Πνευματική προετοιμασία / Κουτί επιβίωσης

Πολλά έχουν γραφτεί για οδηγίες επιβίωσης σε δύσκολους καιρούς (αναταραχές, πόλεμοι, πείνα, επιδημίες κλπ).

Πολλές οδηγίες επίσης κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για το πώς να φτιάξει κανείς ένα «κιτ επιβίωσης» (όπως λέγεται).

Καλά και χρήσιμα όλα αυτά.

Εμείς οι πιστοί Χριστιανοί όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι καταρχήν ο Θεός:

  1. Δεν επιτρέπει καμία δυσκολία να συμβεί στη ζωή μας εάν δεν αποβεί αυτή η δυσκολία εν τέλει προς όφελος της ψυχής μας.
  2. Οι δυσκολίες που επιτρέπει ο Θεός να συμβούν είναι αυτές που μπορούμε κάθε φορά να αντέξουμε και μαζί με κάθε δυσκολία ο Θεός μας δίνει πάντα και τη λύση, αρκεί να θέλουμε να δούμε τη λύση, και
  3. Η αντιμετώπιση της δυσκολίας γίνεται πάντα με τη βοήθεια του Θεού, διά πρεσβειών της Παναγίας και των Αγίων μας, με την επίκληση του Ονόματος του Κυρίου μας και με τις δωρεές που μας χαρίζει ο Ουράνιος Πατέρας μας, όντας πάντα φιλεύσπλαχνος.

Επομένως ο Χριστιανός δεν φοβάται καμία δυσκολία, απλά είναι προετοιμασμένος κατάλληλα, κυρίως πνευματικά, για κάθε δυσκολία που ο Θεός θα επιτρέψει να συμβεί…

Ο Θεός μας δίνει πολλές δωρεές στη ζωή μας και κυρίως τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, που είναι πνευματικές. Μας δίνει καταρχήν τη δωρεά της ζωής, την οποία όλοι νοιώθουμε, αλλά δεν συνειδητοποιούμε ότι είναι ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ, παρά μόνο όταν τη χάνουμε.

Κι ενώ είμαστε αχάριστοι, τόσο ενώπιόν Του, όσο και ενώπιον των συνανθρώπων μας, πάλι μας έχει δώσει τη δωρεά του Ιερού Μυστηρίου της Εξομολόγησης, για να διαγράφουμε τα λάθη μας αυτά και να συνεχίζουμε σε μια καθαρή νέα ζωή κάθε φορά.

Τόσες και τόσες είναι οι δωρεές του Θεού Πατέρα μας στη ζωή μας.!

Άλλες τις βλέπουμε χειροπιαστά (όσοι τις βλέπουμε), άλλες τις βιώνουμε συναισθηματικά, άλλες είναι ορατές με τα μάτια του προσώπου μας
και άλλες με τα μάτια της ψυχής μας…

Ανάμεσα στις δωρεές αυτές του Χριστού μας, υπάρχουν και εκείνες που έχουν υλική υπόσταση, ορατή δηλαδή στα φυσικά μας μάτια και ταυτόχρονα έχουν και την πνευματική ενέργεια του Θεού προς εμάς, σε όσους καλοπροαίρετα τις δέχονται ως δωρεές του Θεού.!

Η μέγιστη αυτού του είδους των δωρεών είναι η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, η οποία έχει μεν υλική υπόσταση μέσω του άρτου και του οίνου που ορατώς φαίνονται μέσα στο Άγιο Ποτήριο, αλλά στην ουσία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού, το οποίο μεταλαμβάνουν οι πιστοί και δέχονται με τον τρόπο αυτό τη σωματική και πνευματική ωφέλεια, εφόσον όμως προσέρχονται καλοπροαίρετα, με πίστη και κατάλληλα προετοιμασμένοι στο Ιερό αυτό Μυστήριο.

Υπάρχουν όμως και δωρεές του Θεού με υλική υπόσταση, που τις λαμβάνουμε στον Ιερό Ναό, αλλά επιτρέπεται ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ να τις μεταφέρουμε και στο σπίτι μας, να τις διατηρούμε υπό προϋποθέσεις και να τις χρησιμοποιούμε επίσης υπό προϋποθέσεις, κατόπιν υποδείξεων και ευλογίας του Πνευματικού μας Πατέρα.

Τέτοιες δωρεές είναι ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ (Μικρός και Μεγάλος), το ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ και το ΑΝΤΙΔΩΡΟ. Αυτές τις δωρεές του Θεού συγκεντρώσαμε λοιπόν σε ένα απλό μικρό κουτάκι (διαστάσεων 8×12 εκ.), μαζί με έναν ξύλινο μικρό Σταυρό, ένα κομποσχοίνι και άλλες ευλογίες, αλλά και τους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας.

Το κουτάκι αυτό λειτουργεί ως ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ
σε κάθε έκτακτη περίπτωση και κίνδυνο που θα αντιμετωπίσει στη ζωή του ο Χριστιανός και μπορεί σε επείγουσες καταστάσεις να μεταφερθεί με ευλάβεια πολύ εύκολα, οπουδήποτε παραστεί ανάγκη.

Το κουτί αυτό μπορεί να το φτιάξει κάθε πιστός Χριστιανός με ευλάβεια, αρκεί να έχει την υπομονή του χρόνου, συμμετέχοντας στις Ακολουθίες της Εκκλησίας μας, ώστε να συγκεντρώσει όλες αυτές τις δωρεές και ευλογίες που περιέχει.

Θα λέγαμε λοιπόν για το κουτί αυτό ότι:

ΔΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟ ’ΧΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ‘ΣΑΙ ΕΣΥ ΜΕΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ,
ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.

Η πίστη βέβαια στην ωφέλεια αυτών των δωρεών του Θεού είναι καθοριστική για την επίτευξη εν τέλει αυτής της ωφέλειας.

Αδελφοί Χριστιανοί, η μεγάλη αποστασία από τον Θεό που επιτελείται στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια και κορυφώνεται επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό, οδηγεί αναπόφευκτα, σύμφωνα και με τα προφητευόμενα των Αγίων της Εκκλησίας μας, σε πολύ δύσκολες μέρες και ακραίες καταστάσεις, πολύ σύντομα, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ.

Η μόνη λύση, για μας που το γνωρίζουμε, αλλά και για πολλούς άλλους που εξ’ ανάγκης θα το καταλάβουν έστω και αργά, είναι ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός και η επιστροφή μας σε Αυτόν, για την απεμπλοκή μας από τα δαιμονικά δίχτυα της συμφοράς που μας βρήκε και κυρίως για την τελική σωτηρία των ψυχών μας, εις τους αιώνες των αιώνων,
Αμήν

Καλή δύναμη σε όλους!

 

 

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου