Περί ΝΙΚΗΣ και κ. Νατσιού / Μαρία Νεγρεπόντη-Δεληβάνη

Ομολογώ, ότι δυσκολεύομαι να κατανοήσω και ακόμη περισσότερο να ερμηνεύσω το μένος, που έχει ξεσηκωθεί, εναντίον του κ. Νατσιού και της Νίκης. Και είμαι πεπεισμένη, ότι ουδόλως εξυπηρετείται έτσι η Δημοκρατία, έστω και αυτή η οιονεί, με αυτές τις εξάρσεις εναντίον πολιτικών κομμάτων, που δεν αρέσουν, που απειλούν, που διαταράσσουν βραχυχρόνιες πολιτικές ισορροπίες κλπ., κλπ. Όπως είναι γνωστό έχουν, ήδη, αποκλειστεί με διάφορες δικαιολογίες αρκετά μικρά κόμματα, ενώ στο ενδιάμεσο των δύο εκλογικών αναμετρήσεων εξακολουθούν συντονισμένες προσπάθειες δαιμονοποίησης ή αποκλεισμού και άλλων. Το κόμμα που σε αυτό το ενδιάμεσο, δείχνει να “ενοχλεί” υπερβολικά και να δαιμονοποιείται ολοένα περισσότερο σε καθημερινή βάση είναι η Νίκη (παρότι και άλλα μικρά κόμματα φαίνεται να οδεύουν προς τη Βουλή, αλλά για κάποιους λόγους δεν “ενοχλούν” ή “ενοχλούν λιγότερο από τη Νίκη”). Να επαναλάβω και εδώ ότι εύχομαι να έχουμε μια Βουλή με όσο γίνεται περισσότερα κόμματα, για λόγους απολύτως εμφανείς που δεν απαιτούν επεξηγήσεις.

Να πω, λοιπόν, ότι γνωρίζω εδώ και χρόνια τον κ. Δημήτρη Νατσιό, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στη Β. Ελλάδα, και όχι μόνο. Του έχω δώσει αρκετές συνεντεύξεις στο παρελθόν, και μάλιστα ήταν ένας από τους παρουσιαστές βιβλίου μου, στα τελευταία χρόνια. Η πολύτιμη και ανεκτίμητη συνεισφορά του, κατά την κρίση μου (που ασφαλώς δεν είναι αποδεκτή από τους εθνομηδενιστές) είναι ο πατριωτισμός του, που υλοποιείται στο κεφάλαιο “δάσκαλος” με τη διδασκαλία της ελληνικής και όχι παραχαραγμένης ιστορίας στους μαθητές του. Είδαμε, όσοι θελήσαμε βέβαια να δούμε, το πόσο ανεπίτρεπτα γιορτάστηκε η επέτειος των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, από την επίσημη/κυβερνητική Επιτροπή Ελλάδα 2021: με την αποδοχή στους κόλπους της επιστημόνων, που δε δέχτηκαν τη συλλογικότητα της Επανάστασης, που υποστήριζαν ότι οι Έλληνες περνούσαν πολύ καλά στα 400 χρόνια δουλείας, ότι το ελληνικό έθνος έχει ζωή 200 ετών, διότι οι Νεοέλληνες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων και άλλες παρόμοιες δοξασίες, κατάλληλες ενδεχομένως για συζήτηση σε πλαίσια συνεδρίων, αλλά εντελώς ακατάλληλες για την εθνική μας εορτή των 200 ετών. Και ήταν ο λόγος που ξεσηκώθηκα, χωρίς να είμαι ιστορικός, και φυσικά χωρίς μέσα, αλλά με ισχυρή συμπαράσταση από πατριώτες, και δημιούργησα την ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, στην προσπάθειά μου να περιοριστεί το κακό των απόψεων της Επιτροπής Ελλάδα 21. Να σημειώσω, ακόμη, την όχι απλώς θλιβερή, αλλά και άκρως απειλητική για την επιβίωση της πατρίδας μας, διαπίστωση της άγνοιας των νέων μας, για τις πιο ένδοξες σελίδες της ιστορίας μας.

Εξάλλου, ο κ. Νατσιός έχει πολύπλευρη μόρφωση, και το αν μερικοί ανάμεσά μας συμφωνούμε ή όχι με τις απόψεις του είναι τελείως αδιάφορο, και οπωσδήποτε δεν νοείται να αποτελεί τη βάση κατηγοριών εναντίον του, καθώς και την προσπάθεια αποκλεισμού του από την εκλογική αναμέτρηση. Δεδομένου, ότι οι κυρίαρχοι λόγοι του μένους εναντίον του, είναι εντελώς άλλοι από αυτούς που προβάλλονται. Εντελώς διαφορετικοί!!!

Αλήθεια…..επανέρχεται λογοκρισία και έλεγχος φρονημάτων και προτιμήσεων, όπως σε παλαιότερες εποχές που ακόμη και ο διορισμός καθαριστριών απαιτούσε πιστοποιητικό εθνικών φρονημάτων; Διερωτώμαι, γιατί το ρεύμα αποκτά ολοένα μεγαλύτερη αποδοχή:

*Το να είναι κανείς π.χ και ανάμεσα και σε άλλα “φιλορώσος” αποτελεί αλήθεια λόγο αποκλεισμού του από την εκλογική αναμέτρηση; Αποτελεί πταίσμα; Θεμελιώνει λόγο καταδίωξης και εξοστρακισμού του;;;; Ποιος αποφασίζει γι’ αυτό και για την αξιολόγηση πλήθους ανάλογων προτιμήσεων; ΠΡΟΣΟΧΗ: μπορεί να είναι προάγγελος από τσιπάκι στον ανθρώπινο εγκέφαλο, που απειλεί να γενικεύσει η τεχνητή νοημοσύνη!!!! Η “προβατοποίηση είναι προ των πυλών”.

*Το να είναι κάποιος Χριστιανός, έστω και σε βαθμό που ενδεχομένως θεωρείται από ορισμένους, ως υπερβολικός, αποτελεί λόγο εξοστρακισμού του; Από πότε διώκεται η θρησκεία στην Ελλάδα;

Είναι φοβερά αυτά που μας συμβαίνουν και εύχομαι και ελπίζω να αντιληφθούμε το ανεπίτρεπτα χαμηλό επίπεδο στο οποίο κάποιοι ανάμεσά μας έχουν περιέλθει, και να ανανήψουμε, όσο είναι ακόμη καιρός. Αυτές οι μικρότητες, οι παρακολουθήσεις, τα απαράδεκτης υφής κουτσομπολιά δεν ταιριάζουν σε Έλληνες, που επιβάλλεται να είναι ενωμένοι για να αντιμετωπίσουν την πατρίδα, που από το 2010 αιμορραγεί, και που την αναμένουν ακόμη χειρότερα χρόνια αν δεν αντιδράσει ομόφωνα.

https://www.facebook.com/maria.negrepontidelivanis/posts/pfbid02jA3nGnJBDrzprSbyNTAimngPUibCzoHG9YGKUS2N3v4qehwpUnKNi6gaNmgEj1Pol

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου