ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΦΙΛΗ / Μανώλη Βαλσαμίδη

Φίλη Ελληνίδα από την Ιταλία επισκέφθηκε πέρυσι τη Νάουσα με τον σύζυγό της , Ιταλό, και θέλησαν να δουν τον Τάφο της Κρίσεως. Τον βρήκαν κλειστό, γιατί δεν αερίζεται και λόγω κορωνοϊού έπεσε απαγορευτικό.

Αυτός ο Τάφος έχει μαρτυρήσει. Τι δεν έχει περάσει. Άλλοτε είναι κλειστός λόγω έλλειψης προσωπικού, άλλοτε λόγω δήθεν εργασιών, τώρα λόγω του ότι δεν αερίζεται, πάντα θα βρεθεί μια δικαιολογία για να είναι μη επισκέψιμος.

Η κυρία Ελένη με ρωτάει, μπήκε μηχάνημα εξαερισμού; Θα είναι ανοιχτός ο τάφος; Στην Ιταλία όλα τα μουσεία είναι ανοιχτά. Θα έρθουμε και θέλουμε να κάνουμε το πρόγραμμά μας.

Κυρία Ελένη, δεν μπορώ να σας το εγγυηθώ. Όπως είπα και σε άλλους φίλους, κάνετε ένα τηλέφωνο στην Ελληνική Πρεσβεία του τόπου σας να σας πληροφορήσουν υπεύθυνα αν θα είναι ο Τάφος και τα άλλα μνημεία της περιοχής ανοιχτά.

Φταίει όμως και ο ένοικος του Τάφου. Ο υπασπιστής του Μ. Αλεξάνδρου, αυτός που κρατώντας τα όπλα τα ιερά του Αχιλλέα έφτασε μέχρι τις Ινδίες. Γύρισε στη Μίεζα με του κόσμου το χρυσάφι, έχτισε μια ολόκληρη πόλη, τη Νεάπολη, κατασκεύασε έναν Μέγα Τάφο, μοναδικό Μακεδονικό Ελληνικό μνημείο, ένα φουρφούρι ευλογημένε Πευκέστα δεν πρόβλεψες να βάλεις στον Τάφο σου:

Έρχονται να τον δουν από τα πέρατα του κόσμου και τον βρίσκουν κλειστό, όπως και τη σχολή του δάσκαλού σας του Αριστοτέλη, που αν και είναι υπαίθριος χώρος, είναι κλειστή λόγω της βλάστησης και των …ερπετών που αυτή μπορεί να κρύβει.

Εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, ας δουν τα χάλια μας οι αρμόδιοι. Όταν μια περιοχή περνάει σε μια Υπηρεσία, είτε η περιοχή λέγεται Σέτα, είτε Μπαλτανέτο, είτε Ακρόπολη στα Λευκάδια, είτε τάφοι, είτε Σχολή του Αριστοτέλη, και διαπιστώνεται ότι δεν αξιοποιείται από την Υπηρεσία, αυτή η περιοχή πρέπει να περνάει πίσω στον Δήμο.

Το θέμα δεν είναι Υπηρεσιακό και ακόμη περισσότερο δεν είναι προσωπικό. Η αξιοποίηση της κληρονομιάς της περιοχής είναι διεκδικητικό δικαίωμα του καθενός πολίτη αυτού του τόπου.

Φίλες, φίλοι, αναμένω αντιδράσεις.

Κυρία Ελένη, να έρθετε με το καλό, κάνετε όμως πρώτα, παρακαλώ, το ερώτημα στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης.

 

https://www.facebook.com/100007292470093/posts/3276337812619269/

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου