Το Ρωμαίικο > Παρατηρητήριο > Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου*

Πατήρ Στυλιανός Καρπαθίου*

Οι αντιδράσεις του κόσμου φανερώνουν ότι η πνευματική υγεία του λαού μας είναι ενεργός.

Με άλλα λόγια, όπως όταν ένας οργανισμός έχει μια λοίμωξη, νοσεί, βγαίνουν τα αντισώματα για να πολεμήσουν αυτή την λοίμωξη, κατά παρόμοιο τρόπο υπάρχουν και τα πνευματικά αντισώματα, μέσα από τα οποία φανερώνεται ότι πραγματικά το σώμα της Εκκλησίας και το σώμα δεν είναι μόνο οι επίσκοποι…

Είναι οι επίσκοποι, είναι οι πρεσβύτεροι, είναι ο λαός ολόκληρος, είναι η συνείδηση της Εκκλησίας ολόκληρη. Σημαίνει ότι, εφόσον η συνείδηση της Εκκλησίας εξανίσταται, είναι υγιής. Ως εκ τούτου, οι αντιδράσεις αυτές δεν είναι διχασμός, είναι αντιδράσεις.

Πρέπει να ξέρετε ότι και πολλοί επίσκοποι οι οποίοι δεν εκδηλώνονται πάρα ταύτα όμως μέσα στην καρδιά τους γνωρίζουμε σαφώς ότι αντιτίθενται σε αυτή την εγκύκλιο και σε αυτό το φυλλάδιο το οποίο απευθύνεται από τη διαρκή Ιερά σύνοδο προς τον λαό της Εκκλησίας.

Εδώ όμως θα πρέπει να κάνουμε μια καθαρή εξήγηση. Οι απαντήσεις αυτές δεν γράφτηκαν από εκκλησιαστικά πρόσωπα, έστω και από πρόσωπα τα οποία, όπως αποκάλυψε ο μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της Ιεράς συνόδου, συνεγράφει από την ομάδα Τσιόδρα. Ποιο είναι ας το πω έτσι το λάθος της διοίκησης της Εκκλησίας…ότι έδωσε πλήρη και απόλυτη εμπιστοσύνη σε αυτά που γράφει η ομάδα Τσιόδρα. Αυτό δεν αμβλύνει τις ευθύνες της συνόδου, αλλά θα έπρεπε οι παρατρεχάμενοι, γραμματείς και δεν ξέρω τι άλλο, να επισημάνουν στον Μακαριώτατο και στους Αρχιερείς, ότι υπογράφεται ένα κείμενο, το οποίο αποτελεί αρχή αιρέσεως.

Εκτός αν δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Όταν δεν λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι οι κυτταρικές σειρές προέρχονται από εκτρωμένα έμβρυα, αυτομάτως αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουμε σε άλλες ατραπούς, πολύ επικίνδυνες για τη δογματική διδασκαλία, αλλά και για το ήθος ολόκληρης της Εκκλησίας.

 

*απομαγνητοφώνηση, ‘Σημεία των καιρών 2’

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος