Η ρωμαίικη, υπέροχη δήλωση, του Προέδρου της ΝΙΚΗΣ, κ. Δημητρίου Νατσιού, μετά τα πρώτα αποτελέσματα, με ορθόδοξο θάρσος* και ευλογημένη παρρησία!

Χριστός Ανέστη!

Η νίκη της ΝΙΚΗΣ ανήκει στον Ελληνικό λαό. Είναι μια λαονίκη. Ευχαριστούμε ολόψυχα όσους μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Τα αποτελέσματα των εκλογών έδειξαν περίτρανα ότι ο λαός μας, απογοητευμένος από το σύστημα των κομμάτων εξουσίας, ζητά όχι μόνο μία μεγάλη αλλαγή, αλλά επιθυμεί οι κυβερνήτες του να είναι όμοιοι με αυτόν, σάρκα από τη σάρκα του. Να μην είναι ξενοκίνητοι αλλά ελληνόφρονες και ελληνόκαρδοι.

Η ΝΙΚΗ εκφράζει τη συνείδηση του λαού μας. Ενσαρκώνει και προβάλλει τις αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας. Αποτελεί μια ξεχωριστή προσπάθεια με νέους ανθρώπους στην πολιτική και χωρίς κανέναν παλαιό πολιτικό. Είναι ανεξάρτητη και δεν ανήκει σε κανέναν κομματικό χώρο, δεξιό, κεντρικό ή αριστερό. Κάτι καινούριο και εθνοφελές γεννάται στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας, για να αντικαταστήσει τον γερασμένο και αποτυχημένο παλαιοκομματισμό. Δηλώνουμε ότι ουδέποτε θα συνεργαστούμε με τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν και κατέστρεψαν την πατρίδα μας, ούτε με τους εντός και εκτός Βουλής ευκαιριακούς συνοδοιπόρους τους.

Στην προεκλογική περίοδο, ακόμη και στην παραμονή των εκλογών, την απαγορευμένη από τον νόμο χρονική περίοδο πολιτικών συζητήσεων, η ΝΙΚΗ δέχθηκε έναν αθέμιτο πόλεμο με σωρεία από ανοίκειες προσβολές και ψευδείς κατηγορίες. Παρ’ όλο που η ΝΙΚΗ απάντησε επισήμως στις αστείες κατηγορίες, αυτές συνεχίζουν να διαδίδονται στον ανύποπτο κόσμο. Γνωρίζουμε εκείνους που τις διακινούν· άλλοι έχουν εμπάθεια, άλλοι συμφέροντα και άλλοι είναι απλώς παραπλανημένοι. Δεν επιδιώξαμε ακόμη την παρέμβαση εισαγγελέα, αλλά ας μην πλανώνται ότι η μέχρι τώρα σιωπή μας είναι αδυναμία. Θα μιλήσουμε με τις πράξεις μας και ο ελληνικός λαός θα κρίνει.

Όμως και σε θεσμικό επίπεδο βρίσκουμε αδικαιολόγητα εμπόδια. Η φωνή του ελληνικού λαού είναι θεμελιώδης δημοκρατική κατάκτηση, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μην επιτρέψουμε τη φίμωσή της από τη διεφθαρμένη κομματοκρατία. Υποβάλαμε δύο φορές στο Υπουργείο Εσωτερικών πρακτικές και ανέξοδες προτάσεις για διαφάνεια στα εκλογικά αποτελέσματα, μας αγνόησαν. Την ημέρα των εκλογών εντοπίσαμε αδικαιολόγητες ελλείψεις ή αποκρύψεις ψηφοδελτίων της ΝΙΚΗΣ σε εκλογικά τμήματα συγκεκριμένων δήμων, ιδιαίτερα στην περιφέρεια Αττικής, αν και παραδόθηκαν περισσότερες δεσμίδες ψηφοδελτίων.**

«Διαβάζουμε» και μαθαίνουμε. Σήμερα κάναμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα. Θα συνεχίσουμε δυναμικότερα τον τίμιο πατριωτικό αγώνα μας, σεβόμενοι όσους ήδη μας εμπιστεύθηκαν.

Εμείς στη ΝΙΚΗ πιστεύουμε στη δύναμη της ενότητας και στον λαό μας τον προικισμένο με μοναδικά χαρίσματα. Προχωράμε μπροστά, ανορθωτικά και δημιουργικά. Έχουμε την ειλικρινή διάθεση και τη δυνατότητα συν Θεώ και με τη βοήθεια της Παναγίας μας, να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια Ελλάδα αντάξια των προσδοκιών μας και της ιστορίας μας.

Και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

*θαρσέω-θαρσώ (και θαρρέω-θαρρώ)

  1. παίρνω θάρρος, έχω θάρρος, τόλμη, ίσως και παράτολμο θάρρος
  2. έχω εμπιστοσύνη

 

**Προς:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

ΔΗΜΟΙ

Από:

Νομική Ομάδα ΝΙΚΗΣ

Κοινοποίηση:

Στον κ. Πρόεδρο του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου

Στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Θέμα: Επείγουσα αίτηση αποστολής της αναλυτικής καταμέτρησης εκάστου Εκλογικού Τμήματος

Αξιότιμοι κύριοι

Παρακαλούμε όπως άμεσα και δη το αργότερο μέχρι την 22.05.2023 και ώρα 07.00 π.μ. προβείτε στα ακόλουθα, ήτοι:

1ον] όπως μας αποσταλεί στο mail [email protected], η αναλυτική καταμέτρηση των ψήφων ανά εκλογικό τμήμα υπαγόμενο σε εκάστη από τις Περιφέρειές σας, ανά κόμμα, και με αναφορά συνολικού αριθμού: (α) εγγεγραμμένων (β) ψηφισάντων (γ) λευκών και (δ) ακύρων και

2ον] όπως μας αποσταλεί στο mail [email protected], αντίγραφο του Πρακτικού 2 εκάστου εκλογικού τμήματος, υπαγόμενου στην Περιφέρειά σας.

Τα άνω αιτηθέντα μπορούν να αποστέλλονται και τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο της καταμέτρησης.

Με εκτίμηση,

Η ΝΟΜΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΝΙΚΗ»

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου