Σκάστο τρελέ και ψήφισε Νατσιό / Γράφει ο Κώστας Παναγόπουλος *

Είμαστε πολλοί οι τρελοί και ο καθένας με τα χούγια του.

Το χούι είναι συνήθεια, συνήθως ενοχλητική για τους άλλους και τα χούγια της τρέλας είναι παλαβά σκαριά που θέλουν και μοναξιά καμιά φορά γιατί οι άλλοι δεν καταλαβαίνουν ότι αντιδράει ο οργανισμός σου στον κομφορμισμό της υποχώρησης.

Μου κάνει εντύπωση ότι είμαστε πολλοί οι τρελοί και όλοι συμπαθούμε τον Νατσιό. Αυτό είναι κάτι τρελό, ζαβό, ζουρλό. Κάποιος γιατρός θα πρέπει να το λύσει με ένεση, που άμα δεν την κάνεις, θα μπεις σε αναστολή.

Οι άλλοι σε καταστολή, εσύ σε αναστολή.

Είσαι κι εσύ τρελός.

Είσαι εύθυμος, ζωηρός, πολύ κεφάτος. Η κυβέρνηση σε πάταξε και δεν καταλαβαίνω γιατί είσαι χαρωπός. Είσαι τρελός. Έχεις κι αυτά τα χούγια. Θα έπρεπε να έχει υπάρξει διχασμός από τις πηγές της τρέλας και να μην συμπαθείτε όλοι τον Νατσιό.

Οι τρελοί και οι βλαμμένοι που γράφουν στο διαδίκτυο για τον Ιησού Χριστό και την Ελλάδα αρχίζουν να συντάσσονται με τον Νατσιό. Κάποιοι άλλοι σοβαροί είναι κι αυτοί τρελοί που συμπαθούν τον Νατσιό. Ο Σπανουδάκης, γνωστός αντιδραστικός, μάλλον κορυφαίος συνθέτης αλλά πάντως τρελός, παραχώρησε έργο του ως ύμνο της ΝΙΚΗΣ και θα πρέπει να είσαι λωποδύτης για να κάνεις παρέα με αυτούς.

Κάθε τρελός θα τρέξει ως κάπου και μετά του ρίχνουν. Τον ρίχνουν. Αν πέσει, έπεσε ο τρελός. Αν το σκάσει, έφυγε.

Αν όλοι οι τρελοί, που καταφέρουν να το σκάσουν, μαζευτούν στο δάσος και συμπαθούν τον Νατσιό, τότε, ίσως επιστρέψουν.

Δεν πρόκειται να γίνει αυτό.

Είναι τρελό.  

Σκάστο τρελέ και ψήφισε Νατσιό.

Κ.Γ.Π. – 17 Ιανουαρίου 2023

* Ο Κώστας Παναγόπουλος ασχολείται με το ορθόδοξο θεολογικό κείμενο για αρκετά χρόνια. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί και αναδημοσιευθεί σε ορθόδοξους διαδικτυακούς τόπους ευρείας επισκεψιμότητας. Έχει εργασθεί ως εξωτερικός πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, ως κειμενογράφος, ως συντάκτης πρακτικών συνεδριάσεων, απασχολούμενος και σε άλλες εργασίες που δεν είχαν να κάνουν με το γράψιμο. Από το 2018 και για μία τριετία εργάστηκε ως συντάκτης πλήρους απασχόλησης σε διαδικτυακό Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων. Στα τέλη του 2021 κυκλοφόρησε σε Ελλάδα και Κύπρο από τις Εκδόσεις Άθως το πρώτο συγγραφικό έργο του, «Ο Κορυφαίος της Αγάπης – Γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός», το οποίο σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στα Ρουμανικά από τις Εκδόσεις Egumenita. Τον Δεκέμβριο του 2022 ήρθε σε κυκλοφορία σε Ελλάδα και Κύπρο το δεύτερο συγγραφικό έργο του, «Βατάτζης, Ο Πατέρας των Ελλήνων» και πάλι από τις Εκδόσεις Άθως, ενώ, στο μεταξύ, συνεχίζει να αρθρογραφεί για την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό και καθετί γοητευτικό από Αγίους μαζί με Ήρωες.

https://kgpanagopoulos.blogspot.com/2023/01/blog-post_17.html?m=1

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου