Ο Χριστός έχει σχέδιο για την παράλογη εποχή μας / Μόρφου Νεόφυτος

Μη δειλιάσετε!

Το σκάφος του ο Χριστός, είναι αποφασισμένος να το γεμίσει με καινούργιο πλήρωμα για να το οδηγήσει εις τη λάμψη της Ορθοδοξίας.

Σας παρακαλώ εσάς, πάσης ηλικίας ανθρώπου, διαβάζετε βίους αγίων.

Διαβάζετε ιερόν Ευαγγέλιο, ψαλτήρι, ευχή. «Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με». «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς». «Μέγα το όνομα της Αγίας Τριάδος. Υπεραγία Θεοτόκε σκέπε ημάς».

Και η προσευχή γεννά προσευχή.

Και θα έχετε και χαρά, θα έχετε και τόλμη και ανδρεία.

Θα έχετε μέσα σας Χριστό.

Και αυτά είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος.

Και όλα τα σχέδια αυτών των δαιμόνων, θα σας κάμει εντύπωση, πόσο γρήγορα θα καταπέσουν. Και πόσο θα επέμβει ο Χριστός.

Έλεγε ο άγιος Παΐσιος, σε τέτοιο βαθμό θα επέμβει, που θα νομίσουν μερικοί ότι γίνεται Δευτέρα Παρουσία. Αλλά δεν θα είναι Δευτέρα Παρουσία, λέει.

Θα είναι η επέμβαση του Χριστού για να δυναμώσει την πίστη των ολιγόπιστων.

Βλέπετε; Έχει σχέδιο ο Χριστός για την εποχή μας. Μην δειλιάστε. Μην αμφισβητείτε την ύπαρξή Του και την αιώνια ζωή Του. Θέλει να μας τη δώσει. Εμείς θέλουμε; Τώρα δίδομε εξετάσεις. Εξεκίνησε η εγχείρηση που λέγαμε εδώ και χρόνια. Όσοι πιστοί…

Πάντως, το σκάφος του ο Χριστός, είναι αποφασισμένος να το γεμίσει με καινούργιο πλήρωμα για να το οδηγήσει εις τη λάμψη της Ορθοδοξίας που έχει σχεδιάσει, για να γίνει αφορμή αυτή η λάμψης, το φως Του, να φτάσει σε όλους τους λαούς, σε όλα τα έθνη και να γίνει οικουμενική αλήθεια η Ορθοδοξία.

Ύστερα είναι τα άλλα, του αντίχριστου τα χρόνια, και τα άλλα και τα άλλα. Δεν είναι τώρα. Αντίχριστες δυνάμεις πάντοτε υπήρχαν και τώρα υπάρχουν. Αλλά δεν είναι η εποχή του αντίχριστου που μερικοί λένε. Όχι. Μην τα μπλέκουμε. Να έχουμε καθαρή όραση των πραγμάτων. Και μαζί με τον Χριστό «ουδείς καθ᾿ ημών».

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου