ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ: Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών “European Citizens’ Initiative (ECI)” με τίτλο «Trust & Freedom».

Στις 4 Ιουλίου 2023 συγκλήθηκε με επιτυχία, για πρώτη φορά στο Ε.Κ (Ευρωκοινοβούλιο)  η πρωτοβουλία από πολίτες – εκπρόσωπους 7 ευρωπαϊκών χωρών της Ε.Ε. (Ευρωπαϊκή Ένωση) με την ονομασία ‘Trust and Freedom’. (Βουλγαρία, Βέλγιο, Πολωνία, Πορτογαλία, Γερμανία, Τσεχία, Κροατία).

Η πρωτοβουλία πολιτών είναι ένα εργαλείο της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που επιτρέπει στους πολίτες να υποχρεώνουν την Ε.Ε. και το Ε.Κ. να θεσπίζουν νομοθεσία σύμφωνα με τους στόχους των πρωτοβουλιών. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 7 επιτυχημένες πρωτοβουλίες και τον Ιούλιο του 2023 ιδρύθηκε η 8η πρωτοβουλία πολιτών που ονομάζεται «Εμπιστοσύνη και Ελευθερία».

Η ελληνική επιτροπή πολιτών δεν μπόρεσε να παρευρεθεί σε αυτή την συνάντηση λόγω της αδιαφορίας που έδειξαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, αφού προαπαιτούμενο για την εκπροσώπηση των πολιτών, ήταν η “διακριτική” συνοδεία ευρωβουλευτή για τους πολίτες εκάστης χώρας.

H πρωτοβουλία πολιτών εγκρίθηκε πριν από λίγες ημέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως σύμφωνη με τη νομοθεσία της Ε.Ε.

Ο σκοπός της είναι να αμφισβητήσει τη Συνθήκη για την Πανδημία που προτείνει ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) και να ακυρωθεί η επιβολή της συνθήκης στις χώρες μέλη του και με έννομα μέσα να αντιδράσουν οι λαοί μέσω του θεσμικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών (ECI).

Ο  Π.Ο.Υ με την εν λόγω συνθήκη, αφαιρεί ατομικές ελευθερίες και συλλογικά δικαιώματα από κάθε χώρα αφού με αφορμή επαπειλούμενες υγειονομικές κρίσεις αναλαμβάνει στην ουσία την διακυβέρνηση των χωρών που θα την αποδεχτούν, αφαιρώντας τον θεσμό της λαϊκής εκπροσώπησης, στη βάση του οποίου έχουν θεμελιωθεί οι δημοκρατίες και εγκαθιδρύει υγειονομικού τύπου δικτατορία.

Στόχος μας είναι να συγκεντρώσουμε πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές από πολίτες της ΕΕ προκειμένου να υποχρεώσουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να δημιουργήσει ένα μέσο με το οποίο θα υπάρχει διαφάνεια στις διαδικασίες έγκρισης ευρωπαϊκών κανονισμών, εκτελεστικών πράξεων, ευρωπαϊκών πολιτικών και καταχώρισης πολιτικών λόμπι στο ΕΚ. Να απαγορεύσει τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και τη λήψη αποφάσεων κεκλεισμένων των θυρών και τη θέσπιση νομοθεσίας που δεν έχει περάσει από τον προκαταρκτικό έλεγχο των ευρωπαίων πολιτών.

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΙΣ 28.11.2023 ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ 5 ΜΗΝΩΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΕΧΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ από πολίτες της Ε.Ε. (Στην Ελλάδα αναλογικά αντιστοιχούν  16.000 υπογραφές.)

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας παρέχει τα έντυπα και το μεταφρασμένο κείμενο.

Η συλλογή υπογραφών γίνεται ηλεκτρονικά μπαίνοντας στο site του ΕΕ: https://eci.ec.europa.eu/040/public/#/screen/home ή σε έντυπη μορφή σύμφωνα με το έντυπο της Ε.Ε και της ενημέρωσής τους (που θα επισυνάψουμε ηλεκτρονικά) και να αποστέλλουν στην διεύθυνση «Βαγγέλης Κουρούκλης – Καράμπαμπα 27 Αγ. Δημήτριος 17343» για να συγκεντρωθούν στο κεντρικό σύστημα συγκέντρωσης της Επιτροπής στα κράτη μέλη μέσω της υπηρεσίας ανταλλαγής αρχείων. Εννοείται ότι ο καθένας βάζει ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ.

Μόλις επιτευχθεί ο στόχος – πάνω από 1 εκατομμύριο υπογραφές – η Ε.Κ. και το Ε.Κ. θα είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μην συνάψουν παρασκηνιακές ρυθμίσεις με κανέναν οργανισμό – για παράδειγμα τον ΠΟΥ, την Παγκόσμια Τράπεζα ή τη SIF.

Η πρωτοβουλία συνδέεται και με τη δυνατότητα μπλοκαρίσματος των εγγράφων που αποδέχεται και εγκρίνει η Ε.Κ. – εκ μέρους των πολιτών της και χωρίς την άδεια τους και είναι μια αποφασιστική απάντηση στην εδραίωση της εξουσίας που παρατηρείται σε κυβερνήσεις και θεσμούς, στους οποίους διενεργούνται εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με μη κυβερνητικούς και αδιαφανείς οργανισμούς, όπως ο Π.Ο.Υ.

Οι πολίτες εκφράζουν ανησυχίες για τη διαφαινόμενη απειλή στην ελευθερία επιλογής, ιδιαίτερα όσον αφορά τις προσωπικές αποφάσεις υγείας, καθώς και απώλεια εμπιστοσύνης σε κυβερνητικούς θεσμούς που διαπραγματεύονται νομικά έγγραφα όπως τροποποιήσεις στους Διεθνούς Κανονισμούς Υγείας (IHR) International Health Regulations (IHR) και της προτεινόμενης συνθήκης από τον Π.Ο.Υ.

Η πρωτοβουλία Trust and Freedom αντιπροσωπεύει μια ενωμένη προσπάθεια των πολιτών σε όλη την Ευρώπη για την άμεση αντιμετώπιση των ανησυχιών τους.

Ας αποδείξουμε ότι πραγματικά μπορούμε να εργαστούμε ενωμένοι στο όνομα ενός σκοπού για το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.

Απόστολος Παπαδημητρίου

 

1 Σχόλιο
  1. Απάντηση
    Χρήστος Γκαραγκούνης 19 Μαρτίου, 2024 στις 6:16 μμ

    Συμφωνώ με την προσπάθειά σας.Ειναι προς την σωστή κατεύθυνση, δηλαδή την ατομική ελευθερία και σεβασμό.

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου