Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Συμμορίες στη φοιτητική εστία*

Επί τέσσερα χρόνια είχαν καταλάβει τρεις συμμορίες έναν ολόκληρο όροφο στη φοιτητική εστία, στέγαζαν εκεί όλο τους το σόι, είχαν όπλα και ναρκωτικά, έκαναν ληστείες, πήγαιναν εκεί τα κλοπιμαία και πλήρωναν λέει 100 ευρώ σε έναν σύνδεσμο ως ενοίκιο. Τέσσερα χρόνια. Ούτε ένα, ούτε δύο.

Τέσσερα χρόνια η αστυνομία κοιμόταν όρθια. Γιατί άραγε; Ρητορική η ερώτηση. Όποιος πιστεύει ότι εκεί δεν υπήρχε κάλυψη είτε πολιτική είτε υπηρεσιακή από υψηλόβαθμο στέλεχος της αστυνομίας, είναι αφελής. Κάποιοι πρέπει να απολογηθούν γιατί επί τέσσερα χρόνια σκληροί κακοποιοί είχαν άσυλο στη φοιτητική εστία και τριγύριζαν κάνοντας ληστείες ανενόχλητοι.

Κάπως έτσι η Ελλάδα και δη η Αθήνα έχει βαρέσει προσκλητήριο σε όλες τις μαφίες των Βαλκανίων, της Αφροασίας και του πλανήτη γενικότερα.

Να υποθέσουμε ότι στις προηγούμενες καταδίκες τούς είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και η επανείσοδος σε περίπτωση που έφευγαν μόνοι τους παράνομα. Αυτό δηλαδή που θα γίνει και τώρα, γιατί αφαιρέθηκε από τα δικαστήρια η δυνατότητα να διατάσσουν απέλαση.

Πήξαμε στη συμμορία και στο έγκλημα που το κρατάμε εδώ με το ζόρι μην και μας φύγει κανένας μαφιόζος…

Από την εκπαιδευτικό και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Σορβόννης, Ελένη Παπαδοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος