Ο ”Τιτανικός” βυθίζεται / Μαρία Δεναξά

Είναι τόσα πολλά τα αρνητικά γεγονότα δυστυχώς, που θα έπρεπε να δημιουργούν προβληματισμό, να προβάλλονται κι εμείς οι δημοσιογράφοι να κάναμε όσο καλύτερα γίνεται τη δουλειά μας. Για το καλό της κοινωνίας, των παιδιών και των νέων μας, ρε γαμώτο… Το έχουμε χρέος.

Μας μεγάλωσαν άνθρωποι, γονείς και δάσκαλοι που είχαν ώς όραμα ένα καλύτερο μέλλον για όλους, όχι μια παγκόσμια δυστοπία που σχεδίαστηκε απο μια διεστραμένη ολιγαρχία κι από την οποία με δυσκολία θα μπορέσει να βγεί η ανθρωπότητα.

Πλέον το θέμα δεν θα έπρεπε να είναι πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα εκλεγεί. Αποδεδειγμένα, δεν είναι αυτοί εκλέγονται που αποφασίζουν για τις τύχες μας. Κι εκείνοι που αποφασίζουν δεν μας θέλουν μονιασμένους και σκεπτόμενους.

Το έχω ξαναγράψει, έτσι όπως μας έχουν κάνει, που πέρα απο τις οθόνες δεν μπορούμε να δούμε την τύφλα μας, η όλη φάση μοιάζει ολοένα και περισσότερο με don’t look up. Κι η όποια φωνή αφύπνισης, δεν είναι παρά φωνή βοώντος εν τη ερήμω…

———-

Είναι πολύ ανησυχητικό για τους Γάλλους κι όχι μόνο, ότι μεγάλα εργοστάσια τροφίμων στη Γαλλία σταματούν την παραγωγή τους. To ενεργειακό κόστος είναι μεγάλο. Την ίδια ώρα αγρότες και κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν εξαιτίας της ακρίβειας που είναι απαγορευτική για τις δραστηριότητες τους. https://www.lefigaro.fr/…/inflation-energetique-cofigeo…

Ελλείψεις καταγράφονται στα γαλλικά σούπερ μάρκετ, όπου καθημερινά τα προιόντα λιγοστεύουν. Οταν εξαντληθούν, τα άδεια ράφια με δυσκολία ξαναγεμίζουν. https://www.ladepeche.fr/…/penurie-dans-les-rayons…

Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε σε μια επισιτιστική κρίση άνευ προηγουμένου.

Κι αναρρωτιέσαι: μέχρι που θα φθάσει η ανευθυνότητα των κυβερνώντων εντός κι εκτός Γαλλίας; Δεν είναι δυνατόν οι ευρωπαίοι και λοιποί δυτικοί χαρτογιακάδες, υποτίθεται μυαλά λαμπρά, να ενεργούν σαν ερασιτέχνες, να μη γνωρίζουν πως οδηγούν οικονομίες και λαούς, εν έτει 2023, στην καταστροφή.

Για παράδειγμα, το σχέδιο νηφαλιότητας της γαλλικής κυβέρνησης προβλέπει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 10% τα επόμενα 2 χρόνια στη Γαλλία, σε σύγκριση με το 2019 και κατά 40% ως το 2050. Με μείωση της κατανάλωσης -8%, που ήδη καταγράφηκε την προηγούμενη εβδομάδα, η παραγωγή ήδη σταματά. Οπότε φανταστείτε τη συνέχεια… https://twitter.com/BFMTV/status/1600356896854122496?s=20…

Την ίδια ώρα, οι κυβερνώντες δίνουν επιδόματα – ελεημοσύνες στους Γάλλους για να ξεγελάσουν την πείνα τους και θέλουν απ αυτούς – μεταξύ άλλων- να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να αντικαταστήσουν τους λέβητες φυσικού αερίου ή πετρελαίου με αντλίες θερμότητας!

Αν δεν το έχετε καταλάβει, ο Τιτανικός βυθίζεται σε μια απερίγραπτη δυστοπία και οι ηγεσίες ανοίγουν τρύπες στο σκαρί για να βυθιστεί πιο γρήγορα!

 

https://www.facebook.com/1020452190/posts/pfbid05CGnHAHEYUy78vTvzhMz9umdbexr1xKGSkdyaxpPjPRRyxxJWEQk85rXvYyk1oq5l/

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου