Προς τους Νέους / Από τη Συντακτική Ομάδα του ”Ρωμαίικου”

Ένα Έθνος για να βαδίσει και να πραγματώσει τα πεπρωμένα του πρέπει να προετοιμάζει συνειδητά τη νέα του Γενιά. Αυτή είναι η χρυσή βάση του Αύριο.

Νέους με φωτεινό Νου, θαρραλέες ψυχές και καθαρές καρδιές. Νέους με συνείδηση ευθύνης. Με τόλμη κι αρετή.

Νέους που να υψώνονται πάνω από τα πρόσκαιρα, προς τα μεγάλα, να μη χάνουν ποτέ τους υψηλούς προσανατολισμούς τους, να δουλεύουν με πάθος το αγαθό και με πίστη την Ελευθερία, να δουλεύουν το Πνεύμα.

Έτσι μονάχα θα σώσουμε την Ελληνική Νεολαία από το στροβίλισμα των διαφόρων μηδενιστικών ρευμάτων και θα μπορέσουν ενσυνείδητα να υψώσουν αντίσταση σε κάθε ευτελές και ταπεινό.

Μόνο όταν οι Νέοι έχουν υψηλή συνείδηση θα αιασθάνονται βαθιά αγωνία για τη μοίρα του Έθνους.

Το Έθνος χρειάζεται Νέους με γνήσιο, ακμαίο και ακατάβλητο πατριωτισμό. Νέους που ποτέ να μην καταδέχονται να γίνονται παραχαράκτες της αλήθειας.

Σ’ αυτή την κοινωνία που αλλάζει τόσο γρήγορα, με τα προβλήματα συνεχώς να αυξάνονται, χρειάζεται μια δύναμη που θα παλέψει και θα βρει διέξοδο. Και αυτή η δύναμη είσαι ΕΣΥ, νεαρέ μου.

Τι λες λοιπόν; Είσαι έτοιμος να καταστείς ο αναγεννητής της ελληνικής και παγκόσμιας κοινωνίας, όπως έκαναν τόσοι και τόσοι πρόγονοί σου στο παρελθόν;

Νέοι της Πατρίδας μας, της Ελλάδας!

Γίνετε ένα! Γνωριστείτε! Στηρίξτε  ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί, με τη Χάρη Του Χριστού, δώστε πνοή και ζωή στην πολύπαθη Ελλάδα μας!

Το Ρωμαίικο, στην Ελλάδα των Μνημονίων και των αυτοκτονιών, δηλώνει παρόν και δίνει το δικό του διαχρονικό, αυθεντικό και οικουμενικό μήνυμα.

Η σπίθα του Ρωμαίικου ανάβει παντού.

Φωτίστε ξανά, νοηματοδοτήστε την παράδοσή μας, την παράδοση των πατέρων μας. Όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια, κανένας από εσάς δεν περισσεύει.

Προστρέξτε στην ιστορία του ελληνικού έθνους και αναζωογονηθείτε ώστε να δώσετε με επιτυχία τον δικό σας αγώνα εθνικής επιβίωσης και ανάτασης.

Νέοι της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Ο ελληνικός λαός με ομοψυχία μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα! Ως έθνος καλούμαστε να υπερβούμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας. Το θάρρος και η αισιοδοξία, η ελπίδα και η πίστη, ο ψυχικός και πνευματικός πλούτος πρέπει να είναι τα απαραίτητα και βασικά εφόδια στη ζωή μας. Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε, όποιος πιστεύει στον Θεό δεν φοβάται τίποτα, ούτε και αυτόν τον θάνατο. Έλεγε ακόμα, αν ο άνθρωπος έχει τη Χάρη του Θεού δεν φοβάται τίποτε.

Γι’ αυτό πάντα να ζητάτε τη Χάρη του Θεού κάνοντας τον σταυρό σας. Όταν όλα τα πράγματα φαίνονται σκοτεινά, υπάρχει ελπίδα. Η πίστη, το θάρρος, η αισιοδοξία, το νόημα ζωής.

Με αυτά, ως Ορθόδοξοι Έλληνες, αλλά και με φιλότιμο αντιμετωπίσαμε όλες τις δυσκολίες της ζωής μας στο παρελθόν και βγήκαμε νικητές από τις διάφορες κρίσεις που περάσαμε, και με αυτά και πάλι θα νικήσουμε. Πολλοί γέροντες και πατέρες της Εκκλησίας διαβεβαιώνουν ότι για αυτούς που τηρούν πιστά το θέλημα του Θεού δεν θα υπάρξει κρίση και δυστυχία. Ευχόμαστε στον Θεό, δια πρεσβειών της Παναγίας μας, να μας προστατεύει από κάθε κακό και να κατευθύνει τα διαβήματά μας «προς παν έργον αγαθόν».

H ζωή μας πάνω σε αυτή τη γη είναι ένας στίβος μάχης. Πνευματικός και φυσικός.

Ήρθαμε εδώ να δοκιμαστούμε από τον Θεό, στην ψυχή και στο σώμα,  και να αποδείξουμε ότι είμαστε ικανοί και πρόθυμοι να Τον υπηρετήσουμε, μέσα από δοκιμασίες, βάσανα, προβλήματα αλλά και αρκετές όμορφες στιγμές.

Η μάχη, πνευματική πρώτα από όλα αλλά και σωματική, θα κριθεί εδώ, στις προφυλακές του Ελληνισμού, με εσάς να δίνετε τη σημαντικότερη μάχη όλων… Να διατηρείτε την Ελλάδα ζωντανή!

Σαν άλλοι 300 Σπαρτιάτες, δεν θα μετρήσει ο αριθμός σας αλλά η ψυχική δύναμη της προσπάθειάς σας και μέσα από τον άνισο και μοναχικό  αγώνα σας, θα παραδειγματιστούν και θα αφυπνιστούν οι μεγάλες δυνάμεις του Ελληνικού Γένους, που τόσο τις έχουμε ανάγκη…

Σας παρακολουθεί ένα ολόκληρο Γένος, και σας  διαβεβαιώνουμε,  πως η προσπάθεια που κάνετε να κρατήσετε  τα ήθη και τα  έθιμά μας, τις παραδόσεις και τις αξίες μας, τον Ελληνικό τρόπο ζωής, θα γίνει πρότυπο παντού….

Για άλλη μια φορά το κάλεσμα της Ελληνικής Ιστορίας  βαρύνει τους λίγους και ικανούς…

Για άλλη μια φορά, η ευθύνη βαρύνει  εσάς τους νέους μας…

Για άλλη μια φορά θα μας κάνετε υπερήφανους…

Δεν είναι ο εύκολος δρόμος αυτός που διαλέγουμε, αλλά ο δύσκολος. Και προσπαθούμε να τον βαδίζουμε όρθιοι. Όσο όμως κι αν κοπιάζουμε να προχωράμε όρθιοι, όλο σκοντάφτουμε και πέφτουμε. Αυτή όμως είναι και η φύση του αγώνα μας. Συνεχείς πτώσεις και αναστάσεις. Διότι πρέπει και να έχουμε πάντα κατά νου πως, ό,τι πετυχαίνουμε δεν το πετύχαμε μόνοι μας, αλλά Άλλος κρύβεται πίσω απ’ τις όποιες επιτυχίες μας. Κι όταν αυτές έρχονται εμείς πρέπει να κάνουμε πίσω, να κρυβόμαστε, ώστε να φαίνεται ο Θεός Πατέρας μας που είναι ο πραγματικός δωρητής κάθε καλού σε τούτον τον κόσμο! Ας συνεχίσουμε λοιπόν να αγωνιζόμαστε με θάρρος, υπομονή και κυρίως ελπίδα Αναστάσεως!

Παιδιά μας, Υπομονή!

Δεν αργεί η ώρα που θα προσθέσουμε τα τελευταία μέτρα στα χιλιόμετρα στερήσεων και πόνου. Να μην σας λυγίσουν αν είναι ανηφορικά. Ο δρόμος είναι ο σωστός γιατί είναι ο δύσκολος.

Οι δυσκολίες μας οδηγούν ακόμη, μας φέρνουν κοντά, τα εμπόδια μας ενώνουν και τα βουνά θα γίνουν ορμητήριο για το πέταγμά μας.

Όποιος αγνοεί την ταυτότητά του κινδυνεύει να ασελγήσει στην πραγματική του καταγωγή, δημιουργώντας αυτοκαταστροφικούς απογόνους βουτηγμένους στον θάνατο, στο όνειδος και στην τραγωδία!

Ο Σοφοκλής, ηθελημένα ή άθελα, μας είπε ποια είναι η τιμωρία του ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και γνώθι σ’ αυτόν. Αυτός είναι και ο λόγος που σβήνει χρεωμένη και ταπεινωμένη η ψευδαίσθηση του ψευτορωμαίικου.

Όταν η Χάρις του Θεού επιτρέψει να επανέλθει η μνήμη του Ρωμαίικου στους απογόνους του, θα αναλάβει και τον παγκόσμιο ρόλο του.

Καλόν αγώνα σε όλους, με πολύ Χριστό στις καρδιές μας!

 

 

 

 

 

 

Ετικέτες:

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου