Για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης / Χατζηαντωνίου Κώστας

Μία ειδεχθής δολοφονία, σύμπτωμα της κοινωνικής διάλυσης και ένα ακόμη παρεπόμενο της εκχώρησης δημόσιας εξουσίας σε επιχειρηματίες που λυμαίνονται τον ενημερωτικό και αθλητικό χώρο (τι σύμπτωση…), έγινε πάλι αφορμή να αρχίσουν τα κηρύγματα της προοδευτικής μιζέριας για την οποία αιτία πάσης νόσου είναι ο “εθνικισμός”, ο “συντηρητισμός” και η “θρησκοληψία” της Θεσσαλονίκης.

Για τους ιδεοληπτικούς αυτούς δεν έχει σημασία πως αν είχαν πραγματική ισχύ αυτές οι έννοιες, θα είχε επιβληθεί το κράτος του νόμου και οι συμμορίες των οπαδών θα είχαν ήδη παταχθεί. Όχι όμως. Η πρεμούρα τους είναι άλλη, είναι να εργαλειοποιείται κάθε συμβάν για να υπηρετηθεί ο πολιτικός τους στόχος. Τι κι αν παρόμοια εγκλήματα και άθλιες συμπεριφορές συμβαίνουν σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα- χαβούζα. Τι κι αν ο συλληφθείς είναι Αλβανός υπόδικος για άλλη επίθεση πριν από τρία χρόνια. Τι κι αν ένα παρασιτικό καθεστώς πνίγει όλη την Ελλάδα και διαπαιδαγωγεί με τον εύκολο πλουτισμό και τη χυδαία διασκέδαση, με τον τραμπουκισμό και την ατιμωρησία παντού, με τις πολιτικές και δικαστικές ελίτ να παρακολουθούν (όταν δεν συμμετέχουν) στα διάφορα “πάρτυ”.

Το «πρόβλημα» είναι η “συντηρητική” Θεσσαλονίκη. Δεν είναι η αποβιομηχάνιση, η λουμπενοποίηση, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας, η ανεργία, η παρακμή. Για την προοδευτική μιζέρια για όλα φταίει ο λαϊκός άνθρωπος της Θεσσαλονίκης, ο εγγονός των προσφύγων που αγωνιά για μια Πατρίδα που ποτέ δεν έπαψε να νιώθει την επιβουλή, αυτός που βρίσκει το τελευταίο του αποκούμπι σε μιαν εκκλησιά. Σημαίνουν όλα τούτα πως δεν έχει προβλήματα η πόλη; Κάθε άλλο. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως, είναι πως το πρόβλημά της είναι το ελληνικό πρόβλημα και όχι το πρόβλημα μιας “περίεργης” πόλης, όπως νομίζουν οι χαμουτζήδες της κατάπτωσης. Κι αυτό το πρόβλημα θα λυθεί μόνον όταν λυθεί το ελληνικό πρόβλημα.

 

https://www.facebook.com/100002533714802/posts/4867564153337994/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

nv-author-image

Θεόφιλος Παπαδόπουλος