Πρέπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ

Υπάρχει ένας μηχανισμός στη διάδοση της πληροφορίας που την αξία του δεν έχουμε κατανοήσει όλοι και βεβαίως δεν τη χρησιμοποιούμε. Έτσι γινόμαστε έρμαια της χειραγώγησης άλλων νομίζοντας μάλιστα πως αντιστεκόμαστε στην επέλαση του κακού!

Η διάδοση της πληροφορίας είναι αυτή που μεγιστοποιεί την πραγματικότητά της. Αρχικά καθορίζει το πλαίσιο συζήτησης και μετέπειτα  μετατρέπεται στην ίδια την  πραγματικότητα. Είναι η ίδια φιλοσοφία που χρησιμοποιείται και στη διαφήμιση παντός είδους.

Αυτό απλά σημαίνει πως ό,τι προβάλλουμε πρέπει να αναδεικνύει τον κόσμο που θέλουμε να ζούμε. Όχι την καταγγελία του κακού. Η καταγγελία αν και καταγγελία, τελικά απλά μεγιστοποιεί και δίνει προβάδισμα στο κακό εξαφανίζοντας κάθε άμυνά μας.

Πρέπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΤΖΕΝΤΑ. Κατανοείστε το. Αγνοείστε την καταστροφή που θέλουν να μας περάσουν και μην την αναπαράγετε ως είδηση και ως τυφλοί. Μια κακή πληροφορία θα δίνετε, δέκα καλές. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ κόντρα στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Αν δεν το κατανοήσουμε αυτό τίποτα δε θα αλλάξει. Απλά θα εμπεδώσουμε την ιδέα πως δε μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα και πως είμαστε παντελώς αβοήθητοι.

Είναι απλό, όταν αφήνεις όλο το γήπεδο στον αντίπαλο και γίνεται παιχνίδι μόνο στο δικό σου τέρμα, επόμενο είναι να τρως μόνο γκολ! Αλλά πρόκειται για την επιβίωσή μας…

Τσιγένη Ντίνα

Ετικέτες:

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου