετέχοντες στα διάφορα χορευτικά, μαγειρικά και άλλα reality show, πολλά από τα οποία ξεφτιλίζουν την ανθρώπινη προσωπικότητα, με μόνο σκοπό το χρηματικό κέρδος.

Κάντε D like σ’ όλες εκείνες τις ειδήσεις, τις πληροφορίες που προβάλλουν τις  πανανθρώπινες αξίες. Κάντε D unlike σ’ όλες εκείνες τις κατευθυνόμενες πληροφορίες που περνούν το μήνυμα ότι, αν είσαι μέρος του συστήματος θα περάσεις «καλά». Η ευτυχία που επιδιώκεται και κατορθώνεται με ευτελή, ταπεινά κριτήρια είναι εφήμερη. Είναι πρόσκαιρη, αποσπασματική, ατελής. Συσσωρεύει αντίθετα στο τέλος της ζωής μας μόνο τον πόνο, τη θλίψη, τη δυστυχία. Σε θέτει στο περιθώριο της ζωής, απομονωμένο από τον κοινωνικό σου περίγυρο, που τόσο κακό του προξένησες.

Νεανική βελούδινη επανάσταση. Αφύπνιση και αντίσταση σε κάθε καταπιεστικό και ανελεύθερο σύστημα. Σε κάθε απόφαση και μέτρο που θέτει τον άνθρωπο στο περιθώριο της ζωής, ως όργανο του παγκοσμίου οικονομικού συστήματος και όχι κορωνίδα της δημιουργίας όπως τάχθηκε από τον Δημιουργό του.

Εσείς οι νέοι πάρτε τη σκυτάλη στα χέρια σας, από τους ξεφτισμένους, σάπιους, υποτελείς στο σύστημα σημερινούς ταγούς της πολιτικής που υπηρετούν τα κόμματά τους και όχι την Πατρίδα τους. Απ’ αυτούς που βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία, εκπληρώνοντας ανάλογα την επιθυμία των αφεντικών τους γεμίζοντας τις τσέπες τους.

Χρησιμοποιήστε από τους μεγαλύτερους ηλικιακά μόνον όσους είστε βέβαιοι ότι δεν θα σας προδώσουν. Ζητήστε τους να βρίσκονται δίπλα σας, πλάι σας, πίσω σας, κοντά σας.  Όχι μπροστά σας.

Γιατί η βελούδινη επανάσταση είναι μόνο νεανική και αγνή. Νέοι της Ελλάδας, αφυπνιστείτε όσο είναι καιρός. Αντισταθείτε άμεσα. Χρησιμοποιήστε μόνο το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» του υπολογιστή σας, και κυρίως τα παγκόσμια δίκτυα πληροφορίας και επικοινωνίας μετατρέποντάς τα σε όργανα αφύπνισης, συμφιλίωσης και αγάπης. Αντικαταστήστε τα γράμματα, τις επιστολές των παππούδων σας, με τα κοινωνικά δίκτυα ώστε για άλλη μια φορά στην παγκόσμια ιστορία ως απόγονοι ένδοξων ηρώων να βρεθείτε μπροστάρηδες στην παγκόσμια κοινωνική σκηνή. Να βρεθείτε μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες για πραγματική ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, μακριά από τα μικρομάγαζα των κομματικών σχηματισμών.

Δεν είστε μόνο εσείς που τώρα πλήγεστε. Θα ακολουθήσουν όλοι οι Νέοι όλων των Εθνικών Κρατών του Κόσμου οι οποίοι θα βρεθούν σε παρόμοιες δουλικές καταστάσεις ομηρίας.

Όλοι μαζί οι νέοι ενωμένοι μπορείτε και πρέπει άμεσα να ξεκινήσετε, ώστε να  πραγματοποιήσετε με επιτυχία τη «νεανική βελούδινη πνευματική επανάσταση».

 

΄΄Εδεσσηνός Πελλαίος΄΄

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος