Η «ΝΙΚΗ» για τη Νεολαία της πατρίδας μας

Τι θέλει η ΝΙΚΗ για τη Νεολαία της πατρίδας μας:

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ για τη Νεολαία της πατρίδας μας επιθυμεί ό,τι κάθε συνετός άνθρωπος επιθυμεί για τα παιδιά του, για τα παιδιά των οικείων του, για τους φίλους των παιδιών του, για τα παιδιά της πατρίδας του και του κόσμου ολόκληρου. Και δεν το επιθυμούμε μόνον, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να τα έχει.

  1. Υγεία σωματική, που προϋποθέτει αφενός σωστές δομές υγειονομικής φροντίδας και αφετέρου διάδοση και εδραίωση ενός υγιεινού τρόπου ζωής.
  2. Ψυχική υγεία, που προϋποθέτει για όλους ειρήνη, αξιοπρέπεια, αυτοεκτίμηση, αλλά και αξίες και αρετές* (συν τις ειδικές περιπτώσεις που χρειάζονται ψυχολογική ή ψυχιατρική υποστήριξη).
  3. Μόρφωση. Κατ’ αρχάς εγκύκλια παιδεία και πνευματική καλλιέργεια και, στη συνέχεια, επαγγελματική κατάρτιση και εξειδικεύσεις.
  4. Εργασία. Ασφαλή και αξιοπρεπή επαγγελματική αποκατάσταση (χωρίς να αποφεύγονται και οι χειρονακτικές εργασίες). «Αξιοπρεπή» εννοούμε να μην πέφτει κανείς θύμα εκμετάλλευσης επιτηδείων, ούτε φυσικά και θύμα ενός αναξιόπιστου «κράτους – σκαντζόχοιρου».
  5. Φιλοπατρία, που προϋποθέτει αφενός γνώση της Ιστορίας (χωρίς εξωραϊσμούς, αλλά και χωρίς περικοπές) και αφετέρου μια πατρίδα που θα εμπνέει τα παιδιά μας να την αγαπούν μέχρι αυτοθυσίας.

* Οι αξίες και οι αρετές που οικοδομούν τον άνθρωπο, κατά τα πρότυπα του πολιτισμού μας, προέρχονται από τέσσερις πηγές:

  1. Τη διδασκαλία του Χριστού και τη ζωή των αγίων, ανδρών και γυναικών.
  2. Τους ήρωες και τις ηρωίδες, τόσο των εθνικών απελευθερωτικών αγώνων του λαού μας, όσο και των κοινωνικών – χωρίς να παραβλέπουμε και τους ήρωες άλλων λαών, που χρειάστηκε να δώσουν αγώνες παρόμοιους με τους δικούς μας.
  3. Τους ανθρώπους του πνεύματος (επιστήμονες, φιλοσόφους, λογοτέχνες, καλλιτέχνες – εννοούμε πάντοτε άνδρες και γυναίκες), καθώς και τους αθλητές, όταν συνδυάζουν τα επιτεύγματα στον τομέα τους με υψηλό ήθος.
  4. Τους απλούς ανθρώπους που έζησαν ή ζουν γύρω μας, γονείς, συγγενείς, προγόνους μας, προσωπικούς και οικογενειακούς φίλους, αλλά και απλούς γνωστούς μας, οι οποίοι, παρά τις δυσκολίες, παρέμειναν έντιμοι, φιλότιμοι και εργατικοί, με φροντίδα για την οικογένειά τους και για τους άλλους.

Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ
Τοπική Κοινότητα Ρεθύμνου

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου