Μία πρόταση για πραγματική ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ / Λάμπρος Κοκονός

Το πολίτευμά μας λέγεται αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Όμως τελικά δεν είναι ούτε αντιπροσωπευτική ούτε Δημοκρατία…….Το αντίθετο μάλιστα…..Κατάντησε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ……!!!

Η αλλαγή πολιτεύματος σίγουρα είναι δύσκολη υπόθεση και δεν μπορεί να γίνει από τη μία μέρα στην άλλη. Σίγουρα θέλει μεγάλο αγώνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να παλέψουμε. Πώς μπορούμε να δεχτούμε να πουλάνε τη χώρα μας οι πολιτικοί μας στους Τούρκους, στους λαθρομετανάστες, στους σκοπιανούς, και μόνο για τους Έλληνες να είναι αφιλόξενη χώρα; Τι άλλο πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί για να καταλάβουμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση; Έκαναν αδιανόητα πράγματα δήθεν για το καλό μας, έκαναν την Ελλάδα μία πελώρια φυλακή. Μας κλείδωσαν μέσα, έκλεισαν τις δουλειές, μας έκλεισαν τις εκκλησίες, μας φόρεσαν μάσκες, και τα πρόστιμα βροχή…

Επειδή μέσα στην απλή σκέψη υπάρχει η σοφία…..Δείτε λίγο τις παρακάτω σκέψεις μου και πες τε μου αν κάνω λάθος ότι η Ελλάδα με ένα τέτοιο πολίτευμα θα μεγαλουργεί…

Και γιατί όχι με τον πλούτο που έχει να γίνει και υπερδύναμη…..!!!

ΔΕΙΤΕ…

Πόσο εύκολα μπορεί να λειτουργήσει ένα σύστημα αληθινής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ…

(Τρόποι λειτουργίας και πλεονεκτήματα)…

Ο τρόπος λειτουργίας έχει διάφορες παραλλαγές που όλες στηρίζονται στα δημοψηφίσματα (βλέπε Ελβετία). Εδώ Θα προτείνουμε τον πιο καθαρό, αυτόν που έρχεται από την αρχαία Ελλάδα και στηρίζεται στο θεσμό των πόλεων-κρατών.

Δηλαδή, να ξαναγυρίσουμε στον θεσμό των κοινοτήτων, πριν τη συνένωση Καποδίστρια – Καλλικράτη. Αλλά και οι μεγάλες πόλεις μπορούν να κατατμηθούν σε μικρότερες κοινότητες, έτσι ώστε να είναι δυνατή η φυσική παρουσία του καθενός στις συνελεύσεις και να δοθεί όλη η εξουσία, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις σ’ αυτές (στις κοινότητες των πόλεων οι αποφάσεις θα μπορούν να αφορούν και τα επιμέρους ζητήματα της κάθε κοινότητας αλλά και ζητήματα όλης της πόλης που θα αποφασίζονται από όλες τις κοινότητες μαζί).

Αυτές Λοιπόν οι κοινότητες θα είναι το ζωντανό κύτταρο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΕΔΩ δίνεται η δυνατότητα να παίρνονται όλες οι αποφάσεις που θα ισχύουν ως νόμος του Κράτους. Και όταν λέμε όλες οι αποφάσεις εννοούμε όλες. Ακόμη και την οικονομική συνεισφορά του κάθε πολίτη στο κοινό ταμείο της κοινότητας.

Το κράτος που αντιπροσωπεύεται από τον αρχηγό του – ηγέτη (που ψηφίζεται από το 51% των πολιτών) δεν θα έχει κανένα δικαίωμα να επιβάλει καμία φορολογία στους πολίτες ή οποιαδήποτε εισφορά….

  • Μόνο η κάθε κοινότητα από το κοινό ταμείο της συνεισφέρει στο ταμείο του Κράτους (πιθανόν θα πρέπει να υπάρξει Συνταγματική κατοχύρωση ώστε αυτή η εισφορά προς το κράτος να μην υπερβαίνει το 10 %).

Έτσι στον αρχηγό κράτους – ηγέτη τα μόνα θέματα που μένει να χειριστεί είναι:

Α) Διεθνείς Σχέσεις – εξωτερική πολιτική

Β) Αρμονική συνύπαρξη κοινοτήτων

Γ) Στρατός

Μόνο έτσι έχει πιθανότητες η χώρα να πάει μπροστά, να ευημερήσει με Ελευθερία και Δημοκρατία.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

1) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ

Όλες οι αποφάσεις της κοινότητας παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία 51% και ο Πρόεδρος της κοινότητας απλά συντονίζει τη συζήτηση. Επίσης οι αποφάσεις του ηγέτη τίθενται σε δημοψήφισμα.

2) ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ

Δεν μπαίνει κανένας φόρος, εισφορά, τέλος από την κυβέρνηση, όλες οι εισφορές αποφασίζονται από την κοινότητα με απόλυτη πλειοψηφία. Σύμφωνα με τις ανάγκες της κάθε κοινότητας (έτσι αποφεύγεται η κατασπατάληση δημόσιου χρήματος αλλά και η υπερφορολόγηση).

Εννοείται βέβαια πως όλα τα έσοδα καταλήγουν στην κοινότητα αλλά και όλες οι υποχρεώσεις καλύπτονται από αυτήν (όπως η πρόσληψη υπαλλήλων και γενικά ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει η κοινότητα εύρυθμα…)

3) ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

(Εφόσον όλα θα πληρώνονται από το ταμείο της κοινότητας καθώς και ο μισθός των υπαλλήλων. Εννοείται πως δεν κάνουμε σπατάλες ούτε προσλαμβάνουμε υπαλλήλους χωρίς λόγο και έτσι αυτόματα παύει να υπάρχει αυτή η πληγή των δημοσίων υπαλλήλων για το κράτος. Εξάλλου μια και είναι μικρά τα μεγέθη της κάθε κοινότητας ελέγχονται πολύ εύκολα).

4) ΑΞΙΟΚΡΑΤΊΑ …!

(Εννοείται πως η κάθε κοινότητα θα προσλαμβάνει τους ικανούς και αυτούς που πραγματικά δουλεύουν).

5) Σταματάει αυτή η σχέση του δούναι και λαβείν μεταξύ του ηγέτη και των υπηκόων του εφόσον του αφαιρείται το δικαίωμα να διορίζει υπαλλήλους…. και έτσι να παίρνει ψήφους.

6) Ο ηγέτης κρίνεται με πραγματικά κριτήρια και έτσι μόνο ικανοί μπαίνουν σε αυτό το αξίωμα.

7) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

(Εφόσον στην κάθε κοινότητα είναι μικρά τα μεγέθη και ελέγχονται εύκολα τα έσοδα και τα έξοδα).

8) ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΑΠΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΎΣΤΗΜΑ…

Η κυβέρνηση φορολογεί με ένα ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 10% τα δημόσια έσοδα της κάθε κοινότητας για τις ανάγκες του στρατού και λοιπά (ΕΔΩ άλλη μεγάλη εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος εφόσον καταργούνται εφορίες, φοροεισπράκτορες και όλα τα συναφή)…

9) ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

Από τη στιγμή που η κρατική εξουσία παύει να ασχολείται με τον κάθε πολίτη. Γιατί όλα αυτά πηγαίνουν στην κοινότητα. Άρα τελειώνει μια για πάντα και η γραφειοκρατία…!

10) ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Από τη στιγμή που όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που περισσεύουν (από τις υπηρεσίες που καταργούνται κλπ.) αναγκαστικά θα βγουν στην παραγωγή, στον πρωτογενή τομέα για να ζήσουν (αφού βοηθηθούν είτε από τις κοινότητες είτε από το κράτος για τη μετάβαση αυτή). Άρα θα συνεισφέρουν και αυτοί πολύ στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054764564276

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου