Ζούμε πονηρές μέρες, μέρες που δεν ξανάζησε ο κόσμος. Και δίκαιο έχουν και πονηρότερες ημέρες έρχονται.
Είναι καιρός πια να πάρουμε αποφάσεις, προσωπικές και ομαδικές. Ο καιρός δεν είναι μόνο τώρα, ήταν και ανέκαθεν και προηγουμένως και θα είναι και στο μέλλον, αλλά αφενός «κάλλιο αργά παρά ποτέ», αφετέρου όσο δυσκολεύουν οι περιστάσεις, τόσο επιτακτικότερη γίνεται η ανάγκη λήψης άμεσων και ριζικών αποφάσεων.
Το δύσκολο είναι, όταν πιέζεσαι από τις συνθήκες και τις καταστάσεις, να μπορέσεις να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, την καθαρότητα της σκέψης σου και την ορθότητα της κρίσης σου. Αλλιώς κινδυνεύεις είτε να αλλάζεις διαρκώς αποφάσεις με αποτέλεσμα μια συνεχή παλινδρόμηση και στασιμότητα, είτε να παίρνεις λανθασμένες αποφάσεις με ακόμη χειρότερο αποτέλεσμα.
Για τον λόγο αυτό στους Έλληνες έχει δοθεί η διδασκαλία του Χριστού στα ελληνικά, για να την καταλαβαίνουμε καλύτερα απ’ όλους. Ο αντίχριστος βέβαια έχει κάνει πολλές προσπάθειες να αφανίσει την Ελλάδα και τους Έλληνες, και αφού δεν το κατάφερε για πολλούς αιώνες, προσπαθεί τώρα να μας αποκόψει από τα ελληνικά μέσω της ουσιαστικής απαγόρευσης της διδασκαλίας της γλώσσας και των Ελλήνων συγγραφέων στα ελληνικά σχολεία, και μέσω της διατήρησης των ελληνικών σχολείων σε σταθερή κατάσταση διάλυσης, των δασκάλων σε μόνιμη κατάσταση απαιδευσίας και των διδακτικών συστημάτων και των βιβλίων σε κατάσταση σύγχυσης μέσα από συνεχείς και αλλοπρόσαλλες δήθεν μεταρρυθμίσεις. Έτσι προσπαθεί να δημιουργεί αίσθημα απέχθειας των Ελλήνων προς την παιδεία, η οποία είναι η μόνη ελπίδα μας για να λυτρωθούμε από την αιχμαλωσία του αντίχριστου.
Με τη διδασκαλία του Χριστού στα ελληνικά, οι Έλληνες έχουμε την ευκαιρία να έλθουμε σε απευθείας επαφή με τον Λόγο του Θεού, ούτως ώστε να μη χρειαζόμαστε κάποιον λόγο ανθρώπου να μας οδηγήσει. Και όσοι μεν πιστεύουν, προσεγγίζουν με επιτυχία τη διδασκαλία του Χριστού, όσοι όμως έχουν προβλήματα πίστης χάνονται στις τρικυμίες του αντίχριστου και έχουν προβλήματα ακόμη και στην απλή κατανόηση.
Ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε ότι πρέπει πια να σταματήσουμε να βρισκόμαστε μπροστά σε μια οθόνη ή τηλεόραση ή laptop ή tablet. Να αποτοξινωθούμε από την “οξεία οθονίαση” από την οποία πάσχει δυστυχώς το σύνολο των κατοίκων αυτού του πλανήτη. Πρέπει να καταλάβουμε ότι και τα blogs και τα δίκτυα “κοινωνικής διαδικτύωσης” είναι “εφεύρεση” και αυτή “δική τους”. Έχουν σκοπό τον ευνουχισμό μας.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι όλη η γνώση ΔΕΝ ΔΙΝΕΤΑΙ στους ανθρώπους όταν δεν είναι πρώτα εξασφαλισμένη η διοίκηση αυτών που τη δίνουν. Είναι απολύτως κατανοητή η συμπεριφορά της Διοίκησης του κόσμου να εξασφαλίζει πρώτα τη συνέχιση της ύπαρξής της και στη συνέχεια να ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη της γνώσης στους ανθρώπους. Επομένως είναι αφελές να νομίζει κανείς ότι μια τεχνολογική ανάπτυξη γίνεται τυχαία και χωρίς προσχεδιασμό. Όλη η τεχνολογία δίνεται στους ανθρώπους, αφού πρώτα δοκιμασθεί για δεκαετίες σε στρατιωτικούς και άλλους κρατικούς σκοπούς, με κύριο σκοπό την αποτελεσματικότερη διοίκηση των ανθρωπίνων μαζών.
Η τεχνολογία έχει τη μέγιστη επιρροή της στη νεολαία, την οποία μαγεύει με τις δυνατότητές της, η οποία νεολαία λόγω απειρίας δεν γνωρίζει (και λόγω καλής προαίρεσης δεν θέλει ούτε να φαντασθεί) τις πιθανές κακές (σε βάρος της και σε βάρος του ανθρώπου) χρήσεις της τεχνολογίας.
Η μέχρι σήμερα πορεία της τεχνολογικής εξέλιξης έχει αποδείξει ότι η τεχνολογία είναι ανίκητη. Η μαγεία που εξασκεί στους νέους είναι τόσο δυνατή, ώστε όποιος πηγαίνει κόντρα σε αυτήν να χάνει την εκτίμηση των νέων.
Η αντιμετώπιση του τυφώνα της νέας τεχνολογίας απαιτεί από τον άνθρωπο να χρησιμοποιήσει μεθόδους και τακτικές που χρησιμοποιούνται σε κάποιες πολεμικές τέχνες: Η χρήση ευφυΐας και ευκινησίας για την αξιοποίηση της δύναμης του αντιπάλου υπέρ σου.
Η επικοινωνία έχει αναχθεί σε επιστήμη και έχει αποκτήσει πρώτιστη σημασία ανάμεσα στις κοινωνικές επιστήμες. Βασικές αρχές της επικοινωνίας είναι η σωστή στόχευση του αποδέκτη, η διείσδυση του μηνύματος και η αντίδραση του καταναλωτή. Η τεχνολογία από άποψη επικοινωνίας παρουσιάζει άριστα αποτελέσματα στοχεύοντας τη νεολαία, διεισδύει ταχύτατα και σχεδόν καθολικά, και ο καταναλωτής (νέος) παρουσιάζει μεγάλη δεκτικότητα και πιστότητα και ακολουθεί «κατά πόδας».
Επομένως, η άρνηση και απόρριψη της τεχνολογίας και των νέων μεθόδων επικοινωνίας με οποιαδήποτε πρόφαση ή με οποιονδήποτε λόγο έχει σαν βέβαιο αποτέλεσμα την καχύποπτη αντιμετώπισή του από τη νεολαία και τη μερική παράδοση της νεολαίας μας στον πανηλίθιο δράκοντα και στις διαθέσεις του. Και όποιο έθνος χάνει τη νεολαία του, χάνει ταυτόχρονα και το μέλλον του.
Όσο για τον ευνουχισμό μας που επιδιώκουν τα νέα τεχνολογικά μέσα επικοινωνίας, ας γίνει κατανοητό ότι δεν είναι τα μέσα αυτά που επιδιώκουν τον ευνουχισμό, αλλά αυτός που τα χειρίζεται. Και αυτός που χειρίζεται τώρα αυτά τα μέσα, κάποτε χειριζόταν κάποια άλλα μέσα, αλλά σταθερά και πάντοτε επεδίωκε τον ευνουχισμό του ανθρώπου και τη χειραγώγηση των μαζών προς όφελός του. Επομένως δεν είναι τα επικοινωνιακά μέσα αυτά που θα πρέπει ο άνθρωπος να φοβάται αλλά τον κυβερνήτη που χειρίζεται τα εκάστοτε επικοινωνιακά μέσα.
Και λέει κάποιος: «Βρείτε κάποιον “Πραγματικά Ορθόδοξο” πνευματικό πατέρα – οδηγό. Ακούστε το κήρυγμά του. Ζήστε τον Χριστό. Ζητήστε συμβουλές. Ας αντιδράσουμε επιτέλους. Και η αντίδρασή μας δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι “κοινωνική”. Αλλά ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ».
Το ότι κάθε δράση και αντίδραση του ανθρώπου οφείλει να είναι πρώτιστα πνευματική, κανένας λόγος. Αλλά η κάθε πνευματική δράση ή αντίδραση του ανθρώπου οφείλει αφενός να ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ, αφετέρου να ΜΗ ΑΦΙΣΤΑΤΑΙ της κοινωνικής. Και βεβαίως, όταν ο λαός και η νεολαία δεν πηγαίνουν να βρουν και να ακούσουν τους ιεροκήρυκες, τότε ΟΦΕΙΛΟΥΝ οι κήρυκες του Λόγου να βρουν τους προσφορότερους τρόπους για να προσεγγίσουν τον λαό και τη νεολαία και να περάσουν τα μηνύματα του Λόγου σε όλους τους ευσεβείς ανθρώπους.
Η Φιλική Εταιρεία και το Κρυφό Σχολειό είναι τα δύο τελευταία παραδείγματα προς τη ζητούμενη κατεύθυνση, τα οποία όμως είναι ελάχιστα και αν γίνονταν στις μέρες μας θα είχαν μικρά αποτελέσματα, ακριβώς λόγω της μεγάλης ανάπτυξης της τεχνολογίας και των εξ αυτής επικοινωνιακών μεθόδων.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί σε κανέναν καλοπροαίρετο να χρησιμοποιήσει όποια μέθοδο θέλει για να υπηρετήσει το Καλό του ανθρώπου, την ήττα του Κακού, τη Νίκη του Θεού. Απλώς, ας γνωρίζει ότι η αποτελεσματικότητα της προσπάθειάς του θα είναι πιθανότατα τόσο μεγαλύτερη όσο αυτή συμβαδίζει αρμονικότερα με τα επικοινωνιακά και τεχνολογικά δεδομένα της εποχής μας, όσο καλύτερα ο τρόπος επικοινωνίας του ταιριάζει στους τρόπους που έχει συνηθίσει να αντιλαμβάνεται ο νέος άνθρωπος, όσο πιο κοντά βρίσκεται η γλώσσα του στη γλώσσα των νέων.
Ο καθένας ας προσπαθήσει για τον σκοπό που πιστεύει στο όνομα του Χριστού με όλες τις δυνάμεις του, με όλα τα μέσα που διαθέτει, από όποια σκοπιά βρίσκεται, από όποια θέση ή έπαλξη ή υπόγειο, από όποιο μετερίζι, από όποιες Θερμοπύλες. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη, αρκεί να υπηρετεί το καλό του Ενός και του Συνόλου και όχι τα συμφέροντα των λίγων ιδιωτών απατεώνων, τα οποία απαιτούν και μεθοδεύουν την εξαθλίωση του Ανθρώπου.
Για του Χριστού την Επανάσταση και των Ελλήνων την Ανάσταση!