Θωμαή Στεφανοπούλου / Ας έχουμε κατά νου:

Η ΝΙΚΗ δεν ήρθε για να πιάσει στασίδι στην Βουλή και να συντηρήσει το μαγαζάκι της ασκώντας περιορισμένη αντιπολίτευση.

Η ΝΙΚΗ ήρθε για να διώξει την κομματοκρατία και να αναστήσει την πατρίδα.

Το εγχείρημα δεν θα είναι εύκολο, ή μάλλον θα είναι επώδυνο ίσως και επικίνδυνο για όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι αξιώνουν να αποκτήσουν έδρα στην βουλή αυτό δεν συνεπάγεται προνόμια και αξιώματα, τουναντίον, αυτό μπορεί να σημαίνει και μαρτύριο.

Ο πόλεμος που ήδη βιώσαμε είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που θα εξαπολύσουν . Δεν ξεριζώνεται έτσι εύκολα το κακό.

Ο πρόεδρος Δ. Νατσιός ήταν από την αρχή ξεκάθαρος: ” Η ΝΙΚΗ δεν μοιράζει φωτοστέφανα αλλά ακάνθινα στεφάνια ” .

Οπότε οι τσακωμοί και τα παράπονα για τις εκλόγιμες θέσεις φανερώνουν ότι κάποιοι δεν έχουν κατανοήσει ούτε τον σκοπό του αγώνα ούτε το θυσιαστικό φρόνημα της ΝΙΚΗΣ

Ο πρόεδρός μας επίσης έχει πει: “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πούμε μολών λαβέ!” σε όσους προσπαθούν να διαλύσουν την Πατρίδα και την Οικογένεια!

Πόσοι από τους υποψηφίους είναι έτοιμοι και διαθέσιμοι να πουν το μολών λαβέ σε “νέες Θερμοπύλες “, να θυσιαστούν για τους επόμενους που …θα νικήσουν ολοκληρωτικά;

Οι άνθρωποι του πυρήνα της Νίκης, κατέβηκαν έτοιμοι γι’αυτό.

Μην τους κατηγορούμε που μπαίνουν πρώτοι στη … θυσία!

Στα χρόνια που έρχονται θα κληθούμε να σηκώσουμε το βάρος μιας βαριά τραυματισμένης πατρίδας και ίσως να διαχειριστούμε εθνικές συμφορές οι οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί. Προνόμια και αξιώματα ας βγουν τελείως από το μυαλό μας. Δεν θα υφίστανται. Ο πρώτος θα γίνει διάκονος των υπολοίπων.

Κλείνω με ένα χωρίο του ευαγγελίου:

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ 20:20-27

Τον πλησίασε τότε η μητέρα των γιων του Ζεβεδαίου με τους γιους της και τον προσκύνησε ζητώντας του μια χάρη. «Τι θέλεις;» τη ρώτησε. Εκείνη του λέει: «Πες να καθίσουν αυτοί οι δυο γιοι μου στη βασιλεία σου ένας στα δεξιά σου κι ένας στ’ αριστερά σου». Ο Ιησούς αποκρίθηκε: «Δεν ξέρετε τι ζητάτε. Μπορείτε να πιείτε το ποτήρι του πάθους που θα πιω εγώ ή να βαφτιστείτε με το βάπτισμα με το οποίο θα βαφτιστώ εγώ;» Του λένε: «Μπορούμε». Τους απαντάει: «Το ποτήρι μου θα το πιείτε, και με το βάπτισμα των παθημάτων μου με το οποίο θα βαφτιστώ εγώ θα βαφτιστείτε. Το να καθίσετε όμως στα δεξιά μου και στ’ αριστερά μου δεν μπορώ να σας το δώσω εγώ, αλλά θα δοθεί σ’ εκείνους για τους οποίους έχει ετοιμαστεί από τον Πατέρα μου». Όταν το άκουσαν αυτό οι υπόλοιποι δέκα μαθητές, αγανάκτησαν με τους δύο αδερφούς. Τότε ο Ιησούς τους κάλεσε και τους είπε: «Ξέρετε ότι οι ηγέτες των εθνών ασκούν απόλυτη εξουσία πάνω τους και οι άρχοντες τα καταδυναστεύουν. Σ’ εσάς όμως δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όποιος θέλει να γίνει μεγάλος ανάμεσά σας, πρέπει να γίνει υπηρέτης σας· κι όποιος από σας θέλει να είναι πρώτος, πρέπει να γίνει δούλος σας.

https://www.facebook.com/thomai.stefanopoulou.35/posts/pfbid031rkG6oC8Fohb5UFCFeRdUxnHEKtKZp6ANbQPGnUZFtYeH6EesJ1FwRCwPvFLXKEVl

 

Θα χαρούμε να ακούσουμε τις σκέψεις σας

Αφήστε ένα σχόλιο

Το Ρωμαίικο
Logo

Ραδιόφωνο του Ρωμαίικου