Σημείωμα του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΙΚΗΣ Νίκου Παπαδόπουλου, ιατρού θωρακοκαρδιοχειρουργού.

Αγαπητοί μου φίλοι,
Χθες στην επιτροπή των κοινωνικών υποθέσεων, θα παρουσιάζονταν δήθεν η Εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Χάρηκα όταν το άκουσα. Απογοητεύτηκα οικτρά όμως όταν το έζησα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μάζεψε μερικούς συναδέρφους ιατρούς, που αναφέρθηκαν ΜΟΝΟ και το τονίζω αυτό, στο εμβόλιο κατά HPV (ιών των ανθρωπίνων θηλωμάτων), υποβιβάζοντας την ιατρική επιστήμη για μια ακόμη φορά, υπηρετώντας την λογική της Big Pharma που ακολουθεί σταθερά η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Για άλλη μία φορά (μετά τον covid 19), διαγράφεται όλη η σοφία και η μακρόχρονη εμπειρία της ιατρικής επιστήμης.
Η κυβέρνηση πουλάει μόνο το εμβόλιο, που και αυτό είναι γνωστό από 20ετίας και σαφώς βοηθά, αλλά δεν είναι ΠΑΝΑΚΕΙΑ.
Αγαπητοί μου, ως γιατρός θα περίμενα να ακούσω για: 1ον. Την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).
2ον. Την σύσταση γυναικολογικών ιατρείων, όπου περιοδικά θα ελέγχουν τις γυναίκες της περιοχής με α. γυναικολογική εξέταση β. λήψη ιατρικού ιστορικού
γ. λήψη τεστ Παπανικολάου (που διαπιστωμένα έσωσε εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο). δ. Στα ύποπτα τεστ να διενεργείται δια κολπικός υπέρηχος και να ταυτοποιείται το DNA με την μέθοδο PCR ώστε να ταυτοποιηθεί ο ιός, και εάν αυτός ανήκει στους επικίνδυνους ογκογόνους διηθητικούς ιούς, του ανθρωπίνου θηλώματος να ληφθουν τα κατάλληλα μέτρα.
ε. Στα πλαίσια της ΠΦΥ να γίνει ενημέρωση του πληθυσμού, “ύψιστη σημασία”, αρχής γενομένης από τα σχολεία, ώστε να γίνει συνείδηση και ευρύτατα γνωστά τα αιτία που οδηγούν στο καρκίνωμα του τραχήλου της μήτρας, τα οποία είναι:
1ον, η πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής ζωής, ιδίως όταν αυτή ξεκινά πριν την ολοκλήρωση της ανάπτυξης του γυναικείου σώματος.
2ον, οι πολλοί ερωτικοί σύντροφοι
3ον, οι λοιμώξεις στην περιοχή από HPV.
4ον, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η αρτηριακή υπέρταση, η μακροχρόνια χρήση αντισυλληπτικών φαρμάκων, η έλλειψη σωματικής άσκησης, η αυξημένη ηλικία και τέλος η νόσος πλήττει τα χαμηλά κοινωνικό οικονομικά στρώματα ενώ
ενοχοποιούνται επίσης μερικά φυτοφάρμακα που ανιχνεύονται στα τρόφιμα, η ανοσοκαταστολή από φάρμακα ή νοσήματα και η κληρονομικότητα.
Ακόμη θα ήθελα να τονίσω πως το καρκίνωμα αυτό είναι ιάσιμο, αρκεί η γυναίκα να υποβάλλεται σε περιοδικό γυναικολογικό έλεγχο ώστε οι ενδεχομένως, αλλοιώσεις που θα εντοπιστούν, στο τεστ Παπανικολάου, έγκαιρα να αντιμετωπίσουν σωστά, αφού πολλές φορές χρειάζονται, έτη ολόκληρα για να εξελιχθούν σε καρκίνωμα. Οπότε έχουμε το χρόνο να δράσουμε και να θεραπεύσουμε τη νόσο.
Όμως όλα αυτά, τα διαγράφετε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσετε άλλα συμφέροντα.
Είναι θλιβερό και αξιολύπητο.

*”Ένα EMBOΛIO γίνεται αποδεκτό όταν υπάρχουν μελέτες, όταν είναι αποτελεσματικό..*. “

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου